پویش «نه به تصادف» پایان یافت!
نه! اینگونه نیست، این جمله درست نیست! پویش ملی «نه به تصادف» شاید در گام اول خود پایان یافته باشد، اما این گام اول با گامهای بعدی ادامه خواهد یافت و انشاءالله که کامل خواهد شد و مأموریت خود را انجام خواهد داد.

نه! اینگونه نیست، این جمله درست نیست! پویش ملی «نه به تصادف» شاید در گام اول خود پایان یافته باشد، اما این گام اول با گامهای بعدی ادامه خواهد یافت و انشاءالله که کامل خواهد شد و مأموریت خود را انجام خواهد داد.
پویش ملی «نه به تصادف» در شورای اطلاعرسانی وزارت بهداشت طراحی و اجرا شد. برخی از کارشناسان میپرسیدند که وزارت بهداشت که در چرخه نظارتی و اجرائی حوزه حملونقل جادهای و ترافیک جایگاهی ندارد، چرا باید در این زمینه ورود کند؟ اما واقعیت این است که همانطور که وزیر بهداشت هم اشاره داشته، وزارت بهداشت با ماحصل چرخهای از اشتباهات و کمکاریها و ضعفهایی روبهرو است که نتیجه همه آنها میشود فوتیها و مجروحان و مصدومانی که مستقیم وارد سیستم درمانی میشوند. درواقع وزارت بهداشت بیشتر از تمام دستگاههای دیگر بهطور مستقیم با فجایع ناشی از سوانح و حوادث ترافیکی روبهرو است و شاید بیش از همه متوجه آسیبهای کلان این حوادث به ساختار جمعیتی کشور و آسیبهای کلان روحی و معنوی و نیز مادی آن است.
به دلیل همه این اهمیتها بود که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با تأکید بر اهمیت تمام اقدامات تاکنون انجامگرفته در حوزه کاهش سوانح و تصادفات و ضمن تأکید بر اهمیت همه اقدامات اجرائی تمام دستگاههای مسئول و ناظر و مجری در این زمینه، گام اول پویش ملی «نه به تصادف» را برای جلب توجه مجدد عمومی به اهمیت این موضوع، در پرترافیکترین مقطع زمانی سال، طراحی و اجرا کرد. گامی که هدف آن جلب توجه عمومی به موضوع، اطلاعرسانی و آگاهیبخشی درباره افزایش سطح فرهنگ عمومی رانندگی ایمن و فرهنگسازی مطالبهگری در زمینه افزایش کیفیت عوامل تأثیرگذار بر میزان تصادفات (جادهها، خودروها، نظارت پلیس و...) بود.
براساس نظرسنجیهای انجامشده، بازخوردهای مستقیم و غیرمستقیم و شمارگان آمارهای فضای دیجیتالی، پیامها و محتویات تولیدشده در این پویش مورد توجه جامعه عمومی قرار گرفته است و همراهی و همافزایی همه وزارتخانهها، دستگاهها و ادارات کشور در همراهی با این پویش یا ذیل هدف کلانتر «کاهش موارد سوانح ترافیکی و میزان فوتیها و مجروحان این سوانح» موجب شد تا پیامها، محتواها و هشدارهای ذیل این پویش در گوشه و کنار ایران شنیده شود.
هدف گام اول این پویش به زبان ساده این بود که شماری از رانندگان در حین رانندگی با تکرار واژه نه به تصادف حواسشان به تلفن همراه پرت نشود، شماری از رانندگان در زمان خوابآلودگی هشدارها را به یاد بیاورند و برای اندکی استراحت و چرت کوتاه متوقف شوند، برخی از سرنشینان خودروها نقش فعالتری در حفظ امنیت و فرهنگ رانندگی بازی کنند، تعدادی از رانندگان هم حواسشان به سرعت مطمئنه در رانندگی باشد و... و در نهایت شاهد باشیم شماری از حوادثی که قرار بود اتفاق بیفتند اتفاق نیفتادهاند.
و به نظر میرسد با توجه به تلاشهای انجامشده عمومی و همگانی در رسیدن به این اهداف موفق شدهایم... .
حالا دیگر شاید زیرنویسهای «نه به تصادف» را در برنامههای سیما نبینید و از زبان مجریان و گویندگان نشنوید و در فضای مجازی محتوای ذیل پویش را در میان برنامهها نبینید و در رسانهها کمتر موارد مرتبط با پویش را بیابید، اما حالا نوبت سطح بالاتری از اقدامات رسیده است که متکی بر همین پویش اجرا خواهد شد. حالا نوبت سیاستگذاران، ناظران و مدیران ارشد کشور است که با توجه به موفقیت نسبی فضاسازی گام اول پویش، براساس ساختارهای عملیاتی برنامههای اجرائی و عملیاتی برای اصلاح نقاط ضعف و برطرفکردن کمکاریها و افزایش استانداردهای ایمنی ارائه دهند و اجرا کنند.
«نه به تصادف» پویشی بود که با باور به درستی هدف، با عشق، تعهد و دلسوزی اجرا شد. قطعا اجرای این پویش مشکلات و نقاط ضعفی داشته و پویشهای بسیار موفقتری پیش و پس از این پویش اجرا خواهند شد، اما شاید تنها چیزی که مهم است، این است که هر کار که میکنیم، با هم و برای هم باشد.