نگاهی به چهلوسومین جشنواره فیلم فجر
سیمرغ مردمی پس از گذشت سه دوره از حذف آن، بار دیگر به جشنواره فیلم فجر بازگشت. فرایند نهایی دریافت رأی مخاطبان جشنواره فیلم فجر بهزودی توسط کارشناسان اعلام خواهد شد.
سیمرغ مردمی پس از گذشت سه دوره از حذف آن، بار دیگر به جشنواره فیلم فجر بازگشت. فرایند نهایی دریافت رأی مخاطبان جشنواره فیلم فجر بهزودی توسط کارشناسان اعلام خواهد شد.
روابط عمومی چهلوسومین جشنواره فیلم فجر اعلام کرد: پس از گذشت سه دوره از حذف سیمرغ مردمی جشنواره فیلم فجر، با تصمیم برای بازگشت سیمرغ بلورین این بخش به جشنواره چهلوسوم، جلسه هماهنگی درباره چگونگی برگزاری آرای مردمی با حضور منوچهر شاهسواری (دبیر جشنواره)، علی آشتیانیپور (مسئول برگزاری آرای مردمی و نماینده خانه سینما)، حبیب ایلبیگی (مدیرعامل سینما شهر)، محمدرضا فرجی (مدیر امور سینماهای جشنواره)، میلاد شکرخواه (مدیر فناوری اطلاعات جشنواره) و همچنین تعدادی از کارشناسان اجرائی و نمایندگان سامانه سمفا در دبیرخانه این جشنواره برگزار شد.
در این نشست، اعضای جلسه با توجه به اهمیت صیانت از آرای مخاطبان و برگزاری موفق فرایند رأیگیری، به بحث و تبادل نظر درباره شیوههای اجرائی پیشنهادی پرداختند.
منوچهر شاهسواری، دبیر جشنواره، نیز با ابراز امیدواری از بازگشت این سیمرغ به جشنواره فیلم فجر، گفت: با توجه به اعتبار و اهمیت سیمرغ مردمی برای فیلمسازان و مخاطبان سینما، در تلاش هستیم با بررسی مشکلات و مسائل بحثبرانگیز ادوار گذشته و همچنین استفاده از فرایندهای جدید و در نتیجه رسیدن به سازوکاری ایمن، در جشنواره پیشرو امکان انتخاب فیلم مورد علاقه و اخذ رأی از سوی مخاطبان فراهم شود تا بار دیگر شاهد اهدای سیمرغ مردمی به فیلمسازان باشیم.
همچنین مقرر شد فرایند نهایی دریافت رأی مخاطبان جشنواره فیلم فجر بهزودی توسط کارشناسان جمعبندی و در اولین فرصت به صاحبان آثار و مخاطبان جشنواره اطلاعرسانی شود. سیمرغ مردمی که هرساله از اعتبار ویژهای بین صاحبان آثار و مخاطبان برخوردار است، از شانزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر به سبد جوایز اضافه شد و تا سیونهمین دوره از جشنواره فیلم فجر، ۲۹ فیلم موفق به کسب این سیمرغ شدند.
معرفی هیئت داوران و انتخاب بخشهای مختلف جشنواره
اعضای هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر و هیئت داوران بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران طی روزهای گذشته معرفی شدند. رعنا آزادیور، منیر قیدی، سعید سهیلی، محمدرضا مصباح، آرش خوشخو، محمود گبرلو و حسین کرمی در ترکیب هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر دیده میشوند؛ سینماگرانی که حضورشان حرفوحدیثهای همیشگی مبنیبر نگاه حذف و سانسور در این مرحله از جشنواره را به حداقل رسانده است.
از سوی دیگر، طی احکامی از سوی منوچهر شاهسواری، دبیر جشنواره، حامد بهداد (بازیگر)، کمال تبریزی (نویسنده و کارگردان)، بهزاد خورشیدی (طراح گرافیک)، شهابالدین عادل (فیلمساز و عکاس) و کامران قدکچیان (فیلمساز و تدوینگر) به عنوان داوران بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران معرفی شدند و آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره را مورد ارزیابی قرار خواهند داد. طبق روال هرساله در بخشهای «عکس»، «تیزر» و «پوستر» سه سیمرغ بلورین به برگزیدگان در مراسم افتتاحیه اهدا خواهد شد. اما نکته قابل تأمل در این بخش ترکیبی متفاوت از سینماگرانی است که شایستگی تحلیل آثار رسیده به این بخش را دارند. از حامد بهداد که علاوهبر بازیگری، سابقه عکاسی و برگزاری نمایشگاه عکس را در کارنامه دارد، تا کامران قدکچیان، کمال تبریزی، بهزاد خورشیدی و شهابالدین عادل که هریک سالیان سال در بخشهای مختلف عکس، ساخت آنونس و طراحی پوستر در سینمای ایران فعالیت کردهاند.