|

با عقد تفاهم‌نامه بین محک و دانشگاه علوم پزشکی انجام شد

یک گام بلند برای پیشرفت برنامه پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز سرطان کودکان

آراسب احمدیان، مدیرعامل محک، گفت: یکی از دستاوردهای عقد تفاهم‌نامه بین محک و دانشگاه علوم پزشکی تهران، می‌تواند کمک به برنامه پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز برای درمان سرطان کودکان باشد.

یک گام بلند برای پیشرفت برنامه پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز سرطان کودکان

آراسب احمدیان، مدیرعامل محک، گفت: یکی از دستاوردهای عقد تفاهم‌نامه بین محک و دانشگاه علوم پزشکی تهران، می‌تواند کمک به برنامه پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز برای درمان سرطان کودکان باشد.

 

مؤسسه خیریه محک طی سه سال گذشته استراتژی تحول درمان را پیگیری کرده و در این راستا کوشیده است‌ از همه ظرفیت‌های موجود در مؤسسه و بیمارستان فوق‌تخصصی محک بهره ببرد. مرکز تحقیقات سرطان محک با همین رویکرد هدایت پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه‌های مختلف سرطان کودکان را برعهده گرفته که به ارتقای جایگاه علمی و درجه‌بندی آن منجر شده است. همچنین با توجه به ارتباطات علمی کادر درمان محک با برخی از بیمارستان‌های بین‌المللی، پروژه‌های خوبی نیز از سوی کادر درمان بیمارستان محک در مرکز تحقیقات محک تعریف و اجرا می‌شود. به‌تازگی مرکز تحقیقات محک در ادامه تعامل با مراکز درمانی ملی تفاهم‌نامه‌ای را با مرکز تحقیقات سلول و ژن‌درمانی کودکان‌ – بیمارستان مرکز طبی به امضا رساند تا با استفاده از ظرفیت‌های مشترک در هر دو مرکز بتواند به نتایج درمانی بیشتری برای کودکان محک دست یابد.

 

در مراسم انعقاد این تفاهم‌نامه، سید‌رضا رئیس‌کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، امیرعلی حمیدیه، رئیس مرکز تحقیقات سلول و ژن‌درمانی کودکان – بیمارستان مرکز طبی، مریم بهفر، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سلول و ژن‌درمانی کودکان – بیمارستان مرکز طبی، محسن روزرخ، نایب‌رئیس هیئت‌مدیره مؤسسه خیریه محک و رئیس مرکز تحقیقات سرطان محک، آراسب احمدیان، مدیرعامل مؤسسه خیریه محک، مرتضی اشرافی، معاون پژوهشی مؤسسه خیریه محک، مهیار نوریان، سرپرست پژوهش مرکز تحقیقات مؤسسه محک و نگین جعفریان، سرپرست آموزش مرکز تحقیقات مؤسسه محک، حضور داشتند.

 

محسن روزرخ درباره خدمات مؤسسه محک طی 33 سال گذشته توضیحاتی ارائه کرد و گفت: فعالیت‌ها و دستاوردهای مرکز تحقیقات محک همگام با فناوری‌های بروز در دنیای علم است و همکاری‌ در سطح ملی و بین‌المللی دارد.

 

او در ادامه به همکاری مرکز تحقیقات محک با بیمارستان‌های گاسیلینی ایتالیا، سیککیدز کانادا، سنت جود آمریکا و آقاخان پاکستان اشاره کرد و گفت: این مرکز علاوه بر همکاری‌های بین‌المللی، با مراکز معتبر در داخل کشور مانند دانشگاه علوم پزشکی تهران که یکی از باسابقه‌ترین و پرچم‌داران حوزه سلامت و تحقیقات است، همکاری می‌کند.

 

رئیس مرکز تحقیقات محک با تأکید بر مفاد تفاهم‌نامه همکاری میان محک و دانشگاه علوم پزشکی تهران، برای حمایت از طرح‌های پژوهشی نخبگان، دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه تهران اعلام آمادگی کرد. آراسب احمدیان در ادامه سخنان خود را با توضیحات مختصری درباره فعالیت‌های مؤسسه خیریه محک و نحوه مدیریت آن طی سال‌های گذشته آغاز کرد و گفت: استمرار در ارائه خدمات حمایتی و درمانی به کودکان مبتلا به سرطان طی 33‌ساله گذشته تنها با حمایت خیران و نیکوکاران امکان‌پذیر شده است.

 

او به اهمیت پروژه‌های تحقیقاتی در استراتژی‌های محک از سال‌های گذشته تا‌کنون اشاره کرد و توضیح داد: راه‌اندازی بانک نمونه‌های HLA برای پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز یکی از این پروژه‌هاست که با حمایت خیران اجرا شده و به‌ عنوان یکی از پروژه‌های خیریه‌محور در رقابت‌های بین‌المللی مدال طلا کسب کرده است. به گفته مدیرعامل مؤسسه محک، در راستای استراتژی تحول درمان با رویکرد درمان‌های چند‌تخصصی برنامه‌های نروانکولوژی و پیوند راه‌اندازی و پیاده‌سازی می‌شوند و یکی از دستاوردهای عقد تفاهم‌نامه بین محک و دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌تواند کمک به برنامه پیوند باشد.

 

احمدیان با بیان اینکه توسعه مرکز تحقیقات سرطان کودکان یکی از استراتژی‌های محک است، عنوان کرد: این اقدام فعالیت‌های مستمر پژوهشی و آموزشی را می‌طلبد و در این راستا همکاری با مراکزی همچون بیمارستان مرکز طبی و دانشگاه علوم پزشکی تهران برای مرکز تحقیقات لازم و حیاتی است.

 

مرتضی اشرافی مرکز تحقیقات مؤسسه محک را به عنوان یک واحد مستقل، تحت نظارت و هم‌راستا با استراتژی‌های مؤسسه خیریه محک معرفی کرد و گفت: مرکز تحقیقات مؤسسه محک شامل دو واحد آموزش و پژوهش است؛ واحد آموزش رویدادهای علمی در سطح ملی و بین‌المللی برگزار می‌کند و به‌دنبال ارتقای توسعه فردی محققان است. واحد پژوهش نیز طرح‌های تحقیقاتی در چارچوب اولویت‌های پژوهشی را جذب می‌کند و پس از بررسی در شورای پژوهشی نسبت به افزایش برون‌دادهای پژوهشی برای افزایش پیش‌آگهی، تشخیص و درمان سرطان کودکان گام بر‌می‌دارد.

 

سید‌رضا رئیس‌کرمی در بخش دیگری از این مراسم، سخنان خود را با اشاره به پیشینه موفق و خوش‌نام سازمان مردم‌نهاد محک از گذشته تا‌به‌امروز آغاز کرد و گفت: استمرار کمک‌های مردمی و فعالیت خیریه محک با مدیریت شایسته انجام شده است. او با اشاره به وجوه تمایز مؤسسه محک با سایر مؤسسات مردم‌نهاد در کشور گفت: مدیریت صحیح و منسجم محک در برابر چالش‌ها و بحران‌های اقتصادی کشور یکی از این وجوه است. ایده‌های بهروز در هدایت سازمان محک باعث حفظ اعتماد مردم و خیران به این مؤسسه طی سالیان شده است. همچنین تمرکز محک به‌ صورت تخصصی در حوزه سرطان کودکان و الویت قرار دادن تحقیقات در مؤسسه محک، بر روش‌های درمانی سرطان کودکان در ایران تأثیرگذار بوده است.

 

رئیس‌کرمی در ادامه با اشاره به موفقیت‌های بین‌المللی مؤسسه محک در رقابت با سایر خیریه‌های جهانی بر پیشگام‌بودن مؤسسه خیریه محک نسبت به سایر مؤسسات داخلی صحه گذاشت. امیرعلی حمیدیه یکی از دلایل مهم برقراری ارتباط بین دانشگاه علوم پزشکی تهران و مؤسسه خیریه محک را رویکرد و حضور دکتر سید‌رضا رئیس‌کرمی دانست و بیان کرد: رویکرد مثبت مدیریتی دکتر سید‌رضا رئیس‌کرمی نسبت به باز‌بودن در‌های دانشگاه به روی تمامی نهادهای مردمی، غیر‌مردمی و عموم جامعه حائز اهمیت است.

 

حمیدیه ارتباط بین دانشگاه‌های علوم پزشکی و مؤسسه خیریه محک را امری مهم و حیاتی برای توسعه و تحول درمان کشور دانست و گفت: در بیمارستان سنت جود آمریکا 80 درصد هزینه‌های درمانی از خیریه‌ها تأمین می‌شود.

 

در پایان نیز‌ با حضور مدیران حاضر، تفاهم‌نامه میان مرکز تحقیقات سلول و ژن‌درمانی کودکان بیمارستان مرکز طبی – دانشگاه علوم پزشکی تهران با مرکز تحقیقات سرطان کودکان مؤسسه خیریه محک منعقد شد.