گزارش «شبکه شرق» از معضلات برخی زندانیان سیاسی – امنیتی در پی تعطیلی زندان رجایی شهر؛
پدر سهند نورمحمدزاده: بین بچههای سیاسی و زندانیان جرائم خشن، تفکیک صورت نگرفته است
خانوادههای برخی از زندانیان سیاسی – امنیتیای که در پی تعطیلی زندان «رجایی شهر» کرج شاهد انتقال فرزندانشان به زندان قزل حصار بودند، معتقدند که شرایط این زندانیان سختتر از قبل شده و همان اندک امکانات گذشته هم در «قزلحصار» برایشان وجود ندارد.
دهم مرداد ماه بود که اخباری مبنی بر انتقال برخی از بازداشتی های حوادث سال گذشته از زندان رجایی شهر کرج به زندان قزلحصار این شهر در شبکههای اجتماعی منتشر شد. آن روز قوه قضائیه و مسئولان سازمان زندانها دلیل این انتقال را به صورت رسمی اعلام نکرده بودند اما به زندانیان گفته شده بود که دلیل این مهم، «تعطیلی زندان رجایی شهر است.» 2 روز بعد و با انتشار اولین فیلمها از انتقال زندانیان رجاییشهر، قوه قضائیه رسما موضوع تعطیلی این زندان را تایید کرد. امروز، 14 مرداد هم رسما پایان کار زندان رجاییشهر اعلام شد.
ماهان صدرات مرنی، سهند نورمحمدزاده و نوید نجاران، در کنار برخی دیگر از متهمان پرونده موسوم به اکباتان جزء اولین گروه زندانیانی بودند که از رجایی شهر به قزلحصار منتقل شدند. آنان روز دهم مرداد به قزلحصار منتقل شدند. تعطیلی «رجایی شهر» و انتقال زندانیان به «قزلحصار» اگرچه در ظاهر امری ساده به نظر میرسد اما در بطن خود به ویژه برای زندانیان سیاسی، مصائب قابل توجهی در پی دارد.
تفکیک جرائم؛ اصلی که هنوز اجرا نشده
جعفر نورمحمدزاده، پدر سهند نورمحمدزاده در گفتوگو با «شبکه شرق» با انتقاد از عدم توجه به اصول حقوقی در انتقال زندانیان، میگوید: «یکی از اصول حقوقی در نگهداری متهمان در زندان، رعایت اصل تفکیک جرائم است متاسفانه بعد از انتقال بچهها از زندان رجایی شهر به قزلحصار، این موضوع تا امروز رعایت نشده است به طوری که سهند در تماسهای خود نسبت به وضعیت اش، ابراز نگرانی میکند.»
قزلحصار و کمبود امکانات رفاهی زندانیان
یکی دیگر از خانوادههای زندانیان سیاسی – امنیتی که فرزندش به قزلحصار منتقل شده، در گفتوگو با «شبکه شرق» از کمبود امکانات رفاهی در این زندان برای زندانیان گلایه کرده و میگوید: «در زندان قزلحصار امکانات رفاهی زندانیان در قیاس با رجاییشهر به مراتب کمتر است.»
جعفر نورمحمدزاده، پدر سهند هم در بخش دیگری از گفتوگوی خود با «شبکه شرق»، این روایت را تایید کرده و میگوید: «این کمبود امکانات در قزلحصار فقط شامل حمام و اجاق گاز نیست. مثلا در تلفن زدن بچهها هم محدودیتهایی وجود دارد. در رجایی شهر چون تعداد تلفنها بیشتر بود، بچهها راحتتر تماس میگرفتند. در قزلحصار هم تماس میگیرند اما زمان آن کوتاهتر است. دلیل آن هم، در نوبت بودن تعداد زیادی زندانی است. »
امید خانوادهها به «اوین» و «تهران بزرگ»
خانواده زندانیان سیاسی منتقل شده به «قزل حصار» و خود آنان، در این میان درخواستهایی برای انتقال به دیگر زندانها از جمله زندان اوین و تهران بزرگ را ثبت کردهاند. خبرنگار «شبکه شرق» مطلع شده که دست کم 5 زندانی سیاسی محبوس در رجایی شهر پس از تعطیلی این زندان به زندان تهران بزرگ منتقل شدهاند. سهند نورمحمدزاده و دیگر زندانیان سیاسی هم چنین درخواستی را مطرح کردهاند اما هنوز پاسخ مثبتی دریافت نکردهاند. از قرار معلوم مسئولان زندان به زندانیان سیاسی متقاضی انتقال از قزلحصار گفتهاند که باید این درخواست مورد موافقت سازمان زندانها قرار بگیرد. آنان زمان مشخصی را برای اعلام نظر سازمان زندانها اعلام نکردهاند و همین موضوع موجب نگرانی بیشتر زندانیان سیاسی و خانوادههای آنان شده است.