|

70 درصد سهام تپسی توسط گلرنگ خریداری شد

با خرید 70 درصد سهام تپسی به ارزش نهایی 2.1 هزار میلیارد تومان در تاریخ 15 و 16 بهمن، از این پس هلدینگ گلرنگ مالک اصلی یکی از بزرگ‌ترین استارت‌آپ‌های کشور خواهد بود.

70 درصد سهام تپسی توسط گلرنگ خریداری شد

با خرید 70 درصد سهام تپسی به ارزش نهایی 2.1 هزار میلیارد تومان در تاریخ 15 و 16 بهمن، از این پس هلدینگ گلرنگ مالک اصلی یکی از بزرگ‌ترین استارت‌آپ‌های کشور خواهد بود.

ماه گذشته سازمان بورس در اعلامیه‌هایی جداگانه از عرضه عمده چهار بلوک سهام تپسی در روزهای 15 و 16 بهمن خبر داد. نقل‌و‌انتقال اشاره‌شده که مجموعا 68.95 درصد از سهام تپسی را شامل می‌شد، در دو روز گذشته (15 و 16 بهمن) از طریق تابلوی معاملات عمده فرابورس کشور انجام و شرکت گلرنگ با مبلغ بیش از 2.1 هزار میلیارد تومان (معادل 38 میلیون دلار) برنده این مزایده شناخته شد. به گفته روابط‌عمومی تپسی، تیم مدیریتی تپسی و گلرنگ در ادامه بر نحوه مدیریت شرکت و نقشه راه توسعه تمرکز خواهند کرد.

میلاد منشی‌پور، بنیان‌گذار تپسی، پس از عرضه گفت: «امروز یک روز تاریخی برای تپسی و در نگاه من اکوسیستم استارت‌آپی کشور است. خرید توسط یکی از معتبرترین هلدینگ‌های صنعتی کشور نویدبخش آینده‌ای روشن برای تپسی در مسیر رشد پرشتاب و تأثیرگذاری حداکثری در اقتصاد کشور است. امروز سرمایه‌گذاران تپسی توانستند با نرخ بازگشت مناسبی، برای اولین بار از طریق بازار بورس سرمایه‌ خود را نقد کنند. 

امیدوارم این مسیر برای همه سهامداران و کارآفرینان استارت‌آپی کشور میسر شود و منجر به افزایش تمایل سرمایه‌گذاران به ورود به این اکوسیستم شود».

منشی‌پور اضافه کرد: «امروز تپسی با شبکه‌ای از کاربران شامل 23 میلیون مسافر و بیش از 2.5 میلیون راننده، زیرساخت فنی کارآمد، هوش مصنوعی مقیاس‌پذیر و نیروهای متخصص، بستری آماده برای رشد چند‌ده‌برابری در اقتصاد دیجیتال کشور است. این در حالی است که صنعت دیجیتال کشور هنوز به حوزه‌های بسیاری ورود نکرده است. از طرفی تیم مدیریتی ما همواره ایده‌ها و برنامه‌های بزرگی برای رشد و توسعه کسب‌و‌کار در حوزه‌های خدماتی جدید در ذهن داشته که تحقق آن نیازمند ورود سرمایه معنادار است‌».

او با اشاره به چرایی این تغییر و خروج بنیان‌گذاران تپسی ادامه داد: «بنابراین با مطالعه شرایط موجود، تصمیم گرفتیم تا با همراهی تمامی سهامداران عمده، ضمن یکپارچه‌کردن ساختار سهامداری و تأمین پشتوانه مالی مناسب، زمینه را برای توسعه همه‌جانبه تپسی در آینده‌ نزدیک فراهم کنیم. آنچه مسلم است، تپسی با این تغییرات‌ وارد مرحله‌ای جدید از چرخه عمر خود خواهد شد‌».

به این ترتیب تپسی به اولین استارت‌آپ کشور تبدیل شد که پس از ورود به بورس و ارزش‌گذاری توسط بازار، توانسته مسیر خروج را برای سرمایه‌گذارانش فراهم کند؛ آنچه شاید بتوان مهم‌ترین اتفاق اکوسیستم استارت‌آپی ایران در چند سال گذشته لقب داد. گفتنی است تپسی در بدو ورود به بازار بورس هزارو 100 میلیارد تومان ارزش‌گذاری شده بود که با ارزش عرضه انجام‌شده، رشدی 90‌درصدی را در بازه یک‌ونیم‌ساله نشان می‌دهد.