|

سیر نزولی قیمت نفت

تشدید تنش‌های تجاری میان ایالات متحده و چین باعث افزایش رکود اقتصادی و کاهش تقاضای خرید نفت شده است؛ با‌ این‌ حال، اوپک‌پلاس اعلام کرده‌ آماده افزایش عرضه نفت به بازارهای جهانی است.

سیر نزولی قیمت نفت

تشدید تنش‌های تجاری میان ایالات متحده و چین باعث افزایش رکود اقتصادی و کاهش تقاضای خرید نفت شده است؛ با‌ این‌ حال، اوپک‌پلاس اعلام کرده‌ آماده افزایش عرضه نفت به بازارهای جهانی است. 

 

قیمت نفت به پایین‌ترین سطح خود از آوریل ۲۰۲۱ رسیده است؛ به ‌طوری که قیمت هر بشکه نفت برنت حدود 2.43 دلار کاهش یافت و به 63.15 رسید و قیمت آتی نفت خام غرب تگزاس آمریکا حدود 2.42 دلار کاهش داشت و به 59.57 دلار رسید. هری چیلینگیریان، از گروه سرمایه‌گذاری اونیکس، گفته است ‌عدم اطمینان از سیاست تعرفه‌ها همچنان وجود دارد. تعدادی از بانک‌های وال‌استریت احتمال زیادی می‌دهند که بازارها در وضعیت رکود اقتصادی قرار گیرند و همین موضوع رفتارها در بازار را مشخص می‌کند.

 

شرکت چندملیتی خدمات مالی و بانکداری جی‌پی‌مورگان هفته گذشته اعلام کرده بود‌ احتمال رکود اقتصادی در آمریکا در سطح جهانی حدود ۶۰ درصد است. عربستان سعودی، به‌ عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان، اعلام کرد‌ قیمت نفت خام را برای خریداران آسیایی به‌شدت کاهش داده است و قیمت نفت در ماه مِی ‌به پایین‌ترین سطح چهار‌ماهه اخیر خواهد رسید. تامس ورگا، تحلیلگر، در‌این‌باره به اپک‌تایمز گفته است‌ اقدام اخیر عربستان سعودی نشان می‌دهد ‌این کشور نیز مانند دیگران انتظار دارد‌ تعرفه‌ها، تقاضای نفت را تحت تأثیر قرار دهد و مجبور است‌ قیمت‌های فروش رسمی نفت خود را کاهش دهد. چین روز جمعه مجموعه‌ای از تعرفه‌ها و محدودیت‌های جدید را بر کالاهای آمریکایی وضع کرد؛ این اقدام در واکنش به تعرفه‌های گسترده‌ای که از سوی دونالد ترامپ اعمال شده‌ بود، انجام شد. 

 

هسِت گفت: «داده‌های شغلی حدودا ۵۰ درصد بهتر از پیش‌بینی بازارها بودند. این دومین‌ بار است که چنین گزارشی ارائه می‌شود. ما از زمان روی کار آمدن ترامپ، حدود ۱۰ هزار شغل در حوزه خودروسازی ایجاد کرده‌ایم و من همین دیشب شنیدم که خودروسازها سعی دارند شیفت دوم کاری خود را در آمریکا راه‌اندازی کنند تا بتوانند پاسخ‌گوی تعرفه‌های این روزها باشند». هسِت گفت گمان نمی‌کند ضربه سنگینی به مصرف‌کنندگان وارد شود، زیرا صادرکنندگان به احتمال زیاد قیمت‌ها را پایین می‌آورند؛ چراکه این امر به نرخ عرضه و تقاضا بستگی دارد: «همه چیز به کشش عرضه و تقاضا بستگی دارد.‌ اگر تصور می‌کنید که قرار است مصرف‌کنندگان هزینه این تعرفه‌ها را بپردازند، باید به این فکر کنید که چرا بقیه کشورها از این موضوع ناراحت هستند».