|

منابع مالی صندوق حمایت مدارس غیردولتی تأمین شود

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی گفت: انتظار داریم که منابع مالی صندوق حمایت مدارس غیردولتی تأمین شود تا در سال‌های آینده شاهد اتفاقات مناسبی باشیم.

منابع مالی صندوق حمایت مدارس غیردولتی تأمین شود

ایرنا: رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی گفت: انتظار داریم که منابع مالی صندوق حمایت مدارس غیردولتی تأمین شود تا در سال‌های آینده شاهد اتفاقات مناسبی باشیم. احمد محمودزاده روز یکشنبه در مراسم افتتاحیه «جشنواره ملی ابتکارات و خلاقیت‌های مدارس غیردولتی آفرینو» اظهار کرد: این جشنواره با هدف شناسایی خلاقیت‌ها و تسری آن به مدارس دولتی برگزار می‌شود و شش محور از جمله نوآوری در طراحی فرایندهای آموزشی، پرورشی، مدیریت مدارس، محیط امکانات و مبانی تعلیم‌وتربیت برای آن در نظر گرفته شده است. معاون وزیر آموزش‌و‌پرورش ادامه داد: در مجموع شش‌هزارو ۲۰۰ طرح از سه‌هزار‌و ۶۳۶ مدرسه به دبیرخانه جشنواره ملی ابتکارات و خلاقیت‌های مدارس غیردولتی ارسال شده است و ابتکارات در مرحله منطقه‌ای ۱۵۰ و در مرحله کشوری ۱۶۰ امتیاز نیاز داشت که ۲۵۰ طرح به مرحله کشوری راه یافت و در نهایت ۲۰ اثر پذیرفته شد که قرار است تکریم شوند. محمودزاده یادآورشد: همچنین ۴۴ طرح هم در قالب غرفه‌هایی ارائه می‌شود و در نهایت برداشت‌‌های این جشنواره مستندسازی می‌شود. همچنین کارگاه‌های تخصصی در چهار محور نوآوری‌های نوظهور، هوش مصنوعی، مدارس آینده و نسل چهارم و جریان مدرسه در تربیت برگزار می‌شود.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش همچنین درباره طرح‌های برتر ارائه‌شده از طرف مدارس خاطرنشان کرد: ایده‌های مدیران و نیروی انسانی مدارس باعث شده اتفاقات خاصی در مدارس رخ دهد که آثار آن در فضای آموزشی و تربیتی مدرسه مشاهده می‌شود. محمودزاده یادآور شد: با این جشنواره مدارس حائز رتبه تشویق می‌شوند و تسهیلات ویژه در اختیار آنها قرار می‌گیرد. همچنین این خلاقیت‌ها در رتبه‌بندی آنها لحاظ می‌شود که اثر خود را بر شهریه می‌گذارد؛ زیرا از این به بعد شهریه مدارس براساس رتبه خواهد بود. او عنوان کرد: بیشترین طرح از استان البرز با ۷۱۶ طرح و کمترین مربوط به استان‌های اردبیل و ایلام است. شش اثری که از استان‌ها قرار است تجلیل شود، در روز اختتامیه مشخص خواهد شد. رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌و‌پرورش گفت: مدارس برند کمتر در این طرح شرکت کردند؛ آن‌هم به این دلیل است که تمایل دارند دیگر مدارس کمتر از خلاقیت آنها استفاده کنند. موضوع خواهرخواندگی با مدارس دولتی را در حاشیه شهرها دنبال می‌کنیم و دو هزار مدرسه را برای مهر آماده می‌کنیم تا از خلاقیت‌ها و نوآوری مدارس غیردولتی استفاده کنند. یکی از چالش‌های اساسی برای بهبود روند فعالیت مدارس غیردولتی، مؤسسان هستند که باید با مجامع قانون‌گذاری در ارتباط باشند. معاون وزیر آموزش‌وپرورش ادامه داد: همچنین اجرانشدن قانون مصوب مجلس شورای اسلامی مانند ماده ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۳ و ۲۵ نیاز است که با همت جدی پیش برود. محمودزاده یادآور شد: از سوی دیگر دوقطبی‌های کاذب بین مدارس دولتی و غیردولتی یک چالش است که باید از میان برداشته شود و همه مدارس دانش‌آموز را باید به گونه‌ای تربیت کنند که در خدمت نظام جمهوری اسلامی باشد. بنده مسئول مدارس غیردولتی هستم و باید چالش‌ها را رفع کنم و همچنین از عملکرد این مدارس هم دفاع می‌کنم.

محمودزاده ادامه داد: مؤسسان مدارس غیردولتی برای ۳۰ ساعت معلمان ارزش قائل شوند تا معلمان هم با انگیزه لازم در کلاس حاضر شوند؛ چراکه اگر طراحی و مهندسی در کلاس درس از سوی معلم انجام شود، اتفاقات خوبی پیش می‌آید.

علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، نیز در این مراسم اظهار کرد: بودجه آموزش‌و‌پرورش با ۵۰ میلیارد تومانی که از سازمان برنامه و بودجه برای رتبه‌بندی گرفتیم، رشد ۱۴ تا ۱۵ درصدی داشته است. در مجلس گذشته ۱۴ قانون تصویب شد که یکی از این قوانین رتبه‌بندی معلمان بود که حاشیه‌های بسیاری هم داشت و رتبه‌بندی یک سطر از سند تحول بنیادین آموزش‌و‌پرورش است. رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آموزش ایران یک بسته است که برای این بسته برنامه‌ریزی کردیم؛ به طور مثال از صفر تا شش‌سالگی فعالیت کودکستان‌ها را تصویب کردیم که مهدهای کودک از بهزیستی به آموزش‌وپرورش برود و از شش‌سالگی تا دانشگاه ۱۷ میلیون دانش‌آموز در مدرسه‌ها تحصیل می‌کنند و پس از آن به دانشگاه‌ها می‌روند. همچنین افراد بسیاری پس از دانشگاه در شرکت‌های دانش‌بنیان مشغول می‌شوند و باید از ایده‌های شرکت‌های دانش‌بنیان برای نوآوری در مدارس استفاده کنیم. او افزود: آموزش‌و‌پرورش ایران در سال ۱۳۰۳ ایجاد شده اما این نظام صد سال اخیر کند پیش رفته و هر وزیر شیوه‌ای را ایجاد کرد اما باید آموزش را زنجیره‌ای ببینیم و همه بخش‌های آموزش باید به یکدیگر حساس باشند که در این راستا ۱۸ هزار مدرسه غیردولتی داریم که باید دیده شود. رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی گفت: اقتصاد آموزش‌و‌پرورش غیردولتی را داریم و باید کاری کنیم که آنها امورات خود را بچرخانند و کار با‌کیفیت تحویل دهند و البته باید جیب مردم هم مد‌نظر باشد.‌