|

پاسخ ترامپ درباره دیدار ایلان ماسک و مسئولان ایرانی

سومین بخش از مصاحبه مفصل مجله تایم با دونالد ترامپ هم حاوی نکات قابل توجهی است از جمله پرسش از او دربارۀ ادعای دیدار ایلان ماسک با مقامات ایرانی که البته در تهران تکذیب شد.

پاسخ ترامپ درباره دیدار ایلان ماسک و مسئولان ایرانی

به گزارش شرق ؛ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده و شخصیت سالِ ۲۰۲۴ تایم، بیست و پنج نوامبر در اقامتگاه مارالوگو واقع در پالم‌بیچِ فلوریدا به گفتگو با نشریۀ تایم پرداخت.

    ترامپ در طول این مصاحبه به پیروزی‌اش در انتخابات، اقتصاد ایالات متحده و شرایط اوکراین و خاورمیانه اشاره کرد. او همچنین از برنامه‌های دور دومِ ریاست‌جمهوری از جمله اخراج میلیون‌ها مهاجر، عفو متهمان پروندۀ 6 ژانویه و آیندۀ جنبش ماگا سخن گفت. نشریۀ تایم آوریل امسال هم با او گفتگوی مفصلی ترتیب داده بود که به طور کامل در عصر ایران انعکاس یافت.

   شایان ذکر است که مقالات ترجمه‌شده در این بخش، بازتاب دیدگاه نویسنده و نشریه و در راستای بررسی مطبوعات جهان است. این گفتگو به همت «اریک کورتسا» (خبرنگار سیاسی تایم)، «الکس آلتمن» (سردبیر اجرایی)، «ماسیمو کالابرسی» (رئیس دفتر واشنگتن) و «سام جاکوبز» (سردبیر ارشد) انجام شده و برای وضوح بیشتر، بازبینی و ویراسته شده است.

   ترامپ پیروز شده و اکنون پرسش‌های مهمی در برابر او قرار دارد. همه می‌خواهند بدانند راز محبوبیت او چیست و چگونه توانسته از سد دموکرات‌ها عبور کند؟ او این گزارۀ قطعی را به اطلاع ما می‌رساند که پیروز مهم‌ترین انتخاباتی است که در سده‌های اخیر برگزار شده است. او توانسته تکانی به دو حزب سیاسی بدهد و تب و تاب سیاسی ایجاد کند. در خلال مصاحبه می‌گوید: «ترامپ متعلق به همۀ مردم آمریکا است ... من همیشه بر به‌کارگیریِ عقل سلیم پای فشرده‌ام ... مردم می‌خواهند قدرت انتخاب‌گری داشته باشند.» آیا دونالد ترامپ در تعامل با مردم و درکِ مطالبات عمومی، به حقیقتی دست یافته که مخالفان از آن بی‌خبراند؟ ببینیم داستان از چه قرار است و روایت رئیس‌جمهور منتخب چیست؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
  آیا می‌خواهید به اطلاع دولت اسرائیل برسانید که این بار هم مثل گذشته عمل می‌کنید؟ آن زمان بی‌بی (بنیامین نتانیاهو) همۀ تلاش‌اش را به کار بست و شما او را متوقف کردید.

 

 خواهیم دید چه می‌شود. بله، همین طور بود. جلوی او را گرفتم، ولی خواهیم دید چه اتفاقی می‌افتد. 7 اکتبر روز غم‌انگیزی بود و مردم دارند این واقعه را از یاد می‌برند، چون دیگر اشاره‌ای به آن نمی‌شود. واقعاً تراژیک بود و موضوع مهم، مسأله گروگان‌‌ها است. آن‌ها کجا هستند؟ چرا خبری ازشان نیست؟ چرا بازنگشته‌اند؟ شاید دیگر زنده نیستند. ممکن است از بین رفته باشند. حماس احتمالاً می‌گوید: «گروگانی در کار نیست.» حتماً این چیزی است که آن‌ها می‌خواهند.

 

 با این حساب سناریویی در کار است که به اسرائیل اجازه می‌دهد کرانۀ باختری را الحاق کند؟

  باز هم تأکید می‌کنم که آن‌چه در نظر دارم و برای آن می‌کوشم، صلحی طولانی‌مدت و پایدار است. نمی‌گویم این سناریو بسیار محتمل است، اما من صلح پایدار می‌خواهم؛ صلحی که سه سال بعد، 7 اکتبر دیگری به بار نیاورد و راه‌های زیادی هم برای نیل به این هدف وجود دارد. می‌توانید به شیوه‌های متعدد، صلح را محقق سازید.

   راهکار دو دولتی صرفاً یکی از راه‌های دستیابی به صلح است. فارغ از این که نمی‌دانم دقیقاً چه‌کسانی از تحقق این هدف خوشحال می‌شوند، دوست دارم همه را شاد و خرم ببینم. دلم می‌خواهد مردم به کار و زندگی‌شان برسند و کشتار متوقف شود. این هدف را به طرق مختلف می‌توان پی گرفت. در حال حاضر مشکلات جهانی عظیمی داریم که در زمان ریاست‌جمهوریِ من نداشتیم. می‌دانید، وقتی کاخ سفید را ترک کردم، تهدید ایران قابل‌توجه نبود. دستشان خالی بود و پولی نداشتند که به حماس و حزب‌الله پرداخت کنند.

 ایران اخیراً به صرافتِ ترور شما افتاد. [م. ادعای بی‌اساسی که به هر روی برای آگاهی از محتوای گفتگوی مهمِ نشریۀ تایم، بازتاب داده می‌شود.] چه قدر احتمال دارد که در دورۀ بعدی با ایران وارد جنگ شوید؟

  هر اتفاقی ممکن است بیفتد، هر اتفاقی. این وضعیت بسیار ناپایدار است. فکر می‌کنم مخاطره‌آمیزترین مورد هم، وضعیت اوکراین باشد، چون احتمالاً زلنسکی تصمیم گرفته با تأیید رئیس‌جمهور، پرتاب موشک به روسیه را آغاز کند. این اقدام، تشدیدکنندۀ جنگ و غیرعقلانی است، اما تصور می‌کنم آن‌ها انتظار ورود مرا می‌کشند و فعلاً دست به کاری نخواهند زد. این وقفه به زعم من، خردمندانه است.

 شما به نتانیاهو اعتماد دارید؟

  من به هیچ‌کس اعتماد ندارم

 می‌توانم بپرسم که آیا ایلان ماسک به دستور شما با ایرانی‌ها دیدار کرده یا نه؟

  اطلاعی دربارۀ این دیدار ندارم.

 گفته می‌شود که او با ایرانی‌ها دیدار کرده است.

  نمی‌دانم. چیزی به من نگفته.

[م. اواسط ماه نوامبر، منابع آمریکایی مدعی شدند که ایلان ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل دیدار کرده است. پس از سه  روز، ایران این خبر را تکذیب کرد.]

  بیایید به مسائل داخلی بپردازیم. آیا قول می‌دهید که «سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA)» دسترسی به «داروها و قرص‌های سقط جنین» را محدود نکند؟ 

  خب قرار است همۀ این مسائل را بررسی کنیم. به همین دلیل هم این‌جا هستم. قصد داریم همۀ این موارد را بازبینی کنیم.

 پس ممکن است چنین اتفاقی بیفتد؟

  در مورد قرص سقط جنین صحبت می‌کنید؟

 بله، از قرص سقط جنین و تأییدیه‌های FDA حرف می‌زنم.

ترامپ: بعید است. خیلی بعید است.

 اما امکانش وجود دارد؟ اگر تلاش‌هایی در این مورد صورت بگیرد، شما ممانعت می‌کنید؟

  می‌دانید چه موضعی در کمپین انتخاباتی داشتم. راه طولانی و دشواری را گذراندیم و من به‌شدت مخالف این مسأله بودم. من مخالف سرسختِ سقط جنین هستم.

 ممکن است دقیق‌تر توضیح دهید و از این مخالفتِ سرسختانه بگویید؟

  من به شدت مخالفِ این مقوله یعنی استفاده از قرص‌های سقط جنین هستم.

 شما مخالف قرص سقط جنین هستید؟

  مخالف محدودیت دسترسی به داروهای سقط جنین هستم.

 صحیح و برای روشن‌تر شدنِ موضوع، توضیح بیشتری اضافه می‌کنید؟

  در خلال انتخابات، مخالف این قضیه بودم و دلیلی نمی‌بینم که تغییر موضع دهم، اما ممکن است تغییراتی در این حوزۀ جنجالی ایجاد شود.

 پس احتمال تغییرات را رد نمی‌کنید؟

  ببینید، موضع‌ام را خیلی واضح شرح داده‌ام و باز هم آن را بیان کردم. به نظرم خیلی بعید است که تغییر موضع بدهیم و تصور نمی‌کنم چنین اتفاقی بیفتد. ما همه چیز را بررسی می‌کنیم، با این حال احتمال تغییر بسیار کم و حتی می‌توانم بگویم بعید است.

   الان نمی‌خواهم حرفی در این باره بزنم، تصمیمی بگیرم و کاری کنم. می‌خواهم به‌موقع برویم سروقت این قضیه. زمانی می‌رسد که مردم همه چیز را در مورد این قبیل موضوعات پیچیده‌ خواهند دانست. این قبیل مسائل دودستگی ایجاد می‌کنند و کشور را به فروپاشی سوق می‌دهند. شما موضع من را دربارۀ این مبحث دشوار، مفصل و پیچیده می‌دانید و فکر می‌کنم خیلی بعید باشد که روزی دیدگاهم را تغییر دهم. 

  احتمالاً پرسش زنان آمریکایی از شما این است که آیا متعهد می‌شوید و اطمینان می‌دهید که سازمان غذا و دارو، دسترسی به قرص‌های سقط جنین را از بین نمی‌برد؟

 قطعاً، این تعهد من به مردم است. همیشه در این خصوص به مردم تعهد می‌دهم.

[م. سقط جنین در جامعۀ آمریکا، موضوعی پرمجادله و تفرقه‌انگیز است و قوانین ضد سقط جنین دست‌کم از سال ۱۹۰۰ در هر یک از ایالات، اجرایی شده‌اند. حزب جمهوری‌خواه عموماً خواستار محدودسازی دسترسی به سقط جنین بر اساس مرحلۀ بارداری یا جرم‌انگاری از سقط جنین است، در حالی که حزب دموکرات عموماً از دسترسی به سقط جنین دفاع کرده و دستیابی به پیشگیری از بارداری را تسهیل کرده است. سقط جنین در در هر منطقه از این کشور، تابع مقررات آن ایالت است و قانونی‌بودنِ آن ممکن است بسته به ایالت، متغیر باشد.

بسیاری از ایالت‌ها محدودیت‌های سختگیرانه‌ای بر سقط جنین وضع کرده‌اند. حمایت از سقط جنین پس از حکم «رو علیه وید» در آمریکا تدریجاً افزایش یافت اما در سال ۲۰۲۲, این قانون رسماً لغو شد، به حقوق فدرالِ سقط جنین پایان داده شد و به ایالات اجازه داده شد تا دوباره مقررات خود را بر سقط جنین وضع کنند. رو علیه وید (Roe versus Wade) حکم تاریخی دیوان عالی ایالات متحدۀ آمریکا در سال ۱۹۷۳ درخصوص قانونی‌شدن سقط جنین است. دیوان عالی حکم داد که قانون اساسیِ ایالات متحده آمریکا از آزادی زن برای انتخاب سقط جنین بدون محدودیت‌های مفرط دولتی پشتیبانی می‌کند.]

  می‌توانم به موضوع «تراجنسیتی‌ها» بپردازم؟ بدیهی است که حقوق دگرباشان در طول مبارزات انتخاباتی، موضوع مهمی بود. شما در سال 2016، اعلام کردید که افراد تراجنسیتی می‌توانند از هر سرویس بهداشتی که بخواهند استفاده کنند. آیا هنوز هم چنین عقیده‌ای دارید؟

 چه تاریخی بود؟

  سال 2016

 نمی‌‌خواهم وارد بحث سرویس بهداشتی شوم. مسألۀ تراجنسیتی‌ها به اقلیتی از مردم ما مربوط می‌شود که در کشور آشوب به راه انداخته‌اند. به هر حال همۀ ما باید تابع قانون باشیم. من به «دیوان عالی کشور» اعتقاد زیادی دارم و از احکام آنها پیروی می‌کنم. فکر می‌کنم احکام دیوان، مورد پذیرش مردم است. در مجموع باید توجه داشت که در مورد تعداد بسیار کمی از مردم صحبت می‌کنیم. هرچند این مسأله پوشش گسترده‌ای یافته و هیاهو کرده، ولی این افراد، در اقلیت‌اند.

  اما اکنون در کنگره مناقشۀ عظیمی بر سر این موضوع به راه افتاده است. «سارا مک براید» (عضو دگرباشِ مجلس نمایندگان از ایالت دلاور) گفته: «همۀ ما باید بر مسائل مهم‌تر تمرکز کنیم.» شما با او موافقید؟

  کاملاً موافقم و همان‌طور که گفتم این مسأله به تعداد کمی از افراد مربوط می‌شود.

  با این حال، موضوع تراجنسیتی‌ها، آن‌قدر قابل‌توجه بود که هزینه‌برترین تبلیغاتِ کمپین شما با شعارِ «ترامپ نامزد ما است و هریس نامزد آن‌ها.» به این موضوع اختصاص یافت.

 بله همین‌طور است. ترامپ متعلق به همۀ مردم آمریکا است.

 حتماً همین طور است.

  ترامپ قطعاً نمایندۀ همۀ مردم است، اکثریت قریب به اتفاقآ مردم. و خواهان این هستم که با همۀ مردم فارغ از این که در اکثریت‌اند یا اقلیت، منصفانه رفتار شود. می‌خواهم با مردم شایسته و منصفانه رفتار شود.

 آخرین سؤال در مورد مقولۀ تراجنسیتی‌ها این است که آیا حمایت‌های بایدن از کودکانِ تراجنسیتی ذیل قانونِ «عنوان نهم» را لغو می‌کنید؟

[م. «عنوان نهم»، از قوانین فدرالِ دولت بایدن و هریس است که تبعیض جنسیتی، آزار جنسی و عدم دسترسی به قوانین آموزشی، رفاهی و حمایتی برای کودکان تراجنسیتی را ممنوع می‌کند. این قانون به دانش‌آموزانِ متفاوت کمک می‌کند تا به فرصت‌های آموزشیِ برابر با سایرین دسترسی داشته باشند. قوانین حمایتی در شرایطی تصویب شدند که دانش‌آموزان ترنس به دلیل هویت جنسیِ دیگرگون از برنامه‌های آموزشی منع می‌شدند، از دسترسی به سرویس بهداشتی و مراکز ورزشی محروم بودند، ناچار به رعایت پوششِ مغایر با هویت جنسی بودند، تحت معاینات تهاجمی برای اثبات جنسیت قرار می‌گرفتند و عملاً به مدارس و جوامع خود تعلق نداشتند. به نظر پژوهشگران این قانون ابهاماتی دارد، اما گامی مهم در حذف تبعیض شهروندی و برقراری عدالت اجتماعی محسوب می‌شود.]

 قصد دارم این قانون را موشکافانه بررسی کنم. ما در حال بررسی این موضوع هستیم. حتماً ابعاد مختلف آن را از نظر می‌گذرانیم. با شروع کار دولت، همۀ مسائلِ پرابهام را بررسی خواهیم کرد. کشور دچار چند دستگی شده و ما حتماً به این مسائل خواهیم پرداخت.

  آیا قصد دارید «کریستوفر رای» (رئیس پلیس فدرال ایالات متحده موسوم به اف‌بی‌آی) را برکنار ‌کنید؟

 این موضوع را به اطلاع مردم می‌رسانیم. باید افراد را بررسی کنیم و در آیندۀ نزدیک تصمیماتمان اعلام خواهد شد.

  آیا «کاش پاتل» (هندی‌تبار و از اعضای سابق پنتاگون) را به‌عنوان جایگزین در نظر می‌گیرید؟

[م. کاشیاپ پرامود وینود کاش پاتل، وکیل آمریکایی و مأمور سابق دولت است که با نظر رئیس‌جمهور منتخب، دونالد ترامپ برای خدمت به عنوان مدیر دفتر تحقیقات فدرال نامزد شد. پاتل پیش از این به عنوان یکی از مقامات شورای امنیت ملی ایالات متحده، مشاور ارشد سرپرست اطلاعات ملی و رئیس ستاد وزیر دفاع موقت ایالات متحده در اولین دورۀ ریاست‌جمهوری ترامپ خدمت کرده است.]

 بله، یکی از گزینه‌ها کاش پاتل است.

[توضیحِ سردبیر تایم: ترامپ در تاریخ 30 نوامبر اعلام کرد که قصد دارد پاتل را به‌عنوان مدیر FBI معرفی کند.]

 آیا هنوز مصمم هستید که همۀ متهمان واقعۀ 6 ژانویه را عفو کنید؟

  بله

 یعنی همۀ آن‌ها مشمول عفو خواهند شد؟

  من به صورت موردی این کار را انجام خواهم داد. اگر مرتکب خشونتی نشده باشند، مجازاتشان سنگین بوده و در نتیجه این کار را انجام خواهم داد. بله، بررسی خواهم کرد که جرمشان در چه حد بوده است؟ آیا از کنترل خارج شده بودند یا نه؟

 پس این عفو شامل کسانی که مرتکب اَعمال خشونت‌آمیز شده‌اند، نمی‌شود؟

  خب ما هر مورد را به‌طور مستقل بررسی می‌کنیم. این روند به‌سرعت آغاز خواهد شد و از اولین ساعت‌های حضور در کاخ سفید، پی گرفته می‌شود. معتقدام که اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها نباید در زندان باشند. آن‌ها بسیار رنجور شده‌اند و نمی‌دانم چرا در پورتلند، مینیاپولیس و خیلی از مناطق دیگر اقدامی علیه افرادی که باعث مرگ و ویرانی شدند، صورت نگرفت؟ اگر به وقایع سیاتل نگاهی بیندازید، می‌بینید که شمار زیادی از مردم جان خود را از دست دادند و آسیب‌های زیادی متحمل شدند اما هیچ اتفاقی نیفتاد. با برخی از این افراد واقعاً بد رفتار شد. بله، واقعاً مسئله مهمی است. آن‌ها بسیار رنج کشیده‌اند و در بسیاری از موارد نباید چنین مجازاتی نصیبشان می‌شد.

 در حالی این گفتگو صورت می‌گیرد که لحظاتی پیش، «جک اسمیت» (بازرس ویژۀ وزارت دادگستری) از بررسی پروندۀ قضایی شما صرف‌نظر کرد. شما در خلال مبارزات انتخاباتی، وعده یا پیشنهاد دادید که لیست بلندبالایی از رقبای سیاسی مثل جو بایدن، نانسی پلوسی، جک اسمیت، آلوین براگ، آدام شیف و مارک میلی را تحت پیگرد قرار دهید. آیا پیگرد قانونیِ این افراد را با «پم باندی» (دادستان پیشین فلوریدا، از حامیان پر و پا قرصِ ترامپ و گزینۀ ترامپ برای وزارت دادگستری پس از مت گیتس) در میان گذاشتید؟

 
[م. دادستان‌های فدرال پس از اعلام پیروزی قاطع ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 اعلام کردندکه برای کنار گذاشتن دو پروندۀ اتهامی علیه دونالد ترامپ، یعنی نگهداری اسناد طبقه‌بندی‌شده و اقدام برای لغو نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰، اقدام خواهند کرد. این تصمیم در راستای سیاست دیرینۀ وزارت دادگستریِ آمریکا اتخاذ شده که بر اساس آن، رؤسای‌جمهور در زمان تصدی قدرت، نباید تحت پیگرد کیفری قرار گیرند. جک اسمیت، بازرس ویژۀ وزارت دادگستری، در همین راستا از قاضی فدرال خواست تا پرونده‌ای که دونالد ترامپ را به مداخله در انتخابات ۲۰۲۰ متهم می‌کند، کنار بگذارد. به گزارش اسوشیتدپرس، این اقدام که در اسناد دادگاهی نیز اعلام شده، پایان تلاش تاریخیِ وزارت دادگستری برای پاسخگو کردنِ ترامپ در قبال آنچه دادستان‌ها «توطئه‌ای مجرمانه برای حفظ قدرت» خوانده بودند به شمار می‌آید.]

  نه

 در این مورد با او صحبت نکرده‌‌اید؟

  نه

 انتظار دارید این ماجرا را چطور پیش ببرد؟

  به نظرم او با همه عادلانه رفتار خواهد کرد. او بسیار قابل احترام و به‌شدت باهوش و درخشان است. باندی در بالاترین سطح یعنی دادستانیِ کل موفق عمل کرده است.

  آیا قرار است در مورد این افراد، تحقیقاتی صورت بگیرد؟

  این قضیه به او بستگی دارد. تصمیم‌ با او است.

 چیزی هست که بتوانید با قطعیت در مورد آن حرف بزنید؟

 بله، اما جهان ما پیچیده‌ است و هر پاسخ نیاز به شرح و توضیح دارد. با این حال می‌توانید بروید سراغ پرسش‌هایی که نیاز به پاسخ سریع و مختصر دارد. در پاسخ به همین پرسش هم این گزارۀ قطعی را به اطلاعتان می‌رسانم که به نظر خیلی‌ها من پیروز مهم‌ترین انتخاباتی شده‌ام که در سده‌های اخیر برگزار شده است.

 خب چیزی یافتم که می‌توانیم در مورد آن صحبت کنیم. جمهوری‌خواهان کنترل کامل کنگره را در دست خواهند داشت و خیلی‌ها معتقدند که بعد از پیروزی، تری‌فکتای حکومتی خواهید داشت. اولین اولویت‌های شما در کنگره چیست؟

 [م. تِری‌فکتا نوعی شرط‌بندی است که در آن برنده، 3 پیشتاز در بازی را درست پیشگویی می‌کند.]

  اولین اولویت من که واقعاً برای آن نیازی به کنگره ندارم، تأمین امنیت مرزها و حفاری نفت است.

  آیا قصد دارید در سال نخستِ ریاست‌جمهوری بر تصویب قوانین مهم پافشاری کنید؟

  بله، قطعاً

 چه قوانینی مد نظر شماست؟

  باید کاهش مالیاتی را تمدید کنیم. این مورد بسیار مهم است و آن‌گونه که از بازار سهام برمی‌آید، وزیر خزانه‌داری منتخب ما با استقبال خوبی مواجه شده است. اما می‌دانید، بسیاری از چیزهایی که دموکرات‌ها می‌گفتند، بی‌اساس بود. مثلاً ادعا می‌کردند که برای ایمن‌سازی مرزها به تصویب کنکره نیاز دارند، درصورتی‌که چنین نیست. تنها کاری که باید انجام دهید، این است که بگویید می‌خواهم مرز ایمن باشد، یعنی مصمم به این کار باشید. من امن‌ترین مرزها در تاریخ کشور را ایجاد کردم و هرگز مجبور نبودم برای این کار به کنگره بروم.

 آیا فکر می کنید «کلارنس توماس» و «ساموئل آلیتو»، قضات دیوان عالی آمریکا باید ظرف دو سال آینده استعفا دهند؟

  به نظرم آن‌ها بی‌نظیر هستند، این موضوع به خودشان بستگی دارد، اما من فکر می‌کنم آن‌ها درخشان‌اند. هر دوی آنها قضات موفقی بوده‌اند.

 مفسران از طیف‌های سیاسی مختلف، انعطاف‌پذیری، پایداری و ماهیت تاریخیِ بازگشت‌ شما به ریاست‌جمهوری را ستوده‌اند. شما از جامعۀ آمریکایی چه برداشتی دارید که مخالفانتان از آن غافل‌اند؟

 خیلی‌ها معتقد‌اند که این بزرگ‌ترین بازگشت در تاریخ سیاسی و حتی فراتر از آن، در همۀ حوزه‌ها بوده است؛ اما من نامش را بازگشت نمی‌گذارم و این‌چنین به قضیه نگاه نمی‌کنم.

    فکر می‌کنم ما کارزار انتخاباتی پرقدرتی داشتیم و من از محبوبیت بالایی برخوردار بودم، چون در دورۀ پیشین عملکرد موفقی داشتم. گرچه پایان ریاست‌جمهوری‌ام با کرونا مصادف شد، اما به‌رغم مصائب آن مقطع هم خوب عمل کردیم و مردم به مطلوبیت کار ما پی بردند. اگر به چند سال نخستِ ریاست‌جمهوری من نگاهی بیندازید، درمی‌یابید که دستاوردهای اقتصادی بی‌نظیری داشتیم.

بنابراین، پیروزی من در این دوره، بازگشت محسوب نمی‌شود، هرچند می‌دانم این‌طور در نظر گرفته شده است. اشکالی ندارد. بگذارید این دیدگاه وجود داشته باشد، اما وقتی صحبت از بازگشت می‌شود، ارتباطی به من ندارد. باید از این دیدگاه منصرف شد، چون من همیشه همین‌جا بودم. بازنگشته‌ام.

  فکر می‌کنم نکته‌ای که در آن دیدگاه نهفته است، این است که شما دو بار برنده شده‌اید.

 درست است.

  شما هر دو حزب سیاسی را از نو تنظیم کردید و آمریکا را تغییر دادید. حتماً در مورد کسب رأی یا مطالبات عمومیِ مردم آمریکا به درک خاصی رسیده‌اید که مخالفانتان از آن بی‌بهره‌اند. حدس‌هایی دارم و بسیار مشتاقم که بدانم داستان از چه قرار است.

 می‌دانید به‌نظرم مردم می‌خواهند زندگی خوبی داشته باشند. فکر می‌کنم آن‌ها می‌خواهند توان خرید مواد غذایی با قیمت‌های مناسب را داشته باشند و مجبور نباشند برای خرید دو عدد سیب، گرمایش منزل را خاموش کنند. فکر می‌کنم مردم امنیت می‌خواهند. آن‌ها نمی‌خواهند مخاطره‌ای در مرزها حس کنند. باز بودنِ مرزها واقعاً به معنای تهاجم کشورهای خارجی به کشور ما است و صرفاً منحصر به آمریکای جنوبی نیست.

    منظورم این است که مهاجران غیرقانونی از سراسر دنیا به کشور ما سرازیر می‌شوند. مردم ما می‌خواهند عقل سلیم در زندگی‌شان جاری و ساری باشد و نمی‌خواهند شاهد باشند که در رینگِ بوکس، مردی دختری را ضرب و شتم می‌کند؛ اتفاقی که اکنون به وفور در کشور می‌افتد. آن‌ها نمی‌خواهند شاهد رقابت نابرابر زن و مرد در مسابقۀ وزنه‌برداری باشند. چنین چیزی معنایی ندارد. می‌دانید مردم نمی‌خواهند حضور مردان را در رقابت‌های زنان ببینند.

  نمی‌خواهند با برجسته‌شدن زندگیِ تراجنسیتی‌ها در جامعه مواجه شوند و ببینند که جامعه به سیطرۀ آن‌ها درآمده. آمارها نشان می‌دهند که درصد بالایی از دگرباشان، بعدها از مسیری که در گذشته طی کرده‌اند، پشیمان شده‌اند.

   عمیقاً معتقدم که مردم این کشور، قلب‌های رئوف و مهربانی دارند. آن‌ها فکورند و می‌خواهند منطق و عقلانیت بر زندگی‌شان حاکم شود. من هم بر این باورم و همیشه بر به کارگیریِ عقل سلیم پای فشرده‌ام.

   مردم نمی‌خواهند شاهد افزایش 57 درصدیِ قیمت مواد غذایی در مدت زمان کوتاهی باشند. فکر می‌کنم یکی از دلایل عمدۀ پیروزی من همین بود. من به این دلیل برنده شدم که حزب جمهوری‌خواه، حزب عقل سلیم شده و در همۀ مواردی که ذکر کردم این عقلانیت را به کار گرفته است.

   مردم نمی‌خواهند شرایط به گونه‌ای باشد که همه خودروی برقی داشته باشند. شاید فقط بعضی‌ها این نوع خودرو را بخواهند. خودروهای برقی عالی هستند، اما برای همه مناسب نیستند.

  می‌خواهند امکان انتخابِ خودروی بنزینی، هیبریدی یا هر چیز دیگر را داشته باشند. نمی‌خواهند مجبور ‌شوند خودرویی بخرند که نمی‌خواهند. در یک کلام، مردم می‌خواهند انتخاب‌گر باشند. موارد زیادی وجود دارد. موارد بی‌شماری وجود دارد که می‌توان به آن‌ها اشاره کرد. می‌توانم همۀ روز در این‌باره حرف بزنم و آمارهای دیوانه‌کننده‌ای به شما بدهم.


 

منبع: عصر ایران