|

واکنش‌ها به کناره‌گیری بایدن

واکنش‌ها در داخل آمریکا به کناره‌‌گیری جو بایدن از رقابت‌های انتخاباتی و حمایت از کامالا هریس در برابر ترامپ، کاندیدای جمهوری‌خواهان، پرچالش‌تر از واکنش‌های اغلب فرمالیته از سوی متحدان آمریکا بود.

واکنش‌ها به کناره‌گیری بایدن

واکنش‌ها در داخل آمریکا به کناره‌‌گیری جو بایدن از رقابت‌های انتخاباتی و حمایت از کامالا هریس در برابر ترامپ، کاندیدای جمهوری‌خواهان، پرچالش‌تر از واکنش‌های اغلب فرمالیته از سوی متحدان آمریکا بود.

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه، در واکنش به کناره‌گیری جو بایدن از رقابت‌های انتخاباتی امسال، با تکرار انتقادهای خود علیه او، گفت «بایدن از ابتدا نباید نامزد انتخابات می‌شد». رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده در مصاحبه با شبکه ان‌بی‌سی، جو بایدن را «بدترین رئیس‌‌جمهوری تاریخ ایالات متحده» دانست و مدعی شد سیاست‌های بایدن به آمریکا «صدمه» زده است. نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات پنجم نوامبر امسال، به شبکه سی‌ان‌ان نیز در همین زمینه گفت که پیروزی بر کامالا هریس، معاون بایدن، در صورت معرفی او به‌عنوان نامزد حزب دموکرات، «آسان‌تر» خواهد بود. میچ مک‌کانل، رهبر اقلیت جمهوری‌خواه سنا، در واکنش به کناره‌گیری جو بایدن از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، مدعی شد مشکلات عمده کنونی‌ از قبیل نرخ تورم و ورود مهاجران غیرقانونی، ناشی از عملکرد بایدن است. این سناتور ارشد جمهوری‌خواه در بیانیه‌ای گفت: «چهار سال مردم آمریکا با تورم تاریخی در داخل، هرج‌ومرج در مرزها و رهبری ضعیف در صحنه جهانی مواجه بود‌ه‌اند... . ما نمی‌توانیم چهار سال دیگر، واماندگی را تحمل کنیم».

مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از حزب جمهوری‌خواه، در واکنش به خروج جو بایدن از رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری امسال، در ایکس نوشت: «اگر بایدن شایستگی حضور در رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری را ندارد، شایستگی ادامه خدمت در مقام ریاست‌جمهوری آمریکا را هم ندارد و باید فورا استعفا دهد». جانسون وضعیت کنونی را «بی‌سابقه در تاریخ آمریکا» توصیف کرد و گفت حزب دموکرات نامزد این حزب را تنها در فاصله اندکی، بیش از صد روز مانده به انتخابات، مجبور کرد از رقابت کنار بکشد و آرای بیش از ۱۴ میلیون آمریکایی را که انتخاب کرده بودند او نامزد دموکرات‌ها در انتخابات باشد، باطل کرد.

او همچنین مدعی شد حزب دموکرات با کامالا هریس هم که جو بایدن از او برای نامزدی دموکرات‌ها در انتخابات نوامبر امسال حمایت کرده است، چشم‌انداز بهتری نخواهد داشت.

باراک اوباما، رئیس‌جمهوری اسبق آمریکا که جو بایدن در مقام معاون او خدمت می‌کرد، در بیانیه‌ای در واکنش به خروج بایدن از رقابت انتخاباتی، او را یکی از اثرگذارترین رؤسای جمهوری آمریکا خواند و گفت: «امروز به ما یک بار دیگر یادآوری شد که او یکی از استثنائی‌ترین وطن‌پرستان است». او در بخشی از بیانیه خود گفته است بایدن از زمانی که رئیس‌جمهوری آمریکا شد، به پایان‌دادن همه‌گیری کرونا کمک کرد، میلیون‌ها فرصت شغلی ایجاد کرد و هزینه داروها را کاهش داد و نخستین لایحه عمده امنیت مربوط به اسلحه در طول ۳۰ سال را تصویب کرد.

باراک اوباما افزود‌: بایدن بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری در حوزه تغییرات اقلیمی را انجام داد و برای تضمین حقوق کارگران جنگید و در حوزه بین‌المللی نیز جایگاه آمریکا در جهان را بازگرداند و قدرت ناتو را تجدید کرد و جهان را برای مقابله با تجاوز روسیه به اوکراین بسیج کرد.

بیل کلینتون، رئیس‌جمهوری اسبق آمریکا از حزب دموکرات و همسرش هیلاری کلینتون نیز ضمن قدردانی از زحمات جو بایدن، از کامالا هریس به‌عنوان گزینه جایگزین حمایت کردند.

چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات سنای آمریکا، در بیانیه‌ای با تمجید از خدمات جو بایدن گفت که او «نه‌تنها یک رئیس‌جمهوری و یک رهبر عالی، بلکه یک انسان واقعا شگفت‌انگیز است». این قانون‌گذار ارشد دموکرات افزود تصمیمی که بایدن گرفت، کار «آسانی» نبود، «اما او یک بار دیگر کشور، حزب و آینده ما را در اولویت قرار داد».

نانسی پلوسی، رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا از حزب دموکرات‌ نیز در واکنش به کناره‌گیری جو بایدن از رقابت‌های انتخاباتی گفت: «بایدن یک آمریکایی میهن‌پرست است که همیشه کشور را در اولویت قرار داده».

رقابت نهایی برای انتخاب چهل‌و‌هفتمین رئیس‌جمهوری ایالات متحده‌ پنجم نوامبر مصادف با ۱۵ آبان امسال بین دونالد ترامپ از حزب جمهوری‌خواه و نامزد نهایی حزب دموکرات که اواسط مرداد‌ قرار است در جریان برگزاری مجمع ملی دموکرات‌ها در شیکاگو انتخاب و رسما معرفی ‌شود، برگزار خواهد شد.