|

همکاری تهران و بغداد برای کنترل مرزها

سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد با قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق دیدار و دو طرف در خصوص کنترل مرزها تبادل نظر کردند.

همکاری تهران و بغداد برای کنترل مرزها

به گزارش شبکه شرق، منابع خبری با اشاره به اهمیت کنترل مرزهای مشترک ایران و عراق تاکید کردند که دو کشور طی سال جاری ۶ نشست مشترک در این خصوص برگزار کردند.

محمد کاظم آل صادق، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد روز گذشته(یکشنبه) با قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق دیدار و دو طرف در خصوص کنترل مرزها تبادل نظر کردند.

در این دیدار که در دفتر مشاور امنیت ملی عراق انجام شد، طرفین راه‌های تقویت روابط دوجانبه به نحوی که منافع دو ملت و دو کشور همسایه تامین و امنیت و ثبات در منطقه افزایش پیدا کند را مورد بررسی قرار دادند.

در این دیدار همچنین در خصوص امنیت مرزها و اقدامات دو کشور در خصوص کنترل مرزها و تبادل اطلاعات در این زمینه، رایزنی و گفت‌وگو شد.

تداوم همکاری‌های دو کشور ایران و عراق در زمینه مبارزه با تروریسم و قاچاق انواع کالاها، از دیگر محورهای رایزنی این دو مقام ایرانی و عراقی در این دیدار بود.

تهران و بغداد در راستای مقابله با اقدامات تروریست های تجزیه طلب که در اقلیم کردستان عراق مستقر هستند، اهمیت زیادی به مساله مرزهای مشترک و کنترل آن ها می دهند.

اخیرا سعد معن، مدیر روابط عمومی و بخش رسانه وزارت کشور عراق اعلام کرد که به دستور فرمانده کل نیروهای مسلح و با تلاش های وزیر کشور هماهنگی هایی با اقلیم کردستان عراق برای استقرار تیپ ۲۱ مرزبانی در استان سلیمانیه در مرزهای ایران اتخاذ شد.

وی گفت که اکنون ۵۰ برجک بتنی و ۴۰ دوربین نصب شده است و ساخت ۴۷ پاسگاه مرزی در نقطه صفر مرزی عراق و ایران آغاز خواهد شد.

این مسئول عراقی خاطرنشان کرد که این اقدام در راستای روند کنترل مرزها است و طی هفته آینده از شرکت های پیمانکاری متخصص دعوت خواهد شد تا اجرای این طرح آغاز شود.

مدیر روابط عمومی وزارت کشور عراق همچنین تاکید کرد که در هفته آتی مرکز مراقبت از دوربین‌های مرزی افتتاح خواهد شد.

بر اساس این گزارش، دولت عراق پیش از این ۱۰ میلیارد دینار به وزارت کشور اختصاص داده بود تا برای ساخت پاسگاه های مرزی در نوار مرزی عراق و ایران از آن ها استقاده کنند.

یک مسئول در دستگاه امنیت ملی عراق در گفت‌وگو با العربی الجدید تاکید کرد که طی سال جاری ایران و عراق بیش از ۶ نشست مشترک امنیتی درخصوص کنترل مرزها برگزار کردند و دو طرف فعالیت یکپارچه خود در این زمینه را ادامه می دهند.

وی گفت که یک کشور بدون همکاری کشور مجاور نمی تواند به تنهایی مرزها را کنترل کند و درحال حاضر همکاری ایران و عراق در این زمینه به خوبی پیش می رود.

این مسئول عراقی که خواستار عدم فاش شدن نامش شده است تاکید کرد که ایران نگران فعالیت های تروریست های تجزیه طلب در شمال عراق است و با توجه به اقداماتی که انجام شده است در مرحله آتی شاهد تسلط گسترده بر امنیت مرزها خواهیم بود.

اخیرا فواد حسین، وزیر خارجه عراق در گفت‌وگو با شبکه رووداو در پاسخ به سوالی درخصوص توافق تهران و بغداد در مورد تروریست‌های تجزیه‌طلب که در اقلیم کردستان مستقر هستند گفت: یک نیروی سیاسی پناهنده نمی تواند مسلح باشد و این یک اصل در قانون اساسی عراق است و نمی توانیم به آن پایبند نباشیم.

وی گفت: زمانی که منزل شیخ برزنچی مورد حمله قرار گرفت چندین بار به ایران رفتم و با مقامات آن کشور رایزنی کردم و این رایزنی منجر به توقف حملات برای یک مدت معین شد.

فواد حسین تاکید کرد که اکنون یک توافق امنیتی میان ایران و عراق وجود دارد که رویکرد اقلیم کردستان را نیز درنظر گرفته است.

این تحولات درحالی است که سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اخیرا در اظهاراتی وضعیت امنیتی مرزها را نسبت به گذشته فوق‌العاده بهتر توصیف و خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از کشورهای همجوار درباره مسئولیت‌شان نسبت به مرزها به درستی عمل نمی‌کنند. در شمال عراق گروه‌های تجزیه طلب مسلح حضور دارند که ناامنی‌هایی را در مرزهای ما ایجاد می‌کنند.

باقری ادامه داد: نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای صیانت و حفظ امنیت کشور، عملیات‌های تاثیرگذار موشکی و پهپادی را علیه این گروه‌ها انجام داد و پس از اینکه دولت عراق متعهد شد تا شهریورماه این گروه‌ها را خلع سلاح و از اقدامات آنان ممانعت کند، این عملیات متوقف شد.

وی افزود: تا شهریور ماه که زمان تعهد دولت عراق است، صبر می‌کنیم و امیدواریم که دولت عراق به مسئولیتش عمل کند، اما اگر این زمان بگذرد و این‌ گروه‌ها، مسلح باقی بمانند یا عملیاتی انجام دهند، قطعاً عملیات‌های ما علیه آن‌ها با شدت بیشتر تکرار خواهد شد.

 

منبع: ایسنا