|

در صحن شورای شهر تهران مطرح شد

برای خانه‌دار شدن چه کسانی در تهران کلنگ می‌زنیم؟

قرار بود علیرضا زاکانی، شهردار تهران به صحن شورای شهر بیاید تا اساسنامه سازمان جدیدی که زیر نظر دفتر شهردار تهران اداره خواهد شد، بررسی و تصویب شود.

برای خانه‌دار شدن چه کسانی در تهران کلنگ می‌زنیم؟
نورا حسینی خبرنگار گروه جامعه روزنامه شرق

  قرار بود علیرضا زاکانی، شهردار تهران به صحن شورای شهر بیاید تا اساسنامه سازمان جدیدی که زیر نظر دفتر شهردار تهران اداره خواهد شد، بررسی و تصویب شود. اما نه شهردار تهران به صحن شورا آمد و نه اساسنامه سازمان فناوری‌های نوین روند بررسی‌اش به اتمام رسید. اساسنامه‌ای که نسخه نهایی آن به دست بسیاری از اعضای شورای شهر نرسیده بود و برخی از اعضا نگران بودند که فعالیت این سازمان جدید موازی با سازمان فناوری باشد؛ نگرانی‌ای که از همان ابتدای ایجاد این سازمان جدید وجود داشت. در جریان بررسی این اساسنامه لطف‌الله فروزنده که به‌تازگی به معاونت مالی رفته است، حضور داشت و از موضع شهرداری دفاع می‌کرد. او تا دو هفته پیش معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهردار تهران بود و درجلسه روز گذشته در نبود زاکانی از اساسنامه پیشنهادی دفاع کرد. معاون تازه‌وارد نیز با وجود حضور در صحن شورا نظاره‌گر روند بررسی بود. زهرا شمس‌احسان، رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران نیز در جریان بررسی این موضوع با اشاره به اینکه اساسنامه در ‌حال بررسی دارای 20 ماده است، اظهار کرد: بسیاری از این ماده‌ها در اساسنامه‌های دیگر به‌طور مشترک لحاظ شده که بررسی‌های ریزبینانه نیازمند استحقاق مدت زمان بیشتری برای کارشناسی‌های عمیق این مهم است. لطف‌الله فروزنده هم یادآور شد: شورا ما را مکلف کرد که لایحه را یک‌ماهه ارائه دهیم اما به مدت چها‌رماه معطل باقی مانده است؛ تقاضای ما این است که لایحه مصوب شود تا بتوانیم سازمان را سریع‌تر راه‌اندازی کنیم. اما تنها دو بند این اساسنامه به تصویب رسید.

در   تهران   چقدر   مسکن   نیاز    داریم؟

در جلسه شورای شهر روز گذشته به موضوع کلنگ‌‌زنی‌های پیوسته شهردار تهران در حوزه مسکن هم اشاره شد. ناصر امانی در تذکری با اشاره به ایجاد قرارگاه مسکن در شهرداری تهران گفت روزهای اولی که شهردار تهران و معاون شهرسازی به شورا آمدند، بحث قرارگاه مسکن را مطرح کردند، در پاسخ سؤالات اعضای شورا اعلام کردند که قرار است دو کار در ارتباط با طرح ملی مسکن انجام دهیم. اول؛ واگذاری زمین. دوم؛ صدور پروانه. او با بیان اینکه قرار نیست خودمان تصدی‌گری کار مسکن را انجام دهیم، خطاب به رئیس شورا گفت: به خاطر دارم در دوره‌های گذشته در ارتباط با بحثی که سازمان نوسازی در شهر تهران داشت، معترض بودید. اخیرا دیدم هم آقای زاکانی، شهردار تهران و هم مدیر‌عامل سازمان نوسازی از فروش متری مسکن سخن می‌گویند و این یعنی تصدی‌گری در امر ساخت مسکن توسط شهرداری در شهر تهران. ما در گذشته یک ‌بار این تجربه ناموفق را دیده‌ایم؛ این تجربه، تجربه موفقی نیست و دوم اینکه بدون مجوز شورا‌‌ شهرداری نمی‌تواند طرح فروش متری مسکن را اجرا کند. ما مخالف هستیم.

این عضو شورا تأکید کرد: اولین سنگ‌بنای یک اقدام داشتن آمار و اطلاعات است. واقعا در تهران ما به چه میزان مسکن نیازمندیم؟ این را وزارت راه‌و‌شهرسازی تهران از طریق سامانه‌ای که راه انداخته‌اند؛ باید به ما بگوید. به مردم گفته‌اند هرکس فلان شرایط را دارد و خودش را واجد شرایط ثبت‌نام می‌داند، ثبت‌نام کند. چند‌هزار یا چند‌میلیون نفر ثبت نام کرده‌اند که 90 درصد اینها واجد شرایط نیستند. حال ما برای چه کسانی در شهر تهران برای مسکن کلنگ‌زنی می‌کنیم؟ چه کسانی قرار است مالکان مسکن‌ها باشند؟

او با بیان اینکه جزء اصول اول شهرسازی صدور پروانه است، گفت: من از شهرداری تهران خواهش می‌کنم پروانه‌های کلنگ‌زنی‌هایی که در ارتباط با ساخت مسکن تاکنون انجام گرفته را برای شورا بفرستند. مگر می‌شود ما برای مسکن کلنگ‌زنی کنیم اما پروانه صادر نکرده باشیم! این موارد از اصول اولیه است. الان برخی از نیروهای شهرداری می‌گویند اگر در جایی دو هزار یا 10 هزار مسکن بسازیم، هیچ‌کدام‌شان پروانه ندارند. اصلا متقاضی هم معلوم نیست کیست! در یکی از جلسات عرض کردم که ما موافق هستیم که شهرداری به طرح ملی مسکن کمک کند. حتما موافقیم که پروانه را صادر کند و هزینه آن را در مطالبات بین خودش و دولت حساب کند‌ اما می‌گوییم اصول اولیه شهرسازی در این مسئله مهم رعایت شود. اطلاعاتی که ما داریم، حکایت از آن دارد که این اصول رعایت نشده است. مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران هم در پاسخ به تذکر امانی گفت‌: صدور پروانه ساختمان در کمترین زمان ممکن، مطالبه درستی است و همواره در شورا به این موضوع پرداخته شده است و شهرداری تهران نیز تاکنون تلاش خود را در‌این‌باره انجام داده اما موضوع شفاف و روشنی درباره چگونگی صدور و مدت پروانه ارائه نشده که همچنان نیازمند بررسی است. وی افزود: متأسفانه زمان می‌برد تا شهرداری تهران از آن حالت رکودی که قرار داشت، خارج شود و دوباره به حرکت درآید. پیش‌ازاین هم تذکراتی در‌خصوص ‌زمان طولانی صدور پروانه ارائه شده است و در این دوره نیز باید اهتمام بیشتری برای رفع این مسئله شود. می‌دانیم شهرداری نیز تلاش خود را در‌این‌باره انجام می‌دهد. وی درباره ساخت مسکن نیز توضیح داد: در هیچ‌جا شهرداری خود به‌طور مستقیم اقدام به ساخت مسکن نکرده بلکه فقط زمین را در اختیار متقاضی قرار داده است. درباره مسئله مسکن متری نیز جلسات برگزار شده و نتیجه مطلوبی در بر نداشته و مباحث به جایی نرسید.
در میان تذکرهای اعضای شورای شهر تهران، دو عضو به موضوع اعتراض‌های اخیر پرداخته و درحالی‌که استاندار تهران روز گذشته اعلام کرده بود که آرامش نسبی وجود دارد و دشمنان اغتشاشات مجازی را در بی‌بی‌سی و سایر شبکه‌های جیره‌خوار راه انداخته‌اند، از اتفاقات شب گذشته در محل زندگی‌شان گفتند. علیرضا نادعلی با بیان اینکه شنبه‌شب منطقه ۱۷ شهر تهران ناآرام بود و پس از آرام‌شدن شرایط، شهردار منطقه در تماسی اعلام کرد که آسیب‌های زیادی به اموال عمومی وارد شده است، گفت: منطقه ۱۷ دارالشهدای شهر تهران است و معمولا شاهد هیچ تحرکی در این منطقه نیستیم اما عده‌ای اغتشاشگر به همراه موتور‌سیکلت به سمت این منطقه حرکت کردند و سعی داشتند آرامش این منطقه را بر هم بزنند.

سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه مشاهدات میدانی بنده حاکی از این موضوع بود که پاکبانان و کارکنان فضای سبز شهرداری تهران با شجاعت و تلاش فراوان سعی در حفظ اموال شهرداری تهران و بهتر‌شدن سیمای شهر داشتند، گفت: شب گذشته در منطقه ۱۷ یکی از بسیجیان شجاع و ایثارگر در راستای حفظ امنیت به شهادت رسید. نوع رفتار چند شب گذشته نشان می‌دهد که در میان افراد حاضر در اغتشاشات کسانی هستند که به کشورهای غربی متصل هستند و آموزش دیده‌اند تا در کشور آشوب جدی ایجاد کنند. مهدی اقراریان، عضو شورای شهر تهران با ادبیاتی نامتعارف جریانات سیاسی و رسانه‌های اصلاح‌طلب را خطاب قرار داد و گفت آنها خفه‌خون گرفته‌اند.

او در تذکری گفت: روزهایی که می‌گذرد، شاهد جنایات اشرار مسلح در سطح شهر تهران و سراسر کشور هستیم. افرادی که امروز به صحنه آمده‌اند، جنایتکار هستند و تعدادی از آنها اشرار و مسلح هستند. در این ایام برخی از سیاسیون ‌مانند سیدحسن خمینی آمدند و بیانیه دادند و اظهار‌نظر کردند که ما از ایشان تشکر می‌کنیم اما برخی سیاسیون نیز هر‌کجا که به نظام ظلم می‌شود، ساکت بوده و سکوت کرده‌اند. وی با طرح این سؤال که در این روزها رسانه‌های اصلاح‌طلب چه موضعی داشتند، با به‌کاربردن اصطلاح «خفه‌خو‌ن» درباره سکوت برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب در این شرایط، اظهار کرد: بی‌تردید کسانی که در مقابل این جنایات و این اشرار مسلح سکوت می‌کنند، در تاریخ و در ‌برابر مردم باید پاسخ‌گو باشند. این عضو شورای شهر تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع مناسب‌سازی شهر تهران برای کودکان اشاره کرد و گفت: آیا تهران شهر دوستدار کودک است؟ رسما و علنا از کودکان برای جمع‌آوری زباله توسط پیمانکاران شهرداری تهران استفاده می‌شود. شهردار تهران اگر نمی‌بیند که در تهران پیمانکاران شهرداری از بچه‌ها و کودکان سوءاستفاده می‌کنند، باید دستش را بگیرم و ببرم و این موارد را نشان دهم. وی گفت: متأسفانه شاهد هستیم که پاکبانان در سطح شهر تهران لباس مناسب ندارند که این موضوع باعث می‌شود در شب و هنگام کار بعضا ماشین‌ها با آنها تصادف کنند. چرا این‌همه گیر پیمانکار هستیم که نمی‌توانیم تذکر لازم را در این زمینه بدهیم؟ جان این افراد مهم است و برای ما اهمیت دارد. اقراریان تأکید کرد: به فکر پارک‌ها، محیط بازی و نشاط بچه‌ها باشید. بسیاری از وسایل بازی بوستان‌ها مستهلک شده، بحمدالله آقایان سفرهای خارجی زیاد می‌روند؛ بنابراین لازم است پارک‌های خارجی را مشاهده کنند و امیدوارم که این سفرهای خارجی نیز شفاف‌سازی شود. لطف‌الله فروزنده هم در واکنش به تذکر اقراریان با اشاره به سفرهای خارجی در شهرداری تهران گفت: اصل بر نرفتن سفر خارجی است و تنها در صورت ضرورت می‌رویم. وی ادامه داد: یک دسته سفرهای خارجی آنهایی هستند که ما دعوت می‌شویم و با هزینه میزبان می‌رویم، یک دسته سفرهایی است که ما عضو کمیسیون‌ها هستیم و در صورت نیاز باید برویم. فروزنده با بیان اینکه هیچ شهوتی برای رفتن به سفرها وجود ندارد، تأکید کرد: شهردار تهران در طول یک‌سال گذشته فقط به تاجیکستان رفته است و آن‌هم به دلیل آن بوده که شهردار تهران رئیس آن مجمع بود. اگر سفرهای خارجی نیاز شود حتما آن را با شورای شهر تهران مطرح می‌کنیم.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها