|

واکنش‌ها به «تونل ‌ حجاب‌بانان ‌در مترو»

انتشار عکس‌هایی از حضور نیروهای امر به معروف و نهی از منکر در یکی از ایستگاه‌های مترو تهران، در روزهای گذشته خبرساز شده است. به گفته کاربران شبکه ایکس، این تصاویر در ایستگاه متروی انقلاب گرفته شده و آن‌طور‌که در عکس‌ها پیداست، نام این گروه امر به معروف در مترو، «سفیران هدایت» است.

 واکنش‌ها به «تونل ‌ حجاب‌بانان ‌در مترو»

انتشار عکس‌هایی از حضور نیروهای امر به معروف و نهی از منکر در یکی از ایستگاه‌های مترو تهران، در روزهای گذشته خبرساز شده است. به گفته کاربران شبکه ایکس، این تصاویر در ایستگاه متروی انقلاب گرفته شده و آن‌طور‌که در عکس‌ها پیداست، نام این گروه امر به معروف در مترو، «سفیران هدایت» است. نوع ایستادن این افراد و حضور پرتعداد و تذکرات مکرر آنها به زنان با واکنش‌های منفی روبه‌رو شده است. در کنار واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی چهره‌های شناخته‌شده نیز در نقد این حضور پرتعداد حجاب‌بان مطالبی را منتشر کردند؛ ازجمله محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب که در شبکه اجتماعی ایکس به حضور پرتعداد حجاب‌بانان در ایستگاه مترو واکنش نشان داد. او نوشت: دالان وحشتی که حجاب‌بانان در مترو درست کرده‌اند، در تاریخ خواهند ماند. زنان متدین و باحجاب و به‌صورت کلی دین‌داران از این رفتارها بیش از دیگران رنج می‌برند. رنسانس هم بعد از سختگیری‌های دینی کاتولیسم شکل گرفت.

 آذری‌جهرمی نیز در کانال تلگرامی خود با انتشار دو عکس از فعالیت‌های شهرداری تهران در کنار هم و با اشاره به سیاست‌گذاران شهرداری نوشت: «عالمانِ بی‌عمل از غایت حرص و امل/ خویشتن را سُخره اصحاب لشکر کرده‌اند…». اما مدیر ارتباطات و روابط بین‌الملل شرکت بهره‌برداری مترو تهران که در این رابطه نظری مخالف منتقدان دارد، در توجیه این حضور پرتعداد مأموران گفته است: «ما اصلا در مترو حجاب‌بان نداریم اما ظاهرا شما خیلی به این کلمه اعتقاد دارید. ما یگان حفاظت داریم که لباس به تن دارند. کاور دارند و پشتش نوشته که اینها نیروی مترو هستند». «هادی زند»، مدیر ارتباطات و روابط بین‌الملل شرکت بهره‌برداری مترو تهران، در گفت‌وگویی که با روزنامه اینترنتی فراز داشت، گفته است: «یگان حفاظت ما در زمینه‌های مختلف کار می‌کنند. از دست‌فروشی و بساط‌گستری تا کودکان کار و نظم و امنیت مترو». او حتی به منتقدان خرده گرفته و معتقد است: «دوستانی که روی مترو زوم کرده‌اند، باید پاسخ بدهند چرا می‌خواهند مترو را زیر ذره‌بین ببرند. در ماجرای آن دانش‌آموز، آن‌همه کار خبری و رسانه‌ای شد و هنوز برای شما جای سؤال است؟ تمام ابعاد موضوع شکافته شد، با تمام افرادی که با موضوع مرتبط بودند مصاحبه شد، اصحاب رسانه دعوت شدند و از قطار بازدید کردند. درباره عکس‌های دیروز نیز اطلاعیه‌ای داریم که تا بعدازظهر منتشر می‌شود که موضع و گفتار ما در آن مشخص خواهد شد. مترو یک وسیله خدمت‌رسان عمومی است. اتفاق خوب در آن می‌افتد. اتفاقات حادثه‌ای هم ممکن است در آن بیفتد. ممکن است پله‌برقی ما خاموش شود، ممکن است مسافری دچار حادثه شود». آن‌طورکه از اظهارات «زند»‌ پیداست، نیروهایی که خود را «سفیران هدایت» معرفی کرده و برای تذکر رعایت حجاب در یکی از پرترددترین ایستگاه‌های مترو مستقر شده‌اند، نیروهای متروی تهران نیستند. بااین‌حال این پرسش به وجود می‌آید که با وجود حضور نیروهای یگان حفاظت مترو در ایستگاه‌ها، استقرار نیروهای خارج از متروی تهران چه لزوم یا توجیهی دارد؟ اگر طبق ادعای مقامات متروی تهران، وظیفه نیروهای یگان حفاظت مترو، «حفظ نظم» است و نه «حجاب‌بانی»، بر‌هم‌زدن نظم ایستگاه و امنیت روانی شهروندان با استقرار نیروهایی احیانا خارج از سازمان مترو، ناقض این وظیفه نیست؟