چرا جلوی تخریب مکانهای تاریخی گرفته نمیشود ؟
انتشار تصاویری از آسیب به مسجد عتیق قزوین توسط یک گروه هنری ، این پرسش را دوباره مطرح می کند که چرا از سرمایه های ارزشمند کشور مراقبت بیشتری نمی شود؟

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ درحالی که روابط عمومی این سریال اعلام کرده «از دیوارهای کاذب و پرتابل در این پروژه استفاده شده است»، معاون میراث فرهنگی قزوین توضیح داد که «این رنگ تیره نوعی «دوده سیاه پاکشونده» است که آسیبی به بنا نمیزند و پاکسازی سریعتر دوده در این لوکیشن از سوی عوامل سریال با نظارت کارشناسان میراث فرهنگی صورت گرفته است.»
متاسفانه بناهای تاریخی در چند دهه گذشته بارها قربانی لوکیشن فیلمها و سریالها شده است، از جمله سریال «مدار صفر درجه» از حسن فتحی که در جریان ساخت آن نقشبرجستههای هخامنشی توسط یکی از عوامل این گروه آسیب دید و آن شخص به اتهام سرقت این نقشبرجستهها دستگیر شد و در نمونهای دیگر نیز حضور یک گروه فیلمبرداری در کاخ خشایارشاه که سبب آسیب دیدن این کاخ براثر ریختن رنگ روی سنگها شد.
پیشتر نیز نسبت به ساخت مجموعه «جیران» در کاخ گلستان و خانه طباطباییها در کاشان، مجموعه «خاتون» در عمارت مسعودیه تهران، درحالی که دستور ممنوعیت ساخت فیلم و مجموعه تلویزیونی در مکانهای تاریخی وجود دارد، اعتراضهایی شده بود. این ممنوعیت در سال ۱۳۹۳ از سوی سازمان وقت میراث فرهنگی و گردشگری پس از تخریبها و بدتعهدیای که سریال «معمای شاه» ساخته محمدرضا ورزی در کاخ گلستان به بار آورد، اعمال شد.
با این وجود هر از گاهی خبر ساخت فیلم و سریالی در بناها و مکانهای تاریخی بیرون میآید. در اسفند ۱۴۰۰ تصاویری از حمام تاریخی روستای شَوَرین منتشر شد که نشان میداد در جریان ساخت تلویزیونی «علیالبدل» ساخته سرویس مقدم، به زبالهدانی تبدیل شده و غیرقابل استفاده شده بود. اواخر سال ۱۴۰۰ نیز در جریان ساخت سریال «سووشون» به کارگردانی نرگس آبیار در باغ «عفیفآباد» شیراز و دیگر بناهای تاریخی شهر، نسبت به تخریب دکورسازی این مجموعه در بناهای تاریخی اعتراضهایی شد و حتی کارزاری راه افتاد تا فیلمبرداری این سریال در بناهای تاریخی شیراز، متوقف شود، اما این جریان متوقف نشد