۳ حادثه هوایی در دنیا در یک روز/ روز سیاه هوانوردی در جهان
روز سیاه هوانوردی در جهان؛3 حادثه وحشتناک برای هواپیماهای مسافربری در کره جنوبی، کانادا و نروژ
طی 24 ساعت گذشته جهان شاهد سه حادثه هوایی بود که در یکی از سه حادثه تمام سرنشینان یک هواپیمای مسافربری کشته شدند.
یک هواپیمای وابسته به خطوط سلطنتی هلند از نوع«بوئینگ 737-800» در زمان فرود در فرودگاه «اوسلو تورپ ساندفیورد» جنوب پایتخت نروژ از باند فرود منحرف شد.
بر اساس برخی گزارش ها این هواپیما در مسیر آمستردام بود که بعد از مدت کوتاهی از پرواز کردنش از فرودگاه اوسلو به دلیل مشکل هیدرولیکی مجبور به تغییر مسیر و رفتن به فرودگاه دیگری شد.
این هواپیما موفق به فرود شد و هیچ کدام از 182 سرنشین آن نیز آسیب ندیدند.
این حادثه چند ساعت بعد از حادثه فاجعه بار هواپیمای کره جنوبی رخ داد که در آن 168 نفر جان خود را از دست دادند. هواپیمای مسافربری کره جنوبی در زمان فرود در فرودگاه موئان در جنوب کره جنوبی دچار سانحه شد و بیشتر سرنشینان آن کشته شدند. برخی گزارش از کشته شدن همه سرنشینان این هواپیما حکایت دارد.
در تحولی دیگر، فرودگاه بین المللی «هالیفاکس» در منطقه «نووا اسکوتیا» در کانادا شب گذشته شاهد یک حادثه فرود اضطراری رعب آور یک هواپیمای مسافربری وابسته به شرکت «هواپیمایی کانادا» بود.
هواپیما پس از خرابی چرخهای فرود، به صورت اضطراری در فرودگاه هالیفکس بینالمللی فرود آمد که باعث لغزش هواپیما در طول باند و آتشسوزی آن شد اما کادر پرواز توانستند تمام مسافران را (که دچار شوک شده بودند) بدون جراحات جدی تخلیه کنند».
به دنبال این حادثه، فرودگاه هالیفکس به طور موقت بسته شد تا تدابیر لازم و ایمنی عمومی تضمین شود.
بیانیهای که توسط این فرودگاه منتشر شد، اعلام کرد که این حادثه مربوط به پرواز شماره (۲۲۵۹) ایر کانادا است که توسط شرکت “پال ایر” اداره میشد و این حادثه حدود ساعت ۹:۳۰ شب رخ داد. در این بیانیه تعداد افراد حاضر در هواپیما ذکر نشده بود، و هواپیما از شهر سنت جانز کانادا به مقصد رسیده بود.
در مورد این حادثه، یکی از مسافران به شبکه خبری سیبیسی اعلام کرد که یکی از چرخهای هواپیما هنگام فرود به درستی باز نشده است.
این مسافر ظرفیت هواپیما را حدود ۸۰ نفر تخمین زد و توضیح داد که هواپیما بیشتر پر بود و تخلیه همه مسافران حدود دو دقیقه طول کشید.
فاجعه برای هواپیمای کره جنوبی
سازمان آتشنشانی ملی کره جنوبی روز یکشنبه ۲۹ دسامبر (۹ دی) اعلام کرد که در پی فرود ناموفق یک هواپیما در یکی از فرودگاههای جنوب این کشور و آتش گرفتن آن، دستکم ۱۶۷ نفر جان خود را از دست دادند.
هواپیمای متعلق به خطوط هوایی جِجو که حامل ۱۸۱ نفر بود، به هنگام فرود از باند فرودگاه بینالمللی موئان خارج و پس از برخورد با حصار بتنی منفجر شد.
دفتر اورژانس کره جنوبی اعلام کرده که به نظر میرسد این حادثه به دلیل نقص فنی و باز نشدن چرخهای جلوی هواپیما رخ داده است.
هواپیمای بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ در حال بازگشت از شهر بانکوک تایلند به فرودگاه شهر موئان در حدود ۲۹۰ کیلومتری جنوب سئول بود که این حادثه رخ داد.
امدادگران توانستند دو نفر از خدمه را نجات دهند که به گفته مقامات محلی، هوشیار هستند. تصور میشود دیگر سرنشینان این هواپیما جان خود را از دست داده باشند.
تصاویر پخششده از تلویزیون کره جنوبی نشان میدهد که هواپیما با چرخهای بسته در حال خروج از روی باند است و در نهایت با یک دیوار بتنی برخورد میکند.
تصاویر دیگری دود غلیظ سیاه و شعلههای آتش را نشان میدهد که هواپیما را در بر گرفته است.
امدادگران همچنان در حال جستجوی اجساد در محل حادثه هستند. به گفته آتشنشانان، هواپیما به طور کامل نابود شده و تنها بخش دم آن قابل شناسایی است.
مقامات در حال بررسی دلایل احتمالی این حادثه هستند، از جمله اینکه آیا هواپیما با پرندگان برخورد کرده که باعث بروز نقص فنی شده باشد.
شرکت جِجو ایر در بیانیهای با ابراز تأسف عمیق از این حادثه اعلام کرد که تمام تلاش خود را برای رسیدگی به پیامدهای این حادثه انجام خواهد داد.
کیم ایبه، رئیس این شرکت، در یک نشست خبری تلویزیونی مسئولیت کامل این حادثه را بر عهده گرفت.
همزمان وی تأکید کرد که در بررسیهای دورهای هیچ مشکل مکانیکیای در هواپیما پیدا نشده بود و از همین رو منتظر نتایج تحقیقات دولتی خواهند ماند.
این حادثه یکی از مرگبارترین فاجعههای هوایی در تاریخ کره جنوبی به شمار میآید. آخرین سانحه بزرگ هوایی این کشور در سال ۱۹۹۷ رخ داده بود، زمانی که یک هواپیمای کرهای در گوام سقوط کرد و ۲۲۸ نفر کشته شدند.
حادثه روز یکشنبه همچنین یکی از بدترین حوادث فرود هواپیما از سال ۲۰۰۷ تاکنون محسوب میشود. در آن سال، یک هواپیمای ایرباس در سائوپائولو برزیل از باند خارج شد.
و با یک ساختمان برخورد کرد که در این حادثه تمامی ۱۸۷ سرنشین به همراه ۱۲ نفر دیگر روی زمین کشته شدند.