|

محسنی اژه ای: حفر لوله برای قاچاق سوخت/اشد تعیقب و محاکمه برای مدیران همدست با قاچاقچیان

محسنی اژه‌ای در بیست‌وپنجمین همایش دادستان‌های عمومی و انقلاب، نظامی و ویژه روحانیت سراسر کشور:

محسنی اژه ای: حفر لوله برای قاچاق سوخت/اشد تعیقب و محاکمه برای مدیران همدست با قاچاقچیان

باید به طاغوت که دشمن خدا و فرد فرد بشریت است اعتماد نکنیم و به او بدبین باشیم

امروز تجسم طاغوت در رژیم آمریکا است؛ ما نمی‌توانیم برای حل مشکلات خود به یک حکومت جائر، اعتنا کنیم

نباید مرعوب قدرت طاغوت شویم؛ باید در برابر طواغیت، نهایت استقامت و ایستادگی را داشته باشیم

شایسته نیست فردی که کارگزار نظام است در یک مجمع بین‌المللی به نحوی سخن بگوید که جریان حق را تضعیف و دشمن را خوشحال و مشعوف کند

شایسته نیست در یک مجمع جهانی به گونه‌ای سخن بگوییم که گویی در کشور ما اختلاف وجود دارد؛ روا نیست در میان اجانب حرفی بزنیم که القاء دروغین دشمن مبنی بر ضعف کشور در اذهان تداعی شود!

به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، طی سخنانی در بیست‌وپنجمین همایش داستان‌های عمومی و انقلاب، نظامی و ویژه روحانیت سراسر کشور با محوریت «نقش دادسرا در حکمرانی مطلوب قضایی» ضمن تبریک سالروز مبعث نبیّ مکرّم اسلام (صلّی الله علیه و آله و سلّم)، اظهار کرد: خداوند در سوره نحل می‌فرماید «وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِی کُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوت»؛ طبق این آیه مبارکه، برای اجتناب از طاغوت، ابتدا باید بندگی خدا را داشته باشیم؛ بندگی خدا نیز مراتب و الزاماتی دارد و یکی از مهم‌ترینِ این الزامات، شناخت خود و خدا و آیات الهی است. برای رسیدن به کمال بندگی نیز باید به مردم کمک کنیم و یار مظلومان و خصم ضالمان باشیم.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به ضرورت تدبر و تأمل در آیات قرآن کریم گفت: ما مسئولان قضایی، ضرورت دارد قرآن را از باب وظایف و مسئولیت‌هایی که در امر قضا داریم، بخوانیم و به اوامر قرآن در راستای وظایف و مسئولیت‌های خود، به طور کامل و جامع عمل کنیم.

رئیس دستگاه قضا، در ادامه با تفسیر عبارت قرآنی «وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوت» بیان داشت: باید به طاغوت که دشمن خدا و فرد فرد بشریت است اعتماد نکنیم و به او بدبین باشیم. امروز تجسم طاغوت در رژیم امریکا است. ما نمی‌توانیم برای حل مشکلات خود به یک حکومت جائر، اعتنا کنیم. نباید مرعوب قدرت طاغوت شویم؛ باید در برابر طواغیت، نهایت استقامت و ایستادگی را داشته باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار داشت: شایسته نیست فردی که کارگزار نظام است در یک مجمع بین‌المللی به نحوی سخن بگوید که جریان حق را تضعیف و دشمن را خوشحال و مشعوف کند. شایسته نیست در یک مجمع جهانی به گونه‌ای سخن بگوییم که گویی در کشور ما اختلاف وجود دارد؛ روا نیست در میان اجانب حرفی بزنیم که القاء دروغین دشمن مبنی بر ضعف کشور در اذهان تداعی شود!

رئیس عدلیه گفت: در همین قضیه فلسطین، تاریخ به ما نشان داده که هیچگاه سازش‌ها و کمپ دیوید‌ها اثر نداشته اما همواره مقاومت و ایستادگی توأم با پیروزی و ظفرمندی بوده است. 

قاضی‌القضات با اشاره به اهمیت تأسی به سیره پیامبر اکرم(ص) و خلق و اخلاق نیکو و مستحسن ایشان، بیان داشت:  باید اخلاق محمدی، سرلوحه رفتار و اعمال ما باشد. گاهی می‌بینیم فرد یا افرادی به زعم خودشان در حال امر به معروف هستند اما این کار پسندیده را با «ادبیات مُنکر» انجام می‌دهند!   یکی از الزامات، امر به معروف و نهی از منکر، علم و یقین نسبت به اثر داشتن آن است؛ گاهی افرادی، به زعم خود انتقادها و امر به معروف‌هایی می‌کنند که نه تنها اثر نافع ندارد بلکه بالعکس اثر سوء دارد. 

وی افزود: نقد کردن هر فرد و نهادی، امری بلااشکال است اما نباید در حین نقد کردن به ادبیات و الفاظی متوسل شویم که دشمن را خوشحال و مشعوف می‌کند. رهبر معظم انقلاب مکرراً به این موضوع تاکید کرده‌اند. آیا این اخلاق اسلامی است که ما با ادبیات و الفاظِ دشمن‌شادکُن، دیگران را نقد کنیم؟!

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: ما مقامات قضایی باید با هر نوع فسادی اعم از مالی و غیر مالی، مقابله جدی، حرفه‌ای، عالمانه و مدبرانه داشته باشیم. اولویت ما در دستگاه قضایی مبارزه ریشه‌ای با فساد و مفاسد است؛ البته این مبارزه ریشه‌ای به این معنا نیست که ما از مباشرین و عاملین فسادها غافل می‌شویم. در همین قضیه قاچاق سوخت که ما در مبارزات خود با این پدیده طی سالهای گذشته توفیقات چندانی نداشتیم، مقابله ریشه‌ای را مد نظر قرار داده‌ایم.

متولی تولید توزیع و تعیین سهمیه سوخت در کشور مشخص است؛ همواره اعلام می‌شود که میلیون‌ها لیتر سوخت از کشور قاچاق می‌شود و ما در بررسی‌ها و تحقیقات خود با لوله‌های حفر شده‌ای مواجه می‌شویم که مقادیر زیادی سوخت را به انحای مختلف از کشور خارج می‌کند. ما به مقامات قضایی استان هرمزگان و برخی استان‌های دیگر دستور داده‌ایم که مقابله ریشه‌ای و مدبرانه با پدیده قاچاق سوخت را رها نکنند. در این مسیر چنانچه مدیری در یک دستگاه حکومتی، همدست قاچاقچیان و مفسدین بوده و یا سهل‌انگاری کرده به اشد وجه، تعقیب و محاکمه خواهد شد.

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: مقامات قضایی ما با مجرمانی که مبادرت به جعل عنوان، امضا و مکاتبات مقامات کشور می‌کنند، در چارچوب موازین قانونی، قاطعانه و بدون تسامح برخورد کنند و جرم صورت گرفته را یک جعل ساده تلقی نکنند بلکه به تبعاتی که این جرم دارد و لطماتی که به اعتماد مردم وارد می‌آورد توجه کنند.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از اظهاراتش دادستان‌ها را در صف اول مسائل کیفری و تأمین و تحکیم امنیت جامعه دانست، تصریح کرد: دادستان‌های ما با کمک نیروهای امنیتی، اطلاعاتی و نظامی نقش موثری در تامین و تحکیم امنیت فیزیکی و روانی جامعه و مردم و همچنین خنثی کردن توطئه‌های دشمنان دارند. بی‌انصافیستی که مجاهدت‌های تامین کنندگان امنیت مردم را نبینیم. دشمنان بر دامنه توطئه‌های خود برای ناامن کردن جامعه ما افزوده‌اند، فلذا ضروریست دادستان‌های ما با همکاری بخش‌های اطلاعاتی، امنیتی و نظامی به مقوله تامین و تحکیم امنیت روانی و فیزیکی جامع در ابعاد مختلف توجه و اهتمام مضاعف داشته باشند. ترور دو قاضی عالی‌رتبه دیوان ‌عالی یک نمونه از توطئه‌ها و تلاش‌های دشمن در داخل کشور ما است؛ نمونه‌های زیادی نیز با مجاهدت نیروها و مسئولان ذیربط در حال خنثی شدن است؛ همین موارد، عمق مکاید و طرح‌های دشمن را برای ناامن کردن جامعه ما نشان می‌دهد و بر اهمیت تلاش مضاعف شما مجاهدان مسیر تحکیم امنیت، می‌افزاید.

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: دادستان‌های ما نظارت‌های خود بر زیر مجموعه‌هایشان را تقویت کنند و بدانند که این نظارت‌های مستمر، جلوی بسیاری از تخلف‌ها و جرائم را می‌گیرد. همچنین با همین نظارت‌های مستمر است که می‌توان از اجرایی شدن دقیق قوانین، مقرره‌ها و دستورالعمل‌های مصوب اطمینان حاصل کرد. 

رئیس عدلیه گفت: دادستان‌های ما بر قرارهای صادره، شعب اجرای احکام و اقدامات ضابطین و همچنین مصادیق حقوق عامه، نظارت ویژه‌تری داشته باشند. 

قاضی‌القضات اظهار کرد: باید از دادستان‌ها به صورت توأمان حمایت و صیانت شود؛ دادستان‌های ما و همکاران آنها بیشتر از سایر مسئولان قضایی در معرض هجوم شیطان و شیطان‌صفتان قرار دارند. مقامات و مسئولان دادستانی خودشان از زیر مجموعه‌های خود صیانت کنند و نگذارند کار به ورود دستگاه‌های نظارتی بکشد. شما دادستان‌ها، همکاران و نیروهای زیر مجموعه خود را از قرار گرفتن در مظان تهمت اجتناب دهید و اجازه ندهید نیروهایتان بلغزند و سپس سراغشان بروید بلکه از لغزش آنها پیشگیری کنید.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: مقامات و مسئولان دادستانی و به طور کلی همه مقامات قضایی در سراسر کشور نسبت به اطلاع‌رسانی دقیق، به‌موقع و تبیینی در خصوص پرونده‌های قضایی به ویژه پرونده‌های قضایی مهم، اهتمام ویژه داشته باشند و در این خصوص با مرکز رسانه قوه قضاییه همکاری و هماهنگی کنند. گاهی در برخی از پرونده‌های قضایی، قانون اجازه اطلاع‌رسانی را به ما نمی‌دهد؛ در این گونه مواقع نیز مقامات قضایی محذوریت‌های قانونی را اعلام کنند. گاهی لازم است در قبال یک رأی صادره، قبل از ابلاغ آن، تمهیدات رسانه‌ای را لحاظ کرد؛ در این گونه موارد نیز مقامات قضایی ما با هماهنگی و همکاری مرکز رسانه قوه قضائیه، تدابیر مقتضی را اتخاذ کنند.