محسن زنگنه:
دغدغه و اولویت مجلس در برنامه هفتم ثبات اقتصادی و مشکلات معیشتی مردم است
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: وقتی ما برنامه مینویسیم، نمیتوانیم خود را از عدد و رقم مبرا بدانیم، برنامه نوشتن بدون عدد و رقم منجر به ایدهآلگرایی میشود و میتوان پیشبینی کرد که بدون توجه به اعداد و ارقام بخش قابل توجهی اجرایی نخواهد شد.
به گزارش شبکه شرق، محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه در نشست خبری صبح امروز ضمن تبریک عید سعید غدیر خم و دهه ولایت گفت: در روز گذشته بررسی کلیات لایحه برنامه با حضور برخی وزرا در کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم انجام شد. دغدغهای که همواره رییس مجلس و نمایندگان بر آن تاکید کردند و مقام معظم رهبری هم بر آن تاکید ویژه داشتند، بحث ثبات اقتصادی و امنیت اقتصادی و به تبع آن امنیت روانی است.
وی افزود: احکام برنامه هفتم باید حتماً ثبات اقتصادی و رفع دغدغههای مردم را در خود داشته باشد، ما در سال ۱۴۰۲ داریم روی برنامه بحث میکنیم به این معنا که باید شرایط جامعه را ببینیم و در خلأ درخصوص برنامه اظهارنظر نکنیم. مسأله اول رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه با بیان اینکه تورم از میزان افزایش حقوق کارمندان و کارگران جلوتر است، گفت: یکی از دغدغههای اصلی ما رفع دغدغههای معیشتی مردم است. ما پیامهای زیادی را از مردم دریافت کردیم به خصوص کسانی که درآمد آنها ثابت است و حتماً تلاش میکنیم دغدغههای آنها را در بررسیها لحاظ کنیم.
وی با اشاره به اینکه شاهد بیعدالتی در دستگاههای مختلف هستیم، عنوان کرد: برخی دستگاهها از جمله نیروهای انتظامی و نظامی و برخی از وزارتخانهها و دستگاههای دولتی از نظر دریافت حقوق احساس بیعدالتی میکنند و این مسأله باید در فصل نظام اداری ما بررسی و اصلاح شود.
زنگنه تصریح کرد: اگر ما میانگین تورم را به صورت سه ساله درنظر بگیریم میتوان گفت که ما در سه سال گذشته بالاترین نقاط تورمی را تجربه کردیم. بنابراین همه احکام و موادی که در تضاد با این بحث باشد، به طور جدی مورد توجه نمایندگان قرار خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: دغدغه سومی که به این لایحه داریم و باید توجه داشته باشیم، بحث منابع و مصارف برنامه هفتم است. ببینید وقتی ما برنامه مینویسیم، نمیتوانیم خود را از عدد و رقم مبرا بدانیم، برنامه نوشتن بدون عدد و رقم منجر به ایدهآلگرایی میشود و میتوان پیشبینی کرد که بدون توجه به اعداد و ارقام بخش قابل توجهی اجرایی نخواهد شد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: دولت گفته که سرمایهگذاری سالانه برای اجرای این برنامه، سالانه ۸۰ میلیارد یورو است و این در حالی است که ارزیابیهای ما نشان میدهد به ۲۲۰ میلیارد یورو سرمایهگذاری نیاز است.
وی ادامه داد: ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ۹۱/۵ میلیون تن در سال است که باید به بیش از ۱۳۰ میلیون تن برسد، در اکتشاف ذخیره مس باید از ۱۹/۲ به ۱۹/۷ برسیم و همینطور ظرفیت سایر اکتشافات و تولیدات در حوزههای معدنی که باید افزایش پیدا کند.
زنگنه یادآور شد: در حوزه مسکن برنامه دولت این است که دسترسی به مسکن را از ۸/۵ سال به ۷/۵ سال برساند، واحدهای فرسوده اکنون ۴۶ درصد است که قرار است به ۴۰ درصد کاهش پیدا کند. ۳۰۰ هزار واحد مسکن حمایتی، ۲۰۰ هزار مسکن روستایی و طرحهای دیگر تولید مسکن که در مجموع به یک میلیون مسکن در سال خواهد رسید.