در نشست خبری چهلمین جشنواره موسیقی فجر عنوان شد؛
امید داریم داوران خارجی در کنار ایرانیها به قضاوت بنشینند
نشست خبری چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر صبح روز گذشته شنبه ۶ بهمن با حضور احمد صدری سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ، رضا مهدوی دبیر و محمدعلی مرآتی دبیر اجرایی جشنواره در تالار وحدت برگزار شد.
احمد صدری سرپرست دفتر موسیقی با اشاره به اینکه عدد چهل، عدد ویژهای است گفت: عدد چهل خاص و ویژه است،هم کثرت هست و هم کمال .
به هر حال طی این چهل سال علیرغم فراز و نشیبهای بسیار، جشنواره به قوامی رسیده که امیدواریم بتوانیم آن را جلو ببریم و البته که تحقق این مهم مستلزم آسیبشناسی است.
او ادامه داد: در این دوره به موسیقیهای جدی و هنریتر توجه داریم. تلاش داریم در سالهای آینده مانند سالیان گذشته که موسیقی فجر جریانساز بود بتوانیم برنامهریزی داشته باشیم تا به این حوزه کمی بیشتر بپردازیم. بخش کودکان و بانوان را در جشنواره از دوره پیش احیا کردیم و در بحث پژوهش و پایانامهها یک سالن ایجاد کردیم. امسال یک شب و سه سالن به جشنواره اضافه شد.
او ادامه داد: امسال فرهنگسرای نیاوران را در دو سانس به موسیقی بانوان اختصاص دادیم.
رضا مهدوی نیز در این نشست تاکید کرد:جشنواره موسیقی فجر جشنوارهای است که تمام قد در دنیا شناخته شده است و علاقهمندان بسیاری دارد. بنابراین امیدواریم در بخش بینالملل از سال آینده بهترینها را میزبانی کنیم و امید داریم داوران خارجی در کنار ایرانیها به قضاوت بنشینند تا این مورد هرچه بیشتر تقویت شود.
او ادامه داد:امسال یک شب و چندین سالن به داشتههای سال گذشته ما اضافه شده است. ما شب استادان را در جشنواره امسال هم خواهیم داشت. جشنواره موسیقی فجر علاقه به جوانگرایی پیدا کرده است. شب موسیقی نواحی یا به بیان دیگر مردموار و هم در بخش پیشکسوت افزایش پیدا کرده است.
مهدوی درباره قیمتگذاری بلیتها گفت:قیمتگذاری مناسبتر برای بلیتها زمانی اتفاق میافتد که سالنهای دولتی از ما پول نگیرند ولی آنها پای کار نمیآیند. بودجه جشنوارههای مهم نباید در اختیار ارگانها و وزارتخانه باشد و مجلس باید اختصاصا به دبیرخانه جشنوارهها بودجه دهد که آن پول مستقیم برای این حوزهها هزینه شود. اینگونه دیگر به دنبال افزایش بودجه نمیرویم. اگر بودجه بیشتری داشتیم جایزه بهتری میدادیم و استقبال بیشتری در بخش مسابقه باربد از ما میشد، ولی الآن چندان این جایزه را جدی نمیگیرند.
محمد علی مرآتی نیز در این نشست گفت:بودجه کل جشنواره، ۱۸ میلیارد تومان است که نسبت به پارسال رشد ۴۰ درصدی داشتیم. قیمت بلیت کنسرتهای فجر را با توجه به کیفیت اجراها و توجه به موسیقی کلاسیک ایرانی و از منظر کیفیت هنری، نهایی خواهیم کرد. البته دانشجویان و هنرستانیها با تخفیف میتوانند حضور داشته باشند. این قیمتگذاری بر اساس کیفیت اجرا و هنرمندان است که تا هفته آینده اطلاع رسانی خواهیم کرد.
مهدوی در بخشی از نشست درباره اضافه شدن بخش موسیقی رو به جشنواره گفت: موسیقی رپ چیز عجیبی در فرهنگ ایرانی نیست و همان بحر طویل موسیقی ایرانی است. اما چرا ساحت زیبای موسیقی را با الفاظ زشت مکدر کنیم!؟ در حالی که میشود اعتراض را با زبان و موسیقی زیبا بیان کرد. همچنانکه پروین اعتصامی و ملکالشعرای بهار شاهکار اعتراض در دوران خودشان بودند.
ما با دوستان در شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی فجر بنا گذاشتیم کارهایی در این گونه بیایند و اگر مطلوب باشند و بشود پشتشان بایستیم و منطبق با فرهنگ ایرانی باشند، قبولشان کنیم تا اشتیاق جوانان را پر کنیم اما وقتی برخی دانشش را برای تولید این گونه موسیقی ندارند یا نوعی لجاجت دارند که موسیقی را زشت کنند، حرفی نداریم.
مگر همه راک اند رولها در ایران، اینگونه است؟ خیر، خیلی از گروهها و خوانندهها در حال خواندن اشعار مولانا در این شیوه هستند.