آیا آمریکا به دنبال زنده کردن ایده «خاورمیانه جدید» است؟
سال ۲۰۰۶ در بحبوحه جنگ ۳۳روزه، کاندولیزا رایس در سفر خود به لبنان ادعا کرد آنچه میبینید، درد زایمان خاورمیانه جدید است. حال با گذشت ۱۷ سال از آن زمان، آمریکاییها با این پرونده مجدداً به خاورمیانه بازگشتهاند.
به گزارش شبکه شرق، سال ۲۰۰۶ در بحبوحه جنگ ۳۳روزه، کاندولیزا رایس در سفر خود به لبنان ادعا کرد آنچه میبینید، درد زایمان خاورمیانه جدید است. حال با گذشت ۱۷ سال از آن زمان، آمریکاییها با این پرونده مجدداً به خاورمیانه بازگشتهاند.
به گمان برخی از کارشناسان، برنامهای که چند سالی است به منظور از بین بردن اردگاههای فلسطینی آغاز شده، احتمالاً با از بین رفتن کامل نوار غزه و انتقال آن به بخش مصری رفح تا حدود زیادی به عنوان یک واقعیت تحمیل خواهد شد.
طرفداران این نظریه بر این باورند که طرح مذکور بعد از شکست در جنگ ۳۳روزه، در زمان روی کار آمدن داعش با تخریب اردوگاههای آوارگان فلسطینی در سوریه مجدداً کلید خورد و بعد از آن شاهد درگیریهای مختلف در اردوگاههای فلسطینیان در لبنان بودیم که نقطه اوج آن درگیریهای عین الحلوه بود، و اکنون نیز ظاهراً اجرای این پروژه در نوار غزه کلید خورده است.
چندی پیش یکی از تحلیلگران اسرائیلی در صفحه ایکس خود نوشت، عبدالفتاح سیسی بعد از تخریب کامل بخش مصری رفح، شهرک جدیدی دور از مرزها ساخت که فعلاً متروکه و بدون سکنه باقی مانده و احتمال اینکه فلسطینیان ساکن غزه به آنجا منتقل شوند بسیار زیاد است.
حال اگر سفر آنتونی بلینکن به منطقه و احتمال رایزنی برخی از طرفها برای ایجاد کریدور امن به منظور خروج غیرنظامیان فلسطینی از غزه به سمت بخش مصری رفح را هم به آن بیفزاییم، از دیدگاه تحلیلگران طرفدار این نظریه، یکی دیگر از فازهای این پروژه نیز تکمیل خواهد شد.
گرچه صهیونیستها هدف خود را از این عملیات از بین بردن حماس اعلام کردهاند، اما تلاششان برای بیرون کردن ساکنان غزه از این منطقه نشان میدهد خوابهای بیشتری برای این منطقه دیده شده است که شاید طی روزهای آینده نمایانتر شود؛ اما ملت فلسطین طی دهههای گذشته توطئههای بزرگی را از سر گذرانده و مطمئناً این توطئه را هم با سربلندی و صدالبته فداکاریهای بیشتر پشت سر خواهد گذاشت و به شکست خواهد کشاند.