|

جزییات طوفان شدید تهران؛ آمار نامشخص ازسقوط درختان

​طوفان شدید که از جنوب غربی تهران آغاز شده بود، با سرعت 60 کیلومتر بر ساعت، مناطق تهران، البرز و قزوین را تحت تأثیر قرار داد. این طوفان باعث سقوط درختان در خیابان‌های مختلف پایتخت، مسدود شدن برخی از خیابان ها و مصدومیت دست‌کم 41 نفر شد.

جزییات طوفان شدید تهران؛ آمار نامشخص ازسقوط  درختان

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق ؛ هواشناسی ظهر روز یکشنبه درخصوص طوفان شدید تهران هشدار داده بود . در اطلاعیه هواشناسی گفته شده بود که  طوفان شدیدی از جنوب غربی تهران آغاز و با سرعتی معادل 60 کیلومتر بر ساعت به سمت استان‌های تهران، البرز و قزوین در حرکت است. 

این طوفان، که یک توده همرفتی با مساحت 27 هزار کیلومتر مربع به شمار می رفت  باعث ایجاد اختلالات جدی در پایتخت و دیگر مناطق اطراف شد. از تندبادهای شدید گرفته تا بارش‌های رگباری و گرد و غبار، این طوفان به همراه خود آسیب‌هایی همچون سقوط درختان، آبگرفتگی‌ها و مصدومیت شهروندان را به همراه داشت.

در پی وقوع این طوفان، خیابان آزادی به علت سقوط درخت مسدود شد و در برخی دیگر از مناطق تهران، خودروها و افراد دچار آسیب‌های جدی شدند. طبق گزارش‌ها، سقوط درختان بر روی خودروها در خیابان‌های مختلف پایتخت مشکلات زیادی ایجاد کرد.درفضای مجازی تصاویری از سقوط درختان در مناطق مختلف پایتخت منتشر شد . 

در این میان، سوالات حقوقی نیز پیرامون مسئولیت‌های شهرداری‌ها در برابر خسارات ناشی از سقوط درختان مطرح شده است. به گفته یک وکیل دادگستری، شهرداری‌ها مسئول مدیریت درختان شهری هستند و در صورت وقوع چنین حوادثی، شهروندان می‌توانند برای دریافت خسارت به شهرداری منطقه مربوطه مراجعه کنند.

  تلاش خبرنگار شرق برای کسب اطلاع از آمار سقوط درختان و آسیب های طوفان شب گذشته هنوز به نتیجه نرسیده و نهادهای مسئول پاسخگوی رسانه ها دراین حوزه نیست .

اما روزگذشته علیرضا جعفری مدیرکل خدمات شهری شهرداری تهران در خصوص خسارات وارده به سطح شهر به ایسنا گفته بود شدت باد و رگبار باران به شکلی بود که سقوط درخت در چند مورد در سطح شهر اتفاق افتاد.

او گفته بود باوجود رگبار در اکثر مناطق سطح شهر هیچ مشکل آبگرفتگی وجود ندارد و فقط در چند مورد آبگرفتگی داشتیم که رفع شد اما سقوط درخت در چند مورد اتفاق افتاد. به طول مثال یک سقوط درخت در خیابان آزادی موجب بسته شدن راه در منطقه ۱۰ و خیابان آزادی شده است.

سرهنگ فیروز کشیر معاون اجتماعی و فرهنگی پلیس تهران بزرگ هم درباره سقوط درخت روی دو خودرو در خیابان آزادی گفته بود : یک اصله درخت تنومند در خیابان آزادی تقاطع رودکی، روی دو خودرو پراید و پرشیا سقوط کرد.

محمد اسماعیل توکلی رییس سازمان اورژانس استان تهران هم شب گذشته از کشته شدن یک نفر و مصدومیت ۲۹ نفر در حوادث مربوط به طوفان پایتخت خبر داد.

به گفته او طبق اعلام از سوی مرکز هدایت عملیات بحران E.O.C این سازمان  یک نفر فوتی خانم و ۲۹ نفر در اثر طوفان شدید در استان تهران مصدوم ‌ شدند که ٨ نفر از حادثه دیدگان در محل حادثه توسط کارشناسان اورژانس استان تهران تحت درمان قرار گفتند و ١۶ نفر مصدوم نیز جهت درمان تکمیلی به مراکز درمانی شهید مفتح ورامین، بیمارستان طالقانی، سینا، شهدای تجریش، هفت تیر، سردار سلیمانی،کودکان حکیم، ضیائیان، یاس تهران، امام خمینی(ره) انتقال یافتند. فرد فوتی خانم ۶۰ ساله ای بود که در حیاط منزل خود شهریار،مورد اصابت جسم سنگین قرار گرفته بود. همچنین احتمال افزایش تعداد مصدومان نیز وجود دارد.

اما صبح روز دوشنبه آمار مصدومین و کشته شدگان افزایش پیدا کرد. طوفات تهران جان دو نفر را گرفت و ۴۱ نفر مصدوم شدند به گفته مسئولان اورژانس تهران ۲۹ نفر از مصدومان به مراکز درمانی منتقل شدند و بقیه در محل حادثه خدمات درمانی دریافت کردند و نیازی به انتقال به مراکز درمانی نداشتند.

شهروندانی که از این اتفاق خسارت دیده بودند برایشان سوال ایجاد شده بود که چه کسی یا چه سازمانی مسئول خسارت دهی به شهروندان در چنین بلایایی است.

خبرگزاری مهر امروز به نقل از سمیع الله کاظمی وکیل دادگستری در این خصوص توضیح داده است : منطقه ۱۱ تهران یکی از مناطق قدیمی از پایتخت است که چند سال پیش و در یک توفان چند درخت کهنه در آن سقوط کرد از آن اتفاق به بعد طرحی در شهرداری کل به تصویب رسید که تمام مناطق را تحت پوش بیمه شهرداری قرار داد.

این وکیل دادگستری بیان داشت: به این واسطه خودروهایی که در توفان به دلیل سقوط درختان آسیب می‌بینند رانندگان آن با ارائه گزارش و مدارک آسیب به خودرو، می‌توانند به اداره حقوقی شهرداری منطقه‌ای که در آن حادثه رخ داده مراجعه کنند و غرامت خودروی خود را دریافت کنند.

دراین گزارش همچنین به شهروندان توصیه شده بود در صورت وقوع چنین مشکلی حتماً بلافاصله پس از وقوع حادثه تصویربرداری کنند و مدارک را به صورت کامل به شهرداری منطقه مربوطه ارائه دهند. هر منطقه، ناحیه و محله در تهران بر اساس تقسیم بندی جغرافیایی پیمانکار برای درختان و فضای سبز دارد که باید به صورت مداوم وضعیت درختان محل مربوط به خود را ارزیابی و بررسی کند و در صورت مشاهده پوسیدگی و شکستگی درخت آن را به شهرداری منطقه اعلام کند تا در صورت نیاز به قطع یا غرس درخت مساله در کمیسیون ماده ۷ ارزیابی شود.

 در حوادث غیر مترقبه و غیر قابل پیش بینی مثلاً وقوع سیل دولت موظف به پرداخت دیون کشاورزان در هنگام خسارت به آنها است در مورد توفان هم چون متولی درختان شهر، شهرداری‌ها هستند قطعاً و حتماً باید خسارات وارد شده به شهروندان هنگام سقوط درخت چه درخت خشک چه تر، بر روی خودروی آنها پرداخت شود.