|

انتقاد نماینده سابق مجلس از صداوسیمایی که کفن هدیه می‌دهد

نماینده سابق مجلس گفت: مردم می‌پرسند چرا اینقدر به صداوسیما که منتهای خلاقیتش، هدیه دادن کفن است، باید بودجه داده شود؟

انتقاد نماینده سابق مجلس از صداوسیمایی که کفن هدیه می‌دهد

باز هم فصل بودجه رسید و دوباره رشد بودجه‌ی مؤسسات فرهنگی بدون بازده و صدا و سیمایی کم مخاطب، مورد انتقاد جامعه قرار گرفت. با وجود حساسیت افکار عمومی نسبت به عملکرد ضعیف صدا و سیما و مؤسسات فرهنگی گمنامی که چندان بروز و ظهور موفقی نداشتند، مشخص نیست، افکار عمومی می‌پرسند چرا باز هم اقدام به افزایش بودجه‌ی این نهاد‌ها می‌شود. 

در شرایط سخت اقتصادی فعلی که مردم توصیه به مقاومت می‌شوند، بسیاری از نهاد‌ها که شاید کارکرد خاصی ندارند، نقشی در این مقاومت ندارد.

جلال رشیدی کوچی، نماینده سابق مجلس، درباره‌ی علت رشد بودجه صداو سیما به رغم نارضایتی افکار عمومی، گفت: من تجربه‌ی دو دوره کمیسیون تلفیق را دارم. این را صادقانه می‌گویم که به دلیل حضور برخی از افراد در کمیسیون تلفیق که نزدیک به مجموعه‌ی صدا و سیما هستند این بودجه افزایش می‌یابد. بودجه‌ی صدا و سیما توسط اعضای کمیسیون فرهنگی تدوین می‌شود. هر کمیسیون چند نفر را برای کمیسیون مشترک تلفیق معرفی می‌کند. هر وزارتخانه و نهادی متناسب با کمیسیون تخصصی خود، به نمایندگان در کمیسیون تلفیق رجوع می‌کند. بودجه‌های عمرانی به کمیسیون اقتصاد برمی گردد، بودجه‌ی دفاعی به کمیسیون امنیت ملی و...

او افزود: سالانه برخی از مراکز فرهنگی بدون هیچ خروجی، میلیارد‌ها تومان بودجه می‌گیرند که مثال بارز آن ستاد امر به معروف است. با توجه به جناح فکری که صدا و سیما را در اختیار دارد و نقش ویژه جریان پایداری در کمیسیون فرهنگی، آن‌ها تلاش می‌کنند بودجه نهاد‌هایی مانند صدا و سیما را افزایش دهند. 

او افزود: وقتی در صحن مجلس درباره‌ی این موضوعات رای‌گیری می‌شود، کسی که بخواهد مخالفتی در صحن انجام دهد، همین کسانیکه از طرح دفاع کرده‌اند، همین موضع‌گیری‌ها را انجام می‌دهند و شروع به پرخاشگری می‌کنند که شما با کارفرهنگی مخالف هستید و از این برچسب‌هایی که هیچ مبنایی ندارد. این در حالیست که منتهای برنامه‌سازی و خلاقیت صدا و سیما، هدیه کفن، شده است. 

وی در رابطه با ابهام مردم نسبت به علت رشد بودجه صدا و سیما گفت: هر روز می‌بینیم که مخاطب صدا و سیما کاهش چشمگیری پیدا می‌کند و کاهش مخاطب صرفاً کاهش مخاطب نیست، بلکه مخاطب به مخالف تبدیل می‌شود. امروز هم صدا و سیما دست جریان پایداری است که هر طور بخواهند تبلیغ می‌کنند. این هزینه‌ها برای مردم جای سؤال است که چرا اینقدر به صدا و سیما بدون کاربرد خاصی باید بودجه داده شود؟ کسی که بگوید صدا و سیما تخصصی کار می‌کند یا نمایندگان تخصصی روی آن کار می‌کنند، دروغ می‌گوید. 

رشیدی کوچی درباره‌ی راهکار رئیس جمهور در مقابل بودجه‌های فرهنگی عظیم گفت: بهتر است رئیس جمهور در سال آینده با توجه به عدم مذاکره، در راستای تقویت اقتصادی دولت و مردم، بودجه‌های بی مورد از نهاد‌های این چنینی را حذف کند. این نهاد‌ها ثابت کرده‌اند که پول می‌گیرند، اما خروجی ندارند و خروجی‌شان فقط ایجاد تنفر علیه حاکمیت است. رئیس جمهور بهترین کاری که می‌تواند انجام دهد، حذف بودجه‌ی این نهادهاست.

منبع: انتخاب