آیین یادبود استاد علیرضا شجاعپور
آیین یادبود زندهیاد استاد علیرضا شجاعپور، شاعر پیشکسوت کشور، روز جمعه ۱۲ آبان ساعت ۱۱ در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود.
این مراسم با حضور اهالی ادبیات، موسیقی و شاگردان استاد با بخشهای مختلف ازجمله سخنرانی، شعرخوانی، نقالی، پخش کلیپ و پیامهای تصویری استادان و اجرای موسیقی در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود. سخنرانان این آیین که اجرای آن را محمدعلی عزتزاده بر عهده دارد، عبارتاند از بهادر شجاعپور (فرزند استاد)، دکتر جلال خالقیمطلق، دکتر بهرام گرامی، دکتر امیرحسین ماحوزی، دکتر فرامرز غفاری، پریسا اخوان، دکتر شروین وکیلی، دکتر شهرزاد رضادوست، علیرضا عصار و مهندس علی پویان. همچنین اجرای موسیقی ساز و آواز توسط علی بوستان و پوریا اخواص، آواز علیاکبر حجازی، ساز و آواز رسول نجفیان، نقالی پریسا سیمینمهر، موسیقی و خوانش شعر رستم و سهراب توسط محسن شهرنازدار، شعرخوانی طاهره تهرانی از اشعار علیرضا شجاعپور و پخش کلیپهایی از سخنرانی و شعرخوانی این هنرمند فقید، از دیگر بخشهای این آیین است. علیرضا شجاعپور (۱۴۰۲-۱۳۲۱) دانشآموخته حقوق و علوم اداری و دیپلمات بازنشسته وزارت امور خارجه بود و از دوران کودکی با شعر شاعران بزرگ آشنا شد و استعداد شاعریاش را نشان داد و پس از طی دوران جوانی و سرودن اشعار عاشقانه و نیز طنزآمیز، به تدریج به مفاهیم ژرفتر روی آورد و در غالب اشعارش، به ایران و تاریخ، فرهنگ و تمدن آن و مسائل اجتماعی ایرانیان پرداخت. وی در همه قالبهای شعر فارسی و در سبکهای کهن و نو تبحر داشت و اشعار متنوع و ارزشمندی به گنجینه شعر و ادب فارسی افزود. مثنویهای «وطن»، «عشق جاویدان من؛ ایران من»، «در بارگاه فردوسی» و «ساقینامه» و شعر نیمایی «رستم و سهراب» از مهمترین و مشهورترین آثار آن مرحوم است. وی غزلسرایی چیرهدست نیز بود و غزلهای ناب و استواری با مضامین عرفانی، عاشقانه و اجتماعی سروده است. شجاعپور همچنین پژوهشهایی در شاهنامه فردوسی و اشعار سعدی و حافظ داشت که برخی از آنها منتشر شده یا در کلاسهای شاهنامهپژوهی و حافظشناسی آن مرحوم ارائه شده است.
سه مجموعه شعر نیمهتمام (۱۳۷۷)، وطن یعنی همینجا یعنی ایران (۱۳۸۱) و هنوز نیمهتمام (۱۳۹۹) در کنار تصحیح شاهنامه فردوسی (۱۳۸۰) و زال و رودابه (۱۳۸۹) از کتابهای زندهیاد شجاعپور است.
زندهیاد شجاعپور پس از گذراندن دورهای بیماری، ۲۶ مهرماه سال جاری درگذشت.
عموم علاقهمندان برای حضور در این آیین میتوانند به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند و برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره ۲۲۸۷۲۸۱۸ تماس بگیرند.