پزشکیان در دیدار اعضای انجمن بهرهوری ایران:
حل مسائل استانها با تفویض اختیارات به آنها
رئیسجمهور با بیان اینکه اساسا اینکه خود هیئت دولت سالی حدود ۱۲۰ جلسه برگزار کند و در هر جلسه نیز چندین مصوبه داشته باشد، نشاندهنده این است که تصمیمات اتخاذشده قوام و کارایی کافی را ندارند، گفت: خود این رویه گواه آن است که ساختار تصمیمگیری و اجرائی ما کارآمد نیست.


رئیسجمهور با بیان اینکه اساسا اینکه خود هیئت دولت سالی حدود ۱۲۰ جلسه برگزار کند و در هر جلسه نیز چندین مصوبه داشته باشد، نشاندهنده این است که تصمیمات اتخاذشده قوام و کارایی کافی را ندارند، گفت: خود این رویه گواه آن است که ساختار تصمیمگیری و اجرائی ما کارآمد نیست. تلاش داریم با تفویض اختیارات لازم به استانها مسائل را منطقهای و میدانی دنبال کنیم تا هم تصمیمات و راهکارها دقیقتر طراحی شوند و هم در اجرا و اصلاح و رفع ایرادات احتمالی، کار معطل تصمیمها و نظرات مرکز نشود. به گزارش ریاستجمهوری، مسعود پزشکیان در نشستی با اعضای «انجمن بهرهوری ایران»، پس از گوشسپردن به دیدگاهها و پیشنهادهای آنان، با بیان اینکه بخشهای زیادی از آنچه بهعنوان دغدغههای خود در زمینه ارتقای بهرهوری بیان کردید، در دولت و عمدتا از سوی خود من در حال پیگیری است، اظهار کرد: همه آنچه بیان کردید، مورد قبول ماست و بهعنوان مثال در زمینه رفع ناترازیها به طور همزمان بهدنبال مدیریت کاستیها در عرضه و کنترل تقاضا و مصرف هستیم.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه از ابتدای آغاز به کار دولت چهاردهم، هرکس هر پیشنهاد و دیدگاهی در زمینه ارتقای بهرهوری داشته، شنیدهام و با افراد متعددی در این زمینه گفتوگو کردهام، افزود: البته به طور جدی از اینکه براساس هر پیشنهادی، تصمیمی اتخاذ و آن را اجرا کنیم، حذر کردهایم، چراکه باور داریم باید نتایج و عوارض احتمالی راهکارها و پیشنهادهای مختلف را احصا و جمعبندی و با دستهبندی موضوعات، برای هر موضوعی به اقتضای مختصات منطقهای و محیطی تصمیمگیری کرده و وارد مرحله اجرا شویم. پزشکیان با بیان اینکه به طور جدی و فشرده در حال شناسایی مشکلات و جمعآوری دادهها و مختصات مناطق مختلف هستیم، تصریح کرد: گروههای کارشناسی لازم تشکیل شده و با تقسیمبندی مناطق براساس مختصات محیطی، در حال جمعبندی و اعطای ابزارها و اختیارات مدیریتی لازم برای مدیریت مسائل هر منطقه به مسئولان آن منطقه هستیم.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه راهکارهای اجرائی نیز متناسب با اقتضائات منطقهای در حال تدوین هستند، گفت: شیب حرکت در اجرای راهکارها نیز منطبق بر دادههای جمعآوریشده تنظیم خواهد شد، تا تبعات و عوارض احتمالی به حداقل برسد و بالاترین و مؤثرترین سطح نتیجه حاصل شود. براساساین دانشگاهها و مراکز علمی هر منطقه را که شناخت دقیقتری از محیط خود دارند، به طور جدی به مشارکت طلبیدهایم و از سوی دیگر سعی کردهایم سهم و منافع بخشهای مختلف مردمی و اجتماعی از قشرها تا مجامع مختلف را لحاظ کنیم تا مشارکت آنها را نیز در اجرای برنامهها به همراه داشته باشیم. پزشکیان با اشاره به اینکه تلاش خواهیم کرد مدیریت ناترازیها کاملا هوشمند و دقیق باشد، خاطرنشان کرد: بنا بر این است که دادهها و اطلاعات دقیق از مجموع میزان مصرف هر فرد و خانوار جمعآوری و براساس آن برنامه اجرائی را تنظیم کنیم.
در این زمینه شما بهعنوان کارشناسان و دغدغهمندان موضوع مهم بهرهوری، بسیار میتوانید کمکحال دولت باشید، چراکه هرچه دادهها و اطلاعات ما دقیقتر باشد، راهکارهای صحیحتری طراحی خواهد شد و مداخله در زمینه رفع ناترازیها مؤثرتر خواهد بود. رئیسجمهور با استقبال از پیشنهادهای ارائهشده از سوی اعضای انجمن بهرهوری ایران در این جلسه، اظهار کرد: اینکه شما رئوس پیشنهادهای خودتان را در یک جلسه هیئت دولت تشریح کنید، خوب است، اما کار مؤثرتر و مفیدتر این است که این پیشنهادها را به شکل موضوعی با وزارتخانهها و دستگاههای مربوطه مطرح و به طور دقیق و مفصل تشریح کنید. پزشکیان با بیان اینکه اساسا اگر خود هیئت دولت سالی حدود ۱۲۰ جلسه برگزار کند و در هر جلسه نیز چندین مصوبه داشته باشد، نشاندهنده این است که تصمیمات اتخاذشده قوام و کارایی کافی را ندارند، گفت: خود این رویه گواه آن است که ساختار تصمیمگیری و اجرائی ما کارآمد نیست.