|

از جشنواره عودنوازی قشم چه خبر؟

یکی از بخش‌های جانبی دومین دوره از جشنواره عودنوازی قشم، کمپین #باسازت_بیا است که پیش از جشنواره در قالب هشتگ در فضای مجازی به اهالی موسیقی اعلام شده که می‌توانند با هر سازی که دارند، به قشم بیایند و در بخش موسیقی خیابانی در کنار دیگران قرار بگیرند و اجرایی از جنس بداهه را انجام دهند.

یکی از بخش‌های جانبی دومین دوره از جشنواره عودنوازی قشم، کمپین #باسازت_بیا است که پیش از جشنواره در قالب هشتگ در فضای مجازی به اهالی موسیقی اعلام شده که می‌توانند با هر سازی که دارند، به قشم بیایند و در بخش موسیقی خیابانی در کنار دیگران قرار بگیرند و اجرایی از جنس بداهه را انجام دهند.

البته در اواسط این بخش که در مقابل سیتی‌سنتر در حال اجرا بود، افرادی از اداره اماکن قشم قصد متوقف‌کردن آن را داشتند که در نهایت با مداخله معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم، این اتفاق رخ نداد. اکنون که جشنواره موسیقی عودنوازی به قشم آمده است، گویی که تمام شهر را پر از موسیقی کرده و از مرکز شهر گرفته تا روستاهای اطراف، نوازندگان و خوانندگان خیابانی در کنار هم درحالی‌که با حضور مردم احاطه شده‌اند، فضا را با نوای دلنشین موسیقی پر می‌کنند. دومین جشنواره ملی عودنوازی قشم، انتخاب گروه‌های برگزیده برای اجرا در مرحله نهایی از سوی ۹ داور ایرانی و سه داور بین‌المللی‌ صورت گرفته ‌است. داوران دومین جشنواره ملی عودنوازی قشم‌ محمدرضا ابراهیمی، نگار بوبان، حسین بهروزی‌نیا، احمد بیت‌سیاح، حمید حاصلی، محمدرضا درویشی، شهرام غلامی، محمدرضا فیاض و مرتضی کریمی از ایران، محمت بیتماز از ترکیه، طارق جندی از اردن و نصیر شَمه از عراق هستند که انتخاب آثار را به انجام رسانده‌اند.

این جشنواره از طرف شهر کتاب و به میزبانی سازمان منطقه آزاد قشم‌ تا ۲۸ فروردین‌ ۱۴۰۴ در جزیره قشم برگزار می‌شود.

ایسنا گزارشی از روز نخست این جشنواره منتشر کرده است. در روز اول ۹ اجرا در بخش‌های انفرادی و گروهی ازجمله محمدسام کیانی، دلارام فراهانی، اقبال منصور، رضا احمدی، سوگل آذرخش، مبین درپور، بردیا فریادرس، مهدی حسین‌زاده و سیاوش ولی‌پور روی صحنه رفتند. رده‌بندی سنی اجراگران نخستین شب از جشنواره عودنوازی قشم‌ عمدتا از بین جوان‌ها و حتی نسل «زد» بود که در بین قطعات اجرایی، آثاری از ساخته‌های هرکدام از نوازندگان هم اجرا می‌شد. اجرای این افراد در مواردی ‌مانند گروه «فردای خراسان» به‌ویژه به واسطه نوای دلنشین خواننده گروه، مبین درپور، فضای متفاوت و جذابی داشت و در موارد دیگری هم شاهد اجراهایی با فضای مشابه بودیم.

‌سوگل آذرخش ۲۴ساله که از اصفهان برای دومین بار به این جشنواره آمده است، می‌گوید: برگزاری این جشنواره فرصت خیلی خوبی است؛ زیرا هم این ساز شناخته‌تر می‌شود و هم اینکه زنان عودنواز می‌توانند از این فرصت برای حضور روی صحنه استفاده کنند؛ چراکه درحال‌حاضر چون شرایط کار در موسیقی برای بانوان سخت‌تر از مردان است، چندان امکان برگزاری کنسرت زنده نداشته‌ام. حتی زمانی هم که هنرستان می‌رفتم، اجرای صحنه‌ای ما کم و محدود بود، به‌ویژه که هنرستان در شهر اصفهان بود. یکی از مزیت‌های جشنواره این است که می‌توانیم در هر سبکی که می‌خواهیم، کار کنیم و با هر لحنی که در موسیقی داریم، در جشنواره شرکت کنیم. در حقیقت می‌توانیم خود واقعی‌مان باشیم؛ چون بشخصه دوست ندارم به اجبار کاری را انجام دهم و دوست دارم به سمتی بروم که حالم را خوب می‌کند.