|

معاون اقتصادی و مالی شرکت فولاد مبارکه خبر داد

گسترش تعاملات فولاد مبارکه با سیستم بانکی

حامد حسین ولی‌بیک معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه گفت: به‌منظور تسهیل در امر اجرای طرح‌های .توسعه تعریف‌شده برای گروه فولاد مبارکه که بدون شک در توسعه صنعتی و اقتصادی کشور مؤثر خواهند بود، گسترش تعاملات فولاد مبارکه با سیستم بانکی در دستور کار قرار گرفته است

گسترش تعاملات فولاد مبارکه با سیستم بانکی

حامد حسین ولی‌بیک معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه گفت: به‌منظور تسهیل در امر اجرای طرح‌های توسعه تعریف‌شده برای گروه فولاد مبارکه که بدون شک در توسعه صنعتی و اقتصادی کشور مؤثر خواهند بود، گسترش تعاملات فولاد مبارکه با سیستم بانکی در دستور کار قرار گرفته است. وی از سه‌ماهه نخست سال 1401 به‌عنوان ایام پرافتخار و درخشان خطوط تولید شرکت فولاد مبارکه یاد کرد و به سایر سؤالات خبرنگار فولاد این‌چنین پاسخ داد:

‌لطفا درخصوص راهبرد فولاد مبارکه در زمینه‌های تولید، توسعه و سرمایه‌گذاری توضیح دهید.

همان‌گونه که مطلع هستید همکاران ما در جای‌جای شرکت با همت بلند خود در سال 1400 و البته سه‌ماهه نخست سال جاری با وجود تحریم‌ها و همه محدودیت‌های موجود در حوزه مواد اولیه و انرژی و همچنین پاندمی کرونا توانستند کارنامه درخشانی از خود بر جا بگذارند و در بدترین شرایط که بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها حتی در تراز جهانی با رکود مواجه بودند، نه‌تنها در حوزه تولید متوقف نشدند، بلکه با برنامه‌ریزی‌های راهبردی و هدفمند موفق شدند گام‌های ارزنده‌ای در راستای توسعه اقتصاد ملی بردارند؛ و با عبور از تولید 10 میلیون تن فولاد خام در گروه فولاد مبارکه سهم حدود 50 درصدی خود در تولید فولاد کشور را حفظ کنند. علاوه بر این با ایفای نقش محوری در ابَرپروژه‌هایی نظیر انتقال نفت گوره به جاسک که از آن به‌عنوان بزرگ‌ترین و استراتژیک‌ترین پروژه‌های ملی یاد شده است نیز افتخارآفرینی کنند.

‌برنامه و راهبرد مدیریت فولاد مبارکه در ادامه این راه چیست؟

در حال حاضر پروژه‌های از پیش تعریف شده توسعه‌ای در فولاد مبارکه به بهره‌برداری رسیده است و زمینه کسب این موفقیت‌ها را فراهم آورده، اما برای بزرگ‌ترین هلدینگ فولادسازی کشور و خاورمیانه این پایان راه نیست و برای گام‌های بعدی برنامه‌ریزی‌های حساب‌شده‌ای تعریف شده و در حال اجراشدن است.

شرکت فولاد مبارکه به‌منظور اجرای ابر پروژه‌های توسعه‌ای خود همچون نورد گرم شماره 2 و سایر پروژه‌های تعریف‌شده در گروه، در سال 1400 حجم بالایی از مصارف نقدینگی را پیش‌بینی کرده بود که خوشبختانه سهام‌داران شرکت در مجمع عمومی با افزایش سرمایه به مبلغ 84.000 میلیارد ریال از محل سود انباشته برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای مذکور که از همه مهم‌تر طرح نورد گرم شماره 2 بود موافقت کردند.

‌مدیریت شرکت در این مسیر دشوار برای مدیریت منابع چه راهکارهایی در نظر گرفته است؟

در بخشی از این اقدامات ازآنجایی‌که پرداخت‌های مربوط به طرح‌های توسعه‌ای مذکور از ابتدای سال 1401 شروع شد؛ بنابراین شرکت با مازاد نقدینگی مواجه شد بر این اساس و به‌منظور مدیریت مناسب منابع نقدینگی در حساب‌های بانکی و حفظ منافع سهام‌داران وجوه نقد مازاد در حساب‌های بانکی سپرده‌گذاری شد که مانده این حساب‌ها در پایان سال به مبلغ 130.000 میلیارد ریال رسید. با روی‌کارآمدن دولت جدید و قرارگرفتن شرکت فولاد مبارکه در گروه پیشتازان پیشرفت ایران بیش از 400.000 میلیارد ریال پروژه در سطح ملی که شامل طرح نیروگاه 1000 مگاواتی و خرید 50 دستگاه لوکوموتیو بود در دستور کار قرار گرفت. همچنین قرارداد ابَرپروژه نورد گرم شماره 2 در سال 1401 به مرحله پرداخت رسید و پیش‌پرداخت بخش ارزی آن انجام شد. ازآنجایی‌که طرح‌های مذکور منابع مالی و نقدینگی بسیار بالایی را جذب نمودند؛ بنابراین مانده‌حساب‌های سپرده بانکی به میزان قابل‌توجهی کاهش یافت، به‌طوری‌که در بعضی از بانک‌ها مانده این سپرده‌ها به صفر رسیدند.

‌جایگاه گروه فولاد مبارکه در توسعه صنعتی و اقتصاد ملی چگونه است؟

گروه فولاد مبارکه با گردش عملیات مالی بیش از 350 هزار میلیارد تومان در سال به یکی از شرکت‌های اثرگذار در سطح کشور مبدل شده و در همین راستا این شرکت، توسعه اقتصاد کشور به‌منظور کاهش نرخ تورم و از طریق کاهش نرخ رشد پایه پولی را یکی از رسالت‌های اصلی خود می‌داند.

‌طبیعتا چنین گردش مالی به مدیریتی هوشمند و هدفمند نیاز دارد؛ در این زمینه چه تمهیداتی اتخاذ شده است؟

این شرکت جهت مدیریت بهینه منابع و مصارف مالی در نظر دارد سیستم خزانه‌داری متمرکز مالی را در کل گروه خود مستقر کند. از جمله اقداماتی که در این راستا به‌ عمل‌ آمده، انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با همه بانک‌های داخلی برای تمرکز وجوه نقد در حساب‌های قرض‌الحسنه جاری و عدم سپرده‌گذاری این وجوه در حساب‌های سپرده به‌منظور کسب سود سپرده است.

در این راستا اولین تفاهم‌نامه با بانک تجارت در تاریخ ۱۲ تیر ۱۴۰۱ به امضا رسیده که طبق آن با تجمیع وجوه نقد در حساب‌های قرض‌الحسنه جاری، تسهیلات ریالی با نرخ‌های ترجیحی برای کل گروه اخذ می‌شود. با اجرای این تفاهم‌نامه انتظار می‌رود ضمن کاهش هزینه‌های مالی در گروه فولاد مبارکه از گردش منابع مالی در عملیاتی غیر از عملیات تولید جلوگیری شود و با حرکت به سمت بانکداری اسلامی از برکات افزایش تولید اشتغال و پایداری کسب‌وکار در صنعت کشور بهره‌مند شویم.

‌سخن پایانی.

به یاری خداوند، گروه فولاد مبارکه مفتخر است که با تولید انواع محصولاتی که بسیاری از آنها وارداتی بوده‌اند و همچنین با اشتغال‌آفرینی و عمل به مسئولیت‌های اجتماعی در مسیر توسعه اقتصادی و صنعتی کشور در حال حرکت است.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها