همکاری گروه بهمن با بورس کالا سبب شکست قیمت دلالان در بازار شد
پس از چند مدت کشمکش، خودروهای گروه بهمن که به قیمت منصفانهای در بازار عرضه میشد، امروز چهارشنبه 26 مرداد 600 دستگاه فیدلیتی و دیگنیتی در بازار بورس کالا معامله شد.
پس از چند مدت کشمکش، خودروهای گروه بهمن که به قیمت منصفانهای در بازار عرضه میشد، امروز چهارشنبه 26 مرداد 600 دستگاه فیدلیتی و دیگنیتی در بازار بورس کالا معامله شد.
فروش خودروهای بهمن با حداقل 30 درصد زیر قیمت بازار هرچند به مذاق دلالان خودرو خوش نیامد ولی عرضه محصولات بهمن در بازار سبب شکست قیمتهای آنان در بازار آزاد شد.
عرضه خودروهای فیدلیتی و دیگنیتی در بورس کالا اگرچه با استقبال خوب متقاضیان روبهرو شد اما اگر قیمتگذاری دستوری نبود، مکانیسم بازار خود میتوانست وضعیت را به تعادل برساند و نیازی به بورس کالا نبود.
عرضه خودرو در بورس راه میانبری برای حذف دخالت دولت در قیمتگذاری دستوری و رفع نگرانی انحصار در بازار خودرو است، هرچه دولت بیشتر در بازار خودرو دخالت کند، وضعیت بدتر میشود. درمجموع باید گفت که این دخالتها در بازار باعث سردرگرمی در بازار خودرو و افزایش قیمتها بوده است.
عرضه خودرو در بورس بهمعنای آن است که باید به خودروسازان اجازه داده شود تا در تعیین قیمت واقعی محصولاتشان آزاد باشند و تعادل بازار را در دیگر حوزهها مانند لوازم خانگی، فرش، لبنیات و... به دست آورند؛ زیرا قوانین عرضه و تقاضا بهترین راه برای توسعه بازار و افزایش کیفیت محصول است.
وظیفه ذاتی یک بنگاه اقتصادی، تولید و فروش کالا مطابق با قیمت تمامشده و سود معقول است بر این اساس دولت نباید با قیمتگذاری دستوری اختیار فروش محصولات را از خودروسازان بگیرد.
البته باید حرکت بهمن در ارائه قیمت منصفانه را نیز در نظر بگیریم؛ درحالیکه میتوانست مانند بعضی از شرکتها با قیمتهای گران خودروها را عرضه کند و از خلأ بازار سوءاستفاده کند ولی همیشه گروه بهمن بر این باور است که آرزوی ما تولید به میزان تقاضا و عرضه با قیمت منصفانه است.
اقدام گروه بهمن در راهاندازی ساخت بدنه خودروهای فیدلیتی و دیگنیتی در کشور علاوه بر بالارفتن نرخ اشتغال توانسته نقش بسزایی در جلوگیری از خروج ارز از کشور ایفا کند و این موارد میتواند بر توسعه این خودرو اثر بگذارد.