|

تصویب سند راهبرد جبهه اصلاحات ایران براى انتخابات ریاست‌جمهورى

برنامه جبهه اصلاحات براى انتخابات ریاست‌جمهورى ١٤٠٣ اعلام شد

تصویب سند راهبرد جبهه اصلاحات ایران براى انتخابات ریاست جمهورى ١٤٠٣ تصویب شد.

برنامه جبهه اصلاحات براى انتخابات ریاست‌جمهورى ١٤٠٣ اعلام شد

به گزارش شبکه شرق، سند راهبرد انتخاباتى جبهه اصلاحات ایران براى انتخابات ١٤٠٣ ریاست جمهورى تصویب شد.

سند راهبرد انتخاباتى جبهه اصلاحات ایران براى انتخابات ١٤٠٣ ریاست جمهورى، در جلسه شب گذشته «چهارشنبه، نهم خرداد ماه»، مجمع عمومى این جبهه سیاسى پس از پنج ساعت گفتگو و تبادل نظر، به تصویب رسید. به موجب این سند، مشارکت جبهه اصلاحات ایران در این انتخابات، منوط به تایید‌صلاحیت حداقل یکی از کاندیداهای اختصاصی خود خواهد بود.

در سند راهبرد انتخاباتى جبهه اصلاحات ایران براى انتخابات ١٤٠٣ ریاست جمهورى آمده است:

«حادثه تاسف‌بار جان باختن رئیس‌جمهور کشور در سانحه سقوط بالگرد و اعلام برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهورى ظرف مهلت قانونی ٥٠ روزه، آحاد مردم، نهادهاى مدنى و جریانات سیاسی، به ویژه جبهه اصلاحات ایران را در معرض تصمیمی فوری و اضطراری قرار داده است. 

آن‌چه بر ضرورت و اهمیت این تصمیم افزوده است، تشدید مشکلات و بحران‌ها در تمامی سطوح و عرصه‌ها اعم از اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاست خارجی ناشی از ناکارآمدی و بی‌برنامگی دولت طی سه سال اخیر است.

این در حالی است که در منطق اصلاحات، هرگونه تغییری در وضعیت کشور باید همراه با کنش‌گری سیاسی و مدنی نهایتاً از رهگذر انتخاباتی دموکراتیک برآید. نیازی به تأکید نیست امکان حضور نامزدهایی که صلاحیت نمایندگی اقشار و طبقات مختلف اجتماعی از جمله اقوام، مذاهب، زنان و نیز گرایش‌های مختلف سیاسی را داشته باشند، اطمینان از نقش و اثر نتیجه انتخابات در چگونگی اداره کشور و تغییر رویه‌های جاری که طبعاً به اقبال جامعه به صندوق‌های رأی خواهد انجامید، از مهم‌ترین ویژگی‌ها و لوازم یک انتخابات دموکراتیک است. 

در عین حال، توجه به این حقیقت ضروری است که به رغم محدود شدن دایره اختیارات ریاست جمهوری و قوه مجریه طی دو دهه اخیر و نیز موانع و محدودیت‌‌های موجود برای یک حکمرانی مطلوب، نهاد دولت به مثابه نهاد اداره کننده امور کشور، همچنان از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مؤثر و قابل توجهی در کاهش مشکلات کشور برخوردار است و نقش یک دولت کارآمد و توانمند در اداره امور به ویژه کاهش مشکلات معیشتی جامعه غیرقابل انکار است.

انتخابات زود هنگام ریاست جمهورى اکنون جامعه ایران را در موقعیتی قرار داده است که در صورت فراهم بودن شرایط یک انتخابات رقابتی مى تواند به رویکرد و مسیری که همچنان می‌توانست پنج سال دیگر ادامه یابد و برحجم و شدت مشکلات و معضلات کنونی بیفزاید، پایان بخشد. بدون این که دچار ساده اندیشی شویم به نظر می‌رسد به رغم همه محدودیت‌ها و موانع، در صورت برگزاری چنین انتخاباتی می‌توان از فرصت پدید آمده بهره برد و با انتخاب مجموعه‌ای از مدیران با تجربه، توانمند، توسعه گرا، و آشنا به دنیای امروز، گامی مهم در جهت کاهش مشکلات کشور و به سوی آینده‌ای بهتر برداشت. 

بنابراین مى‌توان امیدوار بود نتیجه انتخابات پیش روى ریاست جمهوری که حداقل برای چهار سال و عرفا برای مدت هشت سال تکلیف قوه مجریه و جایگاه نفر دوم سلسله مراتب قدرت را روشن می کند، در صورت رقابتی و مشارکت جویانه بودن، بتواند در تحقق تعامل عزتمندانه با دنیا،کاهش تحریم‌های ظالمانه، بهبودی وضعیت اقتصادی و معیشتی ایرانیان و منافع ملی تاثیر به‌سزایى داشته باشد.

با توجه به نکات فوق، جبهه اصلاحات ایران ضمن نظر داشت شرایط نگران‌کننده کشور و با تاکید بر راهبرد اعلامی خود در انتخابات ١٤٠٢ تصمیم گرفته است:  

۱- با استفاده از فرصت پدید آمده و به منظور بهبود وضعیت کشور به صورت مشروط در انتخابات ریاست جمهورى پیش رو مشارکت کند.

٢- این مشارکت با معرفی نامزد یا نامزدهای اختصاصی انجام ‌می‌پذیرد.

۳- نامزد یا نامزدهای اختصاصی جبهه اصلاحات از میان شخصیت‌های متعهد به نمایندگی از مواضع و دیدگاه‌های اصلاح طلبان انتخاب می‌شوند

٤- براساس آیین‌نامه جبهه اصلاحات ایران نامزد یا نامزدهای جبهه در فرایندی دموکراتیک و با رأی دو سوم اعضای مجمع عمومی جبهه تعیین خواهند شد.

٥- اسامی نامزد یا نامزدهای جبهه اصلاحات پیش از پایان بررسی صلاحیت‌ها طی بیانیه‌ای به اطلاع افکار عمومی خواهد رسید.

٦- مشارکت جبهه در انتخابات منوط به تأیید صلاحیت حداقل یکی از نامزدهای اختصاصی خود خواهد بود.

٧- در صورت تایید صلاحیت بیش از یکی از نامزدها، مجمع عمومى جبهه نسبت به معرفی نامزد نهایی خود تصمیم خواهد گرفت.

٨- نامزدهایى که تمایل به کسب پشتیبانی جبهه اصلاحات ایران دارند باید آن را به جبهه اعلام کنند. در صورت کسب رأی مطابق آیین نامه جبهه اصلاحات ایران، این نامزدها مورد حمایت قرار خواهند گرفت.

٩- پس از اتخاذ تصمیم نهایى در خصوص نحوه مشارکت جبهه اصلاحات ایران در این انتخابات به منظور حفظ انسجام جبهه و نیز به موجب تبصره یک ماده شش آیین نامه داخلى، همه اعضاى حقوقى و حقیقى ملزم به رعایت این تصمیم هستند.

جبهه اصلاحات ایران | ۱۴۰۳/۰۳/۰۹»

منبع: جماران
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها