|

همنشینی سردار قاآنی با ظریف، قالیباف و عراقچی در همایش «مکتب نصرالله» با استقبال رسانه‌ها و ‌کاربران فضای مجازی همراه شد

وفاق میدان و دیپلماسی

در همایش مکتب نصرالله که به مناسبت چهلمین روز از شهادت سید‌حسن نصرالله برگزار شد، تصویری ثبت شد از همنشینی و خوش‌وبش سردار قاآنی با محمدجواد طریف، عباس عراقچی و محمدباقر قالیباف که نشان از همدلی و وفاق ملی در همه سطوح از‌ جمله همراهی میدان و دیپلماسی داشت. تصویری که نشردهندگان در شبکه‌های اجتماعی از آن به ‌عنوان پاسخی محکم در‌برابر فضاسازی‌های تفرقه‌افکنانه جریان رادیکال یاد کردند.

وفاق میدان و دیپلماسی

‌شرق: در همایش مکتب نصرالله که به مناسبت چهلمین روز از شهادت سید‌حسن نصرالله برگزار شد، تصویری ثبت شد از همنشینی و خوش‌وبش سردار قاآنی با محمدجواد طریف، عباس عراقچی و محمدباقر قالیباف که نشان از همدلی و وفاق ملی در همه سطوح از‌ جمله همراهی میدان و دیپلماسی داشت. تصویری که نشردهندگان در شبکه‌های اجتماعی از آن به ‌عنوان پاسخی محکم در‌برابر فضاسازی‌های تفرقه‌افکنانه جریان رادیکال یاد کردند. در روزهایی که دولت نوپای چهاردهم در میدان دیپلماسی به دنبال راهکاری مقتدرانه برای کاهش تنش در خاورمیانه است، سردار قاآنی سکان هدایت در میدان رزم‌ را در منطقه بر‌عهده دارد و پمپاژ اختلاف میان این دو میدان جز برای تضعیف اقتدار و منافع ملی حاصلی در‌بر ندارد؛ چه آنجا که برخی به دنبال برکناری ظریف به هر وسیله‌ای هستند که البته دیروز تیرشان به سنگ خورد و دیوان عدالت اداری دادخواست‌شان را رد کرد و چه وقتی‌ بر طبل اختلاف‌افکنی می‌کوبند و تلاش‌های عباس عراقچی را کوچک و بی‌اهمیت جلوه می‌دهند . برای توجیه رویکرد خود نیز از ناسازگاری میدان و دیپلماسی و اختلاف میان این دو سخن می‌گویند. از‌این‌رو تصاویر‌ حضور این چهره‌ها در کنار هم، پاسخ تأمل‌برانگیزی بر خط تفرقه‌افکن جریان رادیکال بود و خط بطلانی بر هر شایعه و بدخواهی‌ای. دیروز به مناسبت‌ گذشت 40 روز از شهادت مجاهد شهید، سید‌حسن نصرالله، شخصیتی که پرچم‌دار مقاومت بود، همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» در محل اجلاس سران برگزار شد.

شرکت‌کنندگان در این همایش تأکید کردند که شهید نصرالله میراثی ماندگار به نام حزب‌الله بر‌جای گذاشته و راهش تا نابودی رژیم صهیونیستی ادامه دارد. در این مراسم، صاحب‌نظران و اندیشمندانی از ۱۳ کشور جهان همچون لبنان، عراق، بحرین، مصر، کویت، ترکیه‌، هند، مالزی، الجزایر و تونس حضور داشتند. همچنین ‌سردار اسماعیل قاآنی،‌ فرمانده سپاه قدس، ‌محمدباقر قالیباف،‌ رئیس مجلس شورای اسلامی، ‌حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای،‌ رئیس قوه قضائیه، ‌محمدجواد ظریف،‌ معاون راهبردی رئیس‌جمهور، ‌سید‌عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، ‌حمیدرضا حاجی‌بابایی،‌ نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی و ‌محمدجعفر قائم‌پناه‌، معاون اجرائی رئیس‌جمهور، از ‌جمله مقامات داخلی بودند که از همان ابتدا در همایش بین‌المللی ‌مکتب نصرالله‌ حضور داشتند.

غربی‌ها باید بپذیرند‌ تا زمانی که فلسطین در اشغال است، منطقه آرامش نخواهد یافت

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور، در همایش بین‌المللی مکتب نصرالله‌ گفت: چهلمین روز شهادت بزرگ‌مرد مقاومت، شهید بزرگوار مرحوم سید‌حسن نصرالله را به همه دوستداران آزادی و عدالت، به همه پویندگان راه حسین و به همه پویندگان راه مقاومت تسلیت و تبریک عرض می‌کنم. معاون راهبردی رئیس‌جمهور بیان کرد: سید‌حسن نصرالله ادامه راه درخشان مقاومت در‌برابر رژیم اشغالگر و ستمکار و کودک‌کش صهیونیستی بود. این راه با شهدای بزرگوار شروع شد و با شهدایی همچون قاسم سلیمانی، اسماعیل هنیه، یحیی سنوار و دیگر شهدای اخیر ادامه یافت. معاون راهبردی رئیس‌جمهور بیان کرد: فراموش نکنیم حز‌ب‌الله زنده است، حماس و جهاد اسلامی زنده است و اسرائیل یک روز آرامش نخواهد دید تا زمانی که اشغال ادامه یابد، تا زمانی که ظلم به مردم فلسطین ادامه یابد. مقاومت در‌برابر اسرائیل و مقاومت در‌برابر اشغال، قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران شروع شده بود و ادامه خواهد یافت تا آزادی سرزمین فلسطین و احقاق حقوق مردم فلسطین. بی‌جهت مقاومت مردم فلسطین را به این و آن نسبت ندهید. ظریف ادامه داد: درست است که با پیام امام راحل، پیام انقلاب اسلامی، رهبری خردمندانه رهبر معظم انقلاب، در کنار مردم فلسطین و لبنان ایستادیم و به آنها امید و اطمینان به آینده دادیم، اما آرمان، آرمان فلسطین است. همه برای فلسطین قیام کرده‌اند نه به نیابت از این و آن. اگر این اشتباه استراتژیک و راهبردی را آمریکایی‌ها و غربی‌ها ادامه دهند، هیچ‌گاه این منطقه روی آرامش را نخواهد دید. باید بپذیرند ‌تا زمانی که فلسطین در اشغال است، تا زمانی که حقوق مردم فلسطین رعایت نمی‌شود و تا زمانی که مردم و آوارگان فلسطینی به خانه و کاشانه خود بازنگشته‌اند، منطقه آرامش نخواهد دید. او تأکید کرد: اگر می‌خواهند از طریق دموکراتیک و صلح‌آمیز به راه‌حل برسند، رهبر معظم انقلاب اسلامی راه‌حل را در‌برابر آنها قرار داده است. اجازه دهید همه فلسطینیان، همه ساکنان منطقه از یهودی، مسلمان و مسیحی در یک رفراندوم آزادانه آینده خود را تعیین کنند و آن‌وقت خواهید دید‌ چه آینده صلح‌آمیزی می‌تواند در انتظار این منطقه باشد. معاون راهبردی رئیس‌جمهور تأکید کرد: بی‌جهت مثال‌های وحشتناک نزنید. پایان آپارتاید آفریقای جنوبی‌ مثال روشنی است که قابل تکرار است و باید تکرار شود. این پیام خون سید‌حسن نصرالله، قاسم سلیمانی، اسماعیل هنیه، یحیی سنوار و دیگر بزرگان مقاومت و بزرگان راه جهاد و شهادت است. راه شکست ندارد.

 مقابله با جنگ نرم و روایت‌های تحریف‌شده، نیازمند رسانه‌های مستقل و مسئولیت‌پذیر است

سید‌عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان، که دیگر سخنران این همایش‌ بود، اظهار کرد: امروز گرد‌هم آمده‌ایم تا یاد و خاطره شهید سید‌حسن نصرالله، این رهبر بزرگ و استوار مقاومت را گرامی بداریم. شخصیتی که نه‌تنها برای لبنان، بلکه برای جهان اسلام و تمامی ملت‌های آزادی‌خواه، نمادی از مقاومت، شجاعت و ایستادگی در‌برابر ظلم و تجاوز بود. وزیر خارجه کشورمان در بخش دیگری از سخنانش گفت: در شرایط کنونی، مسئولیت جامعه بین‌المللی در قبال این بحران‌ها بیش‌از‌پیش است. سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای بین‌المللی باید با اتخاذ رویکردهای بی‌طرفانه و مبتنی‌بر عدالت، به وظایف خود در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی عمل کنند. سید‌حسن نصرالله همواره بر این باور بود که بی‌توجهی به جنایات رژیم صهیونیستی، پایه‌های عدالت بین‌المللی را تضعیف می‌کند و بنابراین بر اهمیت چندجانبه‌گرایی و همکاری کشورها برای مقابله با این بحران‌ها تأکید داشت. او‌ افزود: از ویژگی‌های مهم شهید نصرالله، باور او به دیپلماسی بود و اینکه پیروزی در فلسطین و لبنان، نیازمند حرکت هم‌زمان مقاومت، دیپلماسی فعال و همکاری‌های چندجانبه است. شهید نصرالله کنار مقاومت به گفت‌وگو و تعامل دیپلماتیک نیز برای حفظ صلح و امنیت پایدار باور داشت و به راه‌حل‌های عادلانه و همکاری با کشورها و نهادهای بین‌المللی اهتمام می‌ورزید. عراقچی ادامه داد: در عصری که رسانه‌ها به میدان اصلی جنگ نرم تبدیل شده‌اند، شهید نصرالله با آگاهی از قدرت رسانه‌ها، نقشی بی‌نظیر در افشای توطئه‌ها و آگاه‌سازی افکار عمومی داشت. مقابله با جنگ نرم و روایت‌های تحریف‌شده، نیازمند رسانه‌های مستقل و مسئولیت‌پذیر است. رسانه‌های مقاومت باید با ارائه اطلاعات دقیق و بی‌طرفانه، به ارتقای آگاهی عمومی و ترویج فرهنگ صلح و عدالت کمک کنند و مانع از آن شوند که دشمنان با روایت‌های دروغین، افکار عمومی را گمراه کنند. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین از اهمیت آتش‌بس گفت و افزود: جنگ کنونی در لبنان، ترکیبی از ابزارهای نظامی، اطلاعاتی، رسانه‌ای و حتی فتنه‌انگیزی میان مسلمان با مسلمان و مسلمان با مسیحی است. هجمه رسانه‌ای، روایت‌سازی دروغین و فتنه‌انگیزی، کمتر از جنگ نظامی مخرب نیست. لبنان موطن هر لبنانی است و این کشور همواره در طول تاریخ‌ سرزمین زندگی مسالمت‌آمیز مسلمان، مسیحی و پیروان دیگر ادیان و مذاهب بوده و باقی خواهد ماند. نقش رسانه‌های آزاده در این عرصه برای خنثی‌سازی فتنه‌ها و توطئه‌ها و ایجاد وحدت و همدلی بسیار مهم است. قدر مسلم این است که نخبگان و سیاستمداران لبنانی شرایط را به‌خوبی درک می‌کنند و با همدلی و وفاق این مرحله سخت و البته سرنوشت‌ساز را پشت‌ سر خواهند گذاشت.

سید‌حسن نصرالله یک‌تنه مفهوم‌سازی و گفتمان‌سازی می‌کرد

محمدباقر قالیباف نیز صبح دیروز در همایش بین‌المللی ‌مکتب نصرالله‌، با هدف بزرگداشت چهلمین روز شهید مقاومت سیدحسن نصرالله اظهار کرد: ۴۰ روز است ‌در فراق برادر بزرگوارمان، سید عزیز مقاومت، داغداریم. اما برای آنکه بتوانیم از این دلتنگی توان بیشتری برای پیشرفت بگیریم، باید بدانیم چه گوهر یک‌دانه‌ای را از دست داده‌ایم. این خودآگاهی به ما کمک می‌کند که از نصرالله شهید سرمایه‌ای به دست بیاوریم برای تداوم راه نصرالله بزرگ و به ثمر رساندن نهایی طرحی که جان و زندگی‌اش را وقف آن کرده بود. او گفت: سیدحسن نصرالله یک سیاست‌مدار حکیم بود. او در اوج کنشگری انقلابی و جهادی، در یک میدان پرتنش، بر مدار دیانت و عقلانیت حرف می‌زد و عمل می‌کرد. او اجتماع شیعیان را بر‌اساس هم‌افزایی درونی و همزیستی با دیگر طوایف لبنان سامان‌دهی کرد. رهبر شهید حزب‌الله با همین عملکرد عقلانی‌‌ خود مولد قدرت بود؛ قدرتی در خدمت انسان. او در جهان معاصر یک نهاد قدرتمند ایجاد کرد که همسو با منافع و امنیت ملی لبنان و در خدمت پیشرفت این کشور بود. حزب‌الله زیر چتر رهبری او، هم یک قدرت ایدئولوژیک بود و هم یک قدرت استراتژیک.

قالیباف افزود: او یک شخصیت برجسته شیعه بود، اما نماد وحدت واقعی بر‌اساس منافع امت بود که به‌خصوص در مسئله فلسطین خودش را آشکار کرد. او به‌ عنوان رهبر حزب‌الله هرگز نگفت طوفان‌‌الاقصی مسئله‌ای فلسطینی یا سنی است، بلکه آن را مسئله مقاومت و مسئله اسلام و انسانیت شناخت و با همه توان حزب‌الله را وارد این میدان کرد‌ و تا جایی پیش رفت که خودش را فدای آرمان مقاومت کرد. قالیباف عنوان کرد: نصرالله خودش بزرگ‌ترین و گویاترین رسانه مقاومت بود. نقاط ضعف دشمن را دقیق می‌شناخت و سنگین‌ترین عملیات‌ها را روی آن انجام می‌داد؛ بدون آنکه از صداقت فاصله بگیرد و ادعای گزاف مطرح کند. او یک‌تنه مفهوم‌سازی و گفتمان‌سازی می‌کرد و با این‌ کار، هم جبهه مقاومت را پیش می‌برد و هم دشمن را زیر تازیانه‌اش می‌گرفت. هنوز جملات طلایی‌اش کابوس صهیونیست‌هاست و امروز درحالی‌که دست‌شان به خون این رهبر آزاده آلوده است، باید با عملیاتی‌شدن تهدیدهایش دست‌وپنجه نرم کنند. امروز می‌فهمند یواش‌ یواش یعنی چه، به میدان نگاه کنید یعنی چه. امروز تا مغز استخوان‌شان از ضربه‌های مهلک حزب‌الله بعد از سید‌ تیر می‌کشد.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها