|

سفر یک‌روزه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به استان کرمانشاه

استاندار کرمانشاه: طرح توسعه میادین نفتی سومار، سامان و دلاوران در منطقه عملیاتی نفت‌شهر هدیه‌ای ارزشمند از سوی دولت چهاردهم به مردم منطقه است. حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، در سفری یک‌روزه به استان کرمانشاه، ضمن بررسی وضعیت تولید و طرح‌های توسعه‌ای شرکت نفت و گاز غرب، در مراسم کلنگ‌زنی طرح توسعه سه میدان نفتی سومار، سامان و دلاوران حضور یافت.

سفر یک‌روزه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به استان کرمانشاه

استاندار کرمانشاه: طرح توسعه میادین نفتی سومار، سامان و دلاوران در منطقه عملیاتی نفت‌شهر هدیه‌ای ارزشمند از سوی دولت چهاردهم به مردم منطقه است. حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، در سفری یک‌روزه به استان کرمانشاه، ضمن بررسی وضعیت تولید و طرح‌های توسعه‌ای شرکت نفت و گاز غرب، در مراسم کلنگ‌زنی طرح توسعه سه میدان نفتی سومار، سامان و دلاوران حضور یافت.

بنابر این گزارش، طرح توسعه و بهره‌برداری از این سه میدان نفتی با هدف برداشت حداکثری از این میدان‌‌ها، ایجاد اشتغال به‌ویژه در مناطق محروم و کمتر‌توسعه‌یافته، هدایت نقدینگی کشور به طرح‌های منتخب نفت و گاز با حداکثر سوددهی، استفاده حداکثری از ظرفیت شرکت‌های ایرانی اکتشاف و تولید (E&P)، توسعه زیرساخت‌های اجتماعی و اقتصادی استان‌های کرمانشاه و ایلام برای برداشت حداکثری از این میدان‌ها و خدمت به مردم محروم منطقه در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته است. عملیات اجرائی این طرح با سرمایه‌گذاری مستقیم 235 میلیون دلار شامل حفاری ۱۰ حلقه چاه جدید و دو حلقه چاه تعمیری در این میادین انجام خواهد شد.

همچنین عملیات مین‌روبی، احداث جاده و محل چاه، احداث تأسیسات روزمینی شامل تأسیسات سرچاهی و خطوط لوله جریانی و تفکیک‌گر و به‌روزرسانی مدل‌های شبیه‌سازی مخزنی از دیگر فعالیت‌های اجرائی در این طرح خواهد بود.

از دیگر مزایای این طرح می‌توان به مواردی از جمله جذب سرمایه، تسریع در طرح توسعه و بهره‌برداری میدان‌های نفتی سومار، سامان و دلاوران، برآورد عواید هزارو 600 میلیون دلاری برای دولت در دوره 20‌ساله قرارداد و تأمین پایدار و مطمئن خوراک پالایشگاه کرمانشاه با نفت خام سبک و بازگرداندن شرایط عملیاتی به شرایط طراحی و کاهش تولید نفت کوره در این پالایشگاه اشاره کرد.

میدان سومار در استان کرمانشاه و ۳۰‌کیلومتری جنوب‌ غربی شهر گیلان‌ غرب، میدان سامان در استان کرمانشاه ۱۷‌کیلومتری جنوب‌ شرقی نفت‌شهر و میدان دلاوران در استان ایلام و در ۸۵‌کیلومتری شهر ایلام قرار دارد.

این میدان‌ها در مجموع دارای حجم نفت درجا در حدود ۴۱۰ میلیون بشکه هستند. همچنین با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده قرار است این پروژه در 55 ماه پس از تنفیذ قرارداد، اجرائی و پیش‌بینی می‌شود که تولید زودهنگام از این میادین نیز‌ طی هفت الی 20 ماه با توسعه میدان سامان اجرائی شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از افزایش ۱۰ هزار بشکه‌ای ظرفیت تولید نفت کشور با توسعه میادین نفتی سومار، سامان و دلاوران خبر داد.

به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت ملی نفت ایران، حمید بورد در آیین کلنگ‌زنی طرح توسعه میادین نفتی سومار، سامان و دلاوران در منطقه عملیاتی نفت‌شهر، از افزایش ۱۰ هزار بشکه‌ای ظرفیت تولید نفت کشور خبر داد و گفت: این طرح با سرمایه‌گذاری ۲۴۰ میلیون دلاری به منظور توسعه و رونق این منطقه مرزی آغاز شده است.

بورد با اشاره به عدم ‌توسعه‌یافتگی منطقه نفت‌شهر در سال‌های گذشته اظهار کرد: این پروژه با هدف توسعه میادین نفتی کوچک منطقه و بازگرداندن رونق و آبادانی به نقاط مرزی کشور آغاز شده است. ضمن اینکه توسعه این مناطق افزون بر افزایش امنیت، موجب پیشرفت و رفاه مردم منطقه نیز خواهد شد.

او افزود: میدان نفت‌شهر به‌ عنوان یکی از قدیمی‌ترین میادین نفتی کشور شناخته می‌شود و در کنار آن، میادین کوچک دیگری در این منطقه وجود دارند که امروز شاهد آغاز عملیات توسعه آنها هستیم. اجرای این پروژه باعث افزایش ۱۰ هزار بشکه‌ای ظرفیت تولید روزانه کشور و تأمین بخشی از خوراک پالایشگاه کرمانشاه خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین توضیح داد‌ این پروژه با سرمایه‌گذاری ۲۴۰ میلیون دلاری بخش خصوصی به عنوان پیمانکار درحال اجراست و این سرمایه‌گذاری طی کمتر از ۲۰ ماه به سودآوری خواهد رسید.

معاون وزیر نفت تأکید کرد: یکی از سیاست‌های کلیدی دولت و وزارت نفت استفاده از نیروهای بومی در پروژه‌های عملیاتی است. در این پروژه نیز تلاش می‌کنیم از توانمندی مردم شریف و بومی منطقه بهره ببریم و این طرح را به‌ عنوان هدیه‌ای کوچک از سوی دولت به مردم نجیب و زحمتکش منطقه تقدیم کنیم.

در ادامه، استاندار کرمانشاه طرح توسعه میادین نفتی سومار، سامان و دلاوران در منطقه عملیاتی نفت‌شهر را هدیه‌ای ارزشمند از سوی دولت چهاردهم به مردم منطقه عنوان و ابراز امیدواری کرد که اجرای این طرح به رونق اقتصادی و افزایش امید در منطقه منجر شود.

حبیبی با اشاره به نقش تاریخی مردم این منطقه در حفظ کشور، گفت: مردم این منطقه در طول جنگ تحمیلی با ایثار و مقاومت، اجازه ندادند حتی یک وجب از خاک ایران به دست دشمن بیفتد. امروز نیز همین مردم، با وجود سختی‌های اقتصادی، همچنان در میدان هستند و شایسته بهترین خدمات هستند. او با تأکید بر اهمیت این پروژه در بهبود وضعیت معیشتی و توسعه منطقه افزود: افتتاح این پروژه نفتی، هدیه‌ای از سوی دولت چهاردهم به مردم نجیب منطقه است. امید داریم با اجرای این طرح، رونق اقتصادی به منطقه بازگردد و امیدواری بیشتری در میان مردم ایجاد شود.

استاندار کرمانشاه همچنین با اشاره به مشکلات زیرساختی منطقه، از جمله شرایط دشوار جاده‌های سومار و نفت‌شهر، گفت: انتظار داریم شرکت ملی نفت ایران با توجه به مسئولیت‌های اجتماعی خود، اقدامات لازم برای احداث جاده‌ای جدید در این منطقه را انجام دهد تا بخشی از مشکلات مردم کاهش یابد. نماینده مردم قصرشیرین، گیلان‌غرب و سرپل‌ذهاب که در این مراسم حضور داشت گفت: امیدواریم با جذب و استخدام بومیان در این پروژه مهم، رونق اقتصادی در منطقه به وجود آید.

فتح‌الله حسینی با اشاره به ارزش ذاتی این پروژه در شهرهای مرزی، گفت: از شهریور‌ماه امسال، با پیگیری‌ها و زحمات فراوان وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، این پروژه اجرائی شده است.

او با توضیح اینکه این منطقه به دلایل مختلف و طی سال‌های گذشته، تقریبا خالی از سکنه شده است، گفت: امیدواریم با تلاش شرکت ملی نفت ایران و شروع این پروژه، مجددا رونق به این منطقه برگردد و این انتظار وجود دارد تا از افراد بومی برای توسعه این طرح استفاده شود.