|

اصلاح قطره‌ای برای کمیسیونی پر از ابهام

طرح انتظام‌بخشی و ایجاد شفافیت در گردش کار دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ با اکثریت آرا به تصویب رسید. این طرح با هدف ساماندهی فرایندهای اداری و افزایش شفافیت در مصوبات کمیسیون ماده ۵ مورد بررسی قرار گرفت.

اصلاح قطره‌ای برای کمیسیونی پر از ابهام

‌شرق: طرح انتظام‌بخشی و ایجاد شفافیت در گردش کار دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ با اکثریت آرا به تصویب رسید. این طرح با هدف ساماندهی فرایندهای اداری و افزایش شفافیت در مصوبات کمیسیون ماده ۵ مورد بررسی قرار گرفت.

 

مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا، با بیان اینکه گردآوری، بایگانی و شفافیت یک ضرورت است، گفت: شفافیت امضا‌، ایجاد مسئولیت می‌کند. در حال حاضر امضای تمام اعضای شورا گویای شفافیت است و به افزایش مسئولیت‌پذیری کمک می‌کند. به نظر می‌رسد کمیسیون ماده ۵ کار فوق‌العاده‌تری نسبت به شورای شهر انجام نمی‌دهد؛ یعنی هر‌‌چه در کمیسیون ماده ۵ مصوب می‌شود، پیش از آن در شورا مصوب شده است. لذا چرا باید رأی شورا شفاف باشد اما کمیسیون ماده ۵ شفاف نباشد؟ به نظر می‌رسد مغایرتی بین این دو وجود ندارد. بنابراین در اینجا بحث گردآوری مهم‌تر از انتشار است.

 

حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، در‌‌این‌باره اظهار کرد: تمام مصوبات کمیسیون ماده 5 به‌طور کامل ثبت می‌شود و چک‌لیست دارد و کاملا شفاف است، اما اگر شورا حکمی در این زمینه داشته باشد، ما مطیع آن هستیم.

 

او ادامه داد: شهرها تا ۲۵ سال حق گسترش نداشتند‌ اما در برنامه توسعه، بندی لحاظ شد که قفل‌ها را باز کند؛ معاونت شهرسازی و معماری نیز عین متن قانون را در فرایندها لحاظ کرده است.

 

مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران‌ نیز با بیان اینکه ما نیازی نداریم بندهای قانونی را دوباره به‌عنوان دستورالعمل بنویسیم، گفت: بخش‌هایی اضافه شده که به گفته برخی‌‌، این بخش‌ها باید به شورای ‌عالی معماری و شهرسازی برود که به اعتقاد من تنها باید پرونده‌های خاص به شورای‌ عالی برود. اگر چنین باشد، چرا کمیسیون ماده 5 باید وقت خود را تلف کند؟

 

او با اعلام اینکه منتشر‌کردن امضاهای گذشته کمیسیون ماده 5 برای عموم‌ موجب اختلاف می‌شود، تصریح کرد: در رأی باغات نیز چنین مواردی را می‌بینیم. گاهی می‌بینیم که می‌گویند چرا شورا به پرونده‌ای رأی باغ داده است؟ بنده هم می‌گویم که شورا رأی داده و شاید اصلا من رأی نداده باشم.

 

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه قانون انتشار امضاها را اجبار نکرده است، گفت: وقتی زمینی معاوضه یا تراکمی مشخص می‌شود، چه بخواهیم و چه نخواهیم، امضاهایی دارد. من زمانی دیدم که امضایم در کمیسیون ماده 5 در صفحه تلویزیون به نمایش درآمد و قبل از آن هم معرکه‌ای ایجاد کرده بودند که شهر در حال فروش است و این هم یک نمونه آن است. به‌طور کلی انعکاس این موارد اگر قرار باشد با بدجنسی همراه شود، درست نیست؛ بخشی از پرونده را می‌بینند و بخش دیگر آن را نمی‌بینند.

 

او ادامه داد: در مورد هتل هم می‌گفتند که می‌خواهند ۴۵‌طبقه بسازند که چنین نبود؛ البته ساخت ۴۵‌طبقه هم جرم نیست و جایی که اقتضای آن را داشته باشد، باید ساخته شود. گاهی زیرزمین هم جزء طبقات حساب می‌کنند تا مردم را به هیجان بیاورند. ما باید توجه خود را بر اصل قانون بگذاریم و هر‌چه‌ قانون اعلام کرده، منتشر کنیم و این‌گونه نباشد که حساسیت ایجاد کنیم.

 

بر‌اساس این گزارش، اصلاح برخی بندهای فرایندهای دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ با حداکثر آرای‌ موافق انجام شد.