چسب زخمی از نوع انتقال آب
نسخه اولیه مدل دینامیک سامانه آبی-اجتماعی #زاینده_رود در سال ۱۳۸۴ طراحی و پیادهسازی شد. نتایج پیشنمایی این مدل تحت سناریوهای توسعه بهتآور و حاوی این هشدار بود که اجرای طرحهای انتقال آب در حوضه زاینده رود، مشکل کمبود آب را بدتر میکند.

به گزارش گروه رسانه ای شرق، این مدل در سالهای بعد با همکاری پژوهشگران ایرانی بیشتر توسعه پیدا کرد تا بتواند جزییات دقیقتری از رفتارهای آببران حوضه را شبیه سازی کند اما نتایج کلی تغییری نکرد.
نتایج جدید با تایید نتایج قبلی بر این نکته مهم صحه گذاشتند که هر چند انتقال آب میتواند در کوتاه مدت مشکل کمبود آب را حل کند اما در دراز مدت با تقویت توهم فراوانی آب عامل توسعه بیشتر و تشنهتر شدن حوضه میشود.
آن روزها دغدغه ما تضییع حقوق تالاب و نرسیدن آب به تالاب گاوخونی بود اما امروز نه تنها گاوخونی خشک و فراموش شده که هم مردم اصفهان و یزد و هم مردم چهارمحال و بختیاری و خوزستان از #ورشکستگی_آبی رنج میبرند.
اما در همچنان بر یک پاشنه میچرخد و بزرگان آب حتی پس از مشاهده به حقیقت پیوستن آن پیشنمایی ۲۰ سال پیش، کماکان به دنبال اجرای طرحهای عمرانی عظیمتر و انتقال آب بیشتر به این حوضهاند تا بدون تلاش برای درمان عفونت، با چسب زخمی دیگر، نشانه بیماری را برای مدتی پنهان کنند.