بازگشت به دهه 60؟!
این روزها قطع برق و آلودگی هوا توانسته شرایط بحرانی و تلخی را به وجود آورد. برخی به طنز در شبکههای اجتماعی این روزها را با شرایط دهه 60 مقایسه میکنند؛ زمانی که مدام برق میرفت و مردم ساعتها باید در صفهای طولانی نفت و گاز میایستادند. آنموقع جنگ بود، حالا چی؟ به خاطر تحریمهاست یا با گرانشدن بیتکوین دوباره ماینرهای رمزارزها شروع به کار کردهاند؟
این روزها قطع برق و آلودگی هوا توانسته شرایط بحرانی و تلخی را به وجود آورد. برخی به طنز در شبکههای اجتماعی این روزها را با شرایط دهه 60 مقایسه میکنند؛ زمانی که مدام برق میرفت و مردم ساعتها باید در صفهای طولانی نفت و گاز میایستادند. آنموقع جنگ بود، حالا چی؟ به خاطر تحریمهاست یا با گرانشدن بیتکوین دوباره ماینرهای رمزارزها شروع به کار کردهاند؟ با تمام این سؤالات که مسئولان هم برایش جوابی ندارند، ویدئویی که از یک جراح در اتاق عمل منتشر شده، بار سنگین این شرایط را عیان کرده است؛ پزشکی که قرار است با نور اندک اتاق عمل، عملی را انجام دهد.
2 درجه
مسعود پزشکیان کمپینی را با عنوان دو درجه کمتر آغاز کرده است که بسیاری از مسئولان به آن پیوستهاند. البته چارهای هم ندارند. تصاویر اتاقهای تاریک و سرد مسئولان مدام این روزها منتشر میشود؛ آنهم در حالی که رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد حتی فراموش کردهاند که دلار و سکه در کمتر از یک ماه قیمتش افزایش چشمگیری داشته و خود رئیسجمهور از گمشدن ۲۰ میلیون لیتر سوخت خبر داده است. محمدرضا عارف هم بهعنوان معاون اول رسما اعلام کرد: «اگر ناترازی برق را میتوانیم با خواهش کمتر کنیم، ناترازی آب را چه کار میتوانیم بکنیم؟». البته او کمی قبل هم گفته بود: «راهی جز اندوه و گریه برای وضعیت منابع طبیعی کشور باقی نمانده است».
خاموشی صنعت
در شبکههای اجتماعی ویدئوها و اعتراضات متعددی درباره شرایط قطعی برق کارگاههای صنعتی منتشر شده است. بسیاری از ورشکستگی خود در صورت ادامه قطعی برق گفتهاند. هنوز مدتزمان زیادی از ویدئوی نانوای شاکی که وسایلش را خرد میکند، نگذشته است. سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران، به تسنیم میگوید: «قطع برق سبب شده تا برخی واحدهای صنعتی و تولیدی نیروهای خود را تعدیل کنند و برخی دیگر کارگران را وادار به کار در شیفت شب کردهاند که ممکن است به افزایش حوادث ناشی از کار به دلیل خستگی منجر شود». او ادامه میدهد: «علاوه بر کارگران صنعتی که با سقوط آزاد درآمد روبهرو هستند، کارگران ساختمانی نیز به دلیل قطع برق ضرر میکنند و جیبهای خالی آنها تهیتر و بیپولتر میشود».
برق شهرکهای صنعتی از صبح تا شب قطع است و این وضعیت در ماههای پایانی سال مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت.
تحصیل تعطیل
شرایط قطعی برق و نبود سوخت سبب شده است دانشگاهها مجاز به برگزاری کلاسهای مجازی شوند و اکثر آنها تصمیم گرفتهاند این چند هفته پایانی تا آخر ترم را به صورت مجازی برگزار کنند. البته معلوم نیست پس از برگزاری آزمونهای پایانی نیمسال تحصیلی، این برگزاری کلاسها به صورت مجازی ادامه پیدا میکند یا با خواهش و التماس مسئولان بخشی از ناترازی برق تأمین میشود.
برگشت به 40 سال پیش
این روزها گاز فشارش کم است، برق که میرود همه ارکان خانهها دچار مشکل میشود و قطعی آب، وسایل گرمایشی و اینترنت را به همراه دارد. بسیاری در شبکههای اجتماعی تجربیات خود از این شرایط را توصیف کردهاند؛ تجربیاتی که هرچند برخی به صورت طنز آن را بیان میکنند، اما برای این روزها قابل قبول نیست. اکثر کاربران جوانتر از آن هستند که تجربه دهه 60 و آن فضای متفاوت همراه با همدلی را داشته باشند. آنموقع که مردم میدانستند برای چه هدف و آرمانی، کمبودها را تحمل میکنند. اما الان همه این وضعیت را از ناکارآمدی مسئولان میدانند. مسئولانی که ژست معترض هم به خود گرفتهاند. انگار فراموش کردهاند برای چه پشت میزهای عریض و طویل نشستهاند و محافظ دارند و ماشین و امکانات به آنها تعلق گرفته است. مسئولانی که میدانستند قرار است وارد چه شرایطی شوند و به مدد شبکههای اجتماعی سخنان قبلشان تا همیشه قابل دسترسی است.