|

کمبود آب اصفهان و‌دو‌میلیون مهاجر آن

عضو هیات نمایندگان استان اصفهان گفت: اگر مردم، کشاورزان و ذینفعان اصفهان بدانند که مدیریت درست، شفافیت و عدالت اعمال می‌شود با مسئولان همراهی کرده و واقعیت‌های کسری‌ آب را تحمل می‌کنند.

کمبود آب اصفهان و‌دو‌میلیون مهاجر آن

به گزارش گروه رسانه ای شرق، محمدتقی نقدعلی درباره اوضاع تامین آب در استان اصفهان و چالش اخیر بین یزد و اصفهان اظهار داشت: طی ۲۰ سال اخیر سیاست‌گذاری در حوضه زاینده‌رود اشتباه بوده و تصمیمات اتخاذ شده کارشناسی و حتی بعضا قانونی و شرعی و بارگذاری‌های حوضه زاینده‌رود منطقی نبوده است یعنی قبل از اینکه منابع آب تامین شود بارگذاری کشاورزی، جمعیتی، صنعتی و انتقال به حوضه‌های دیگر اتفاق افتاده است. همه اینها دست به دست هم داده که حق کشاورزان و حق مسلم آب شرب استان مورد تعرض واقع شود.

وی افزود: حتی در زمانی که حوضه آبریز زاینده‌رود در بحران بسر می‌برد طرح غیرقانونی بن-بروجن اجرا شد، حال آنکه این طرح در حوضه کارون بود و می‌توانستیم آب، شرب و بهداشت و صنعت را از کارون تامین کنیم، همچنین بارگذاری ۲ میلیون جمعیت مهاجری که از استان‌های دیگر ساکن اصفهان شده‌اند کار را به سمت فاجعه و بحران پیش برده و موجب شده حوضه آبریز زاینده‌رود اوضاع اسفناکی را سپری کند.

عضو هیات نمایندگان استان اصفهان با بیان اینکه امروز نه فقط در عرصه کشاورزی؛ بلکه در حوزه بهداشت و شرب هم دچار چالش هستیم، گفت: برخی برداشت‌های آب برای کشاورزی در چهار محال و بختیاری و بخشی از اصفهان باید کنترل صورت گیرد، امروز با مجوزهایی که طی ۲۰ سال اخیر داده شده به تمام کسانی که در گذشته حقابه‌دار نبوده‌اند تخصیص آب صورت گرفته و یا بصورت غیرمجاز به توسعه کشاورزی پرداخته‌اند، برداشت همه اینها باید کنترل شود زیرا مجوز این افراد خلاف مصلحت و تدبیر است و کنترلی هم صورت نمی‌گیرد.

وی تاکید کرد: مهم‌ترین تقاضای مسئولین، نمایندگان مجلس، کشاورزان و مردم اصفهان این است که برداشت بی حد و حصر در بالادست مطابق قانون مدیریت شود و کسری حوضه زاینده‌رود بین همه ذینفعان تقسیم شود. امروز کسری‌ها بر اصفهان تحمیل می‌شود و شامل کسانی که در سال‌های اخیر بر سر سفره زاینده‌رود نشسته‌اند، نمی‌شود اینها مواردی است که وزارت نیرو هم به آن معتقد است اما در عمل برای اجرای عدالت در تحمیل کسری آب بین همه کوتاهی می‌کند.

نقدعلی خاطرنشان کرد: امسال زاینده‌رود به لحاظ بارش و میزان آورد آب جزء بدترین سال‌ها طی ۵۲ سال گذشته است مشکل ما این است که شفافیت وجود ندارد، یعنی گاهی تکلیف برداشت چند صد میلیون متر مکعب آب در محدوده‌ای مبهم است. باتوجه به این اوضاع به شرط اینکه حوضه آبریز با سه قاعده شفافیت، عدالت و قانون مدیریت شود، مردم با مدیران همراه خواهند بود، اگر مردم، کشاورزان و ذینفعان اصفهان بدانند که مدیریت شفافیت و عدالت اعمال می‌شود همراهی کرده و واقعیت‌های کسری‌ها را تحمل می‌کنند، اما اگر تبعیض، عدم شفافیت و عدم اعمال قانون ادامه داشته باشد یقینا همین چالش‌ها پیش رو خواهد بود.

وی بیان داشت: در حال حاضر، زاینده‌رود حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب موجودی دارد و طبق برآوردها مجموع آورد سال آبی هم حدود ۷۰۹ میلیون متر مکعب خواهد بود، پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که امسال طی ۵۲ سال گذشت جزء بدترین سال‌ها است اما بدتر اینکه برخی نقاط در برخی تپه‌ها بدون نظارت پمپاژ بی حد وحصر اتفاق می‌افتد و ما در دشت اصفهان از نظر شرب و کشاورزی دچار چالش هستیم. البته در دفتر معاون اول رئیس‌جمهور مصوباتی به تصویب رسیده اما آنچه مهم است اینکه این مصوبات اجرایی شود.

 

منبع: ایلنا