|

میراث فرهنگی به نابودی سواحل "درک" بی‌اعتنایی کرد

ساخت جاده‌ 8 کیلومتری در سواحل بکر و زیبای درک زرآباد، برغم هشدارها درباره لزوم حفاظت از این منطقه‌ منحصر به‌ فرد، موجب نابودی زیستگاه‌ های طبیعی، پوشش گیاهی و هدررفت منابع ملی شد. جواد قارایی این اقدام را نمونه‌ ای از خیانت و عدم نظارت در مدیریت میراث طبیعی کشور دانست. خیانتی که وزارت راه و شهرسازی، وزارت میراث فرهنگی، سازمان حفاظت محیط زیست و دیگر مسئولان باید پاسخگو باشند.

میراث فرهنگی به نابودی سواحل "درک" بی‌اعتنایی کرد

به گزارش گروه رسانه ای شرق،درک چابهار در جنوب استان سیستان بلوچستان و در سواحل مکران واقع شده است. یکی از شگفت‌ انگیزترین مکان های دیدنی ایران و جهان، متشکل از چهار نمونه ساحل ماسه‌ای، صخره‌ای، مرجانی و شنی که تپه های ماسه ای مستقیم به دریا می رسند، به بهانه‌ توسعه گردشگری و در سکوت مسئولان، به ورطه نابودی کشیده شد و با ساخت جاده 8 کیلومتری وسط این سایت ارزشمند، زیستگاه هزاران خرچنگ نابود شد. پوشش گیاهی منطقه از بین رفت. 

این سرنوشت تلخ فقط درباره‌ سواحل درک نیست بلکه درباره خاک جزیره هرمز و به طور کلی محیط زیست کشور و آینده منابع و ثروت های بدون بازگشتی است که نابود و دیگر قابل جبران نخواهد بود

ساخت جاده 8 کیلومتری وسط سواحل درک / پول بیت المال زیر ماسه ها دفن شد

جواد قارایی، تهیه کننده مستند ایرانگرد با بیان اینکه سواحل درک، منطقه زرآباد سیستان و بلوچستان با ساخت 8 کیلومتر جاده ای که منطق اقتصادی نداشت، نابود شد گفت: 12 سال پیش به زرآباد سیستان و بلوچستان به سواحل زیبای درک سفر کردم. جایی که مثل آن فقط چند نقطه در جهان وجود دارد که تپه های ماسه ای به دریا چسبیده است. 

وی ادامه داد: من در آن نقطه فیلم ساختم و گفتم این مکان بسیار خاص است و نباید حتی یک آلاچیق اینجا ساخته شود. هیچ سازه‌ای نباید در اینجا قرار بگیرد. فقط باید مجوز پیاده روی به این مکان داده شود. چون چشم انداز بی‌نظیری در اینجا وجود دارد اما هم اکنون فرماندار منطقه زرآباد، 8 کیلومتر جاده وسط سایت بی‌ نظیر طبیعی سواحل درک ساخته است. فقط به این دلیل که گردشگران دسترسی راحت تری داشته باشند. چرا این خیانت باید انجام شود؟

قارایی افزود: مردم محلی نظر دیگری دارند و می گویند این جاده برای تعامل با قاچاقچیان سوخت ساخته شده است. اگر این ادعا درست نباشد، چرا باید وسط یک سایت گردشگری جاده ساخته شود. جایی که لانه هزاران هزار خرچنگ های بزرگ بود و همه خرچنگ ها نابود شدند. تمام پوشش گیاهی آن منطقه به نابودی کشیده شد. جاده ای که میلیاردی هزینه شد جایی کنار تپه های ماسه ای که به چند ماه نکشید که جاده از رمل های ماسه ای پوشیده شد و در واقع پول بیت المال را در زیر ماسه ها دفن کردند.

وی با بیان اینکه این مواردی از خیانت هایی است که از سوی مسئولان انجام می شود، گفت: وقتی نظارت درستی نیست و مورد مواخذه قرار نمی گیرند و جریمه و محاکمه نمی شوند،  بقیه مسئولان هم هم به همین آسانی به کشور خیانت می کنند.

منبع: رکنا