|

با حضور معاون‌اول رئیس‌جمهور، نخست وزیر سوریه و هیئت‌های عالی 2 کشور

۶ سند همکاری بین دو کشور امضا شد

حسین عرنوس، نخست‌وزیر سوریه که عصر روز جمعه با دعوت رسمی محمد مخبر وارد تهران شده بود، صبح دیروز از سوی معاون‌اول رئیس‌جمهور به‌صورت رسمی استقبال شد تا مذاکرات رسمی تحت عنوان پانزدهمین نشست کمیته عالی مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه برگزار شود و در حاشیه آن هم یادداشت تفاهم نشست و شش سند همکاری به امضا مسئولان‌ عالی‌رتبه دو کشور برسد.

۶ سند همکاری بین دو کشور امضا شد

حسین عرنوس، نخست‌وزیر سوریه که عصر روز جمعه با دعوت رسمی محمد مخبر وارد تهران شده بود، صبح دیروز از سوی معاون‌اول رئیس‌جمهور به‌صورت رسمی استقبال شد تا مذاکرات رسمی تحت عنوان پانزدهمین نشست کمیته عالی مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه برگزار شود و در حاشیه آن هم یادداشت تفاهم نشست و شش سند همکاری به امضا مسئولان‌ عالی‌رتبه دو کشور برسد.

محمد مخبر در این نشست با ابراز خرسندی از برگزاری پانزدهمین کمیسیون عالی مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و سوریه گفت: بسیار خرسند هستیم که این کمیته پس از وقفه‌ای طولانی برگزار شد و خوشبختانه به تصمیمات و توافقات خوبی نیز دست پیدا کردیم. او از سفر رئیس‌جمهور ایران به سوریه به‌عنوان نقطه‌عطفی در روابط و مناسبات تهران‌ـ‌دمشق یاد کرد و گفت: در سفر رئیس دولت سیزدهم به سوریه 

۱۶ سند همکاری میان دو کشور به امضا رسید که باید تلاش کنیم این اسناد همکاری به همراه توافقاتی که امروز میان دو کشور منعقد شد با جدیت عملیاتی شود. معاون‌اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز در کمیته عالی مشترک همکاری‌های دو کشور مباحث و موضوعات متعددی در بخش‌های مختلف نفت،‌ گاز،‌ برق،‌ صنعت، تجارت آزاد و گردشگری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت، اظهار کرد: توافقات خوبی در زمینه‌های بازسازی کارخانه‌های آسیب‌دیده سوریه توسط شرکت‌های ایرانی و همچنین صدور خدمات فنی و مهندسی و همکاری‌های بخش کشاورزی میان دو کشور منعقد و پنج کمیته نیز برای پیگیری این موضوعات تعیین و مشخص شد.

وی اظهار امیدواری کرد با اجرای این توافقات و مشارکت جدی ایران در بازسازی سوریه،‌ مردم عزیز این کشور نتایج و آثار مثبت این توافقات را در حل مسائل و رفع مشکلات و ارتقای سطح رفاه احساس کنند.

نخست‌وزیر سوریه نیز در این نشست با تأکید بر اینکه تهران و دمشق دیدگاه‌های مشترک و منطبقی درباره جنگ ظالمانه اسرائیل علیه مردم غزه دارند، گفت: محور مقاومت اجازه نخواهد داد اسرائیل به اهداف خود برای بیرون‌راندن مردم غزه دست پیدا کند. حسین عرنوس دیدارها و مذاکرات رؤسای جمهور دو کشور در سفر دکتر رئیسی به دمشق را نقطه‌عطفی مهم و سرنوشت‌ساز برای گسترش هرچه بیشتر مناسبات فی‌مابین ارزیابی و خاطر‌نشان کرد: باید تلاش کنیم توافقات و اسنادی که میان دو کشور به امضا رسیده به‌صورت جدی اجرائی شود. او افزود: خوشبختانه در چند ماه گذشته توانسته‌ایم گام‌های مثبتی برداریم و اقداماتی را که سال‌های سال معطل مانده بود، به نتیجه برسانیم که این نشانگر مسئولیت‌پذیری هر دو کشور برای گسترش مناسبات فی‌مابین است. نخست‌وزیر سوریه با اشاره به مذاکرات دو هیئت درباره موضوعات مختلف گفت: در این مذاکرات تصمیمات و توافقات خوبی در حوزه همکاری‌های بانکی، تجارت آزاد، بیمه، انرژی و گردشگری اتخاذ شد و تأکید مسئولان دو کشور این است که این توافقات هرچه سریع‌تر عملیاتی شود.

پس از این نشست، یادداشت تفاهم پانزدهمین نشست کمیته عالی مشترک ایران و سوریه به امضای معاون‌اول رئیس‌جمهور ایران و نخست‌وزیر جمهوری عربی سوریه رسید. علاوه بر این با هدف توسعه بیش از پیش روابط تهران-‌دمشق و در راستای توافق رؤسای جمهور دو کشور پس از سفر رئیسی به سوریه، مسئولان عالی ذی‌ربط شش سند همکاری را امضا کردند.

در پایان پانزدهمین نشست کمیته عالی مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه، نشست خبری هم برگزار شد و معاون‌اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه گسترش و تعمیق ارتباطات با جمهوری عربی سوریه جزء راهبردهایی است که همواره مقام معظم رهبری و رئیسی بر آن تأکید و پافشاری کرده‌اند، تصریح کرد: زمینه‌های همکاری مشترک و فراوانی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه وجود دارد که فعال‌سازی آنها می‌تواند به تقویت و توسعه همکاری‌های دوجانبه منجر شود. محمد مخبر با اشاره به اهمیت قابل توجه سفر نخست‌وزیر سوریه برای دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه تأکید کرد: در سفر رئیسی به سوریه گشایش‌های بسیاری خوبی در روابط دوجانبه ایجاد شد که با قوت این توافقات را پیگیری خواهیم کرد. او با اشاره به تشکیل و تعیین پنج کارگروه برای پیگیری توافق‌ها و تفاهم‌نامه‌های امضا‌شده بین دو کشور تأکید کرد: امکان فعالیت شرکت‌های ایرانی در بازسازی تأسیسات نفتی، نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها و بنگاه‌های صنعتی و استخراج نفت و تأسیس برخی بنگاه‌های اقتصادی وجود دارد. او با بیان اینکه پانزدهمین اجلاس کمیته عالی همکاری‌های اقتصادی دو کشور به‌خوبی برگزار شد، گفت: در این اجلاس شش سند همکاری حوزه‌های تجارت آزاد میان دو کشور، گردشگری، موزه، رسانه، ورزش و کتابخانه به امضا رسید.

او با محکومیت جنایات جنگی و نسل‌کشی اسرائیل علیه مردم غزه تأکید کرد: باید جهان آزاد نسبت به این اقدامات رژیم جعلی صهیونیستی ورود کند اما تاکنون تمامی مجامع بین‌المللی در این زمینه سکوت کرده‌اند.

حسین عرنوس، نخست‌وزیر جمهوری عربی سوریه نیز در این نشست خبری تأکید کرد: این سفر و دیدار با مقامات عالی‌رتبه ایرانی از موفق‌ترین جلسات برگزار‌شده بین دو کشور است؛ چرا‌که صراحت، صداقت و درک متقابل بین دو دولت و ملت وجود دارد. او ادامه داد: همواره دیدارهای بین کشورهای دوست و برادر مانند ایران با توجه به اینکه مبتنی بر شفافیت و وحدت دیدگاه‌هاست، بسیار آسان است و می‌توان به‌راحتی به تفاهم‌های جدی و مهم رسید. نخست‌وزیر سوریه با بیان اینکه رنج و درد مردم فلسطین در جنگ ظالمانه و هولناک غرب علیه غزه با اهداف باطل، جعلی و نقض حقوق بشر همراه است، تصریح کرد: قطعا ایران، سوریه و محور مقاومت اجازه نخواهند داد که آنان به اهداف شوم خود برسند و باید به خواست ملت فلسطین تن دهند.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها