دیوار نویس سی و سه پل شناسایی شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: شخصی که اقدام به دیوارنویسی بر روی جداره سی و سه پل اصفهان کرده، شناسایی شده است و با تشکیل پرونده قضایی بهزودی مورد پیگرد قانونی قرار میگیرد.

به گزارش گروه رسانه ای شرق، فیلمی در روزهای گذشته در فضای مجازی منتشر شده است که یک فرد را در حال دیوارنویسی بر جدار سی و سه پل اصفهان نشان میدهد؛ انتشار این فیلم واکنش های زیادی را در بین مردم و دوستداران میراث فرهنگی بههمراه داشته است.
ایرنا نوشت: بهدنبال انتشار این فیلم، مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان روز دوشنبه اعلام کرد: در تعطیلات نوروزی امسال با توجه به حضور انبوه گردشگران شاهد بروز برخی تخلفها و وارد شدن آسیب به پلهای تاریخی همچون سی و سه پل بودیم که فیلم یکی از آنها توسط گردشگران و دوستداران میراثفرهنگی در شبکههای اجتماعی منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان، امیر کرمزاده اضافه کرد: با توجه به وجود ۲ دوربین نقطه زن در سی و سه پل، شخص خاطی شناسایی شده و مورد پیگرد قانونی قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در تعطیلات نوروزی، یگان حفاظت میراث فرهنگی استان اصفهان در کنار اعضای کمیته امنیت ستاد سفر بر روی پلهای تاریخی اصفهان گشت زنی داشتند.
مدیرکل میراث فرهنگی گفت: ۱۱ پل تاریخی بر روی زایندهرود در پهنه استان اصفهان قرار گرفته است که پنج پل در محدوده شهر اصفهان قرار دارد.
کرمزاده افزود: پلهای تاریخی اصفهان همه روزه بهعنوان معبر شهری، مورد استفاده عموم مردم قرار میگیرد و بهصورت مستقیم در اختیار این اداره کل قرار ندارد لذا حوزه پایش پلهای تاریخی این اداره کل، حفاظت و مرمت پلها را بهصورت سالیانه انجام میدهد.
وی تصریح کرد: پل های تاریخی اصفهان بهویژه سی و سه پل و خواجو، معبر تردد هزاران نفر و حتی محل اطراق است که همین نکته باعث وارد شدن آسیب به این پلها میشود لذا همواره آمادگی خود را برای تعامل با همه نهادهای خدماترسان عمومی بهمنظور حفاظت از این پلها اعلام کردهایم.
وی خاطرنشان کرد: اسفند سال گذشته، عملیات مرمت سقف رواقهای سرپوشیده ۲ سمت عرشه سی و سه پل با اعتباری بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال انجام شد و همه درهای این پل که توسط برخی تخریبگران آسیب دیده بود و همه حفاظهای آن و سایر پلهای تاریخی همچون خواجو مرمت شد.
مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان بر نقش همه نهادهای خدماترسان عمومی در حفاظت از پلهای تاریخی تاکید کرد و گفت: بناهای تاریخی تحت اختیار میراث فرهنگی استان اصفهان بهصورت فیزیکی و با حضور یگان حفاظت و همچنین بهصورت الکترونیکی با دوربینهای حفاظتی مراقبت میشوند.
«سی و سه پل» طولانیترین پل تاریخی اصفهان و بزرگترین بنای روی آب در ایران شمرده میشود.
عدد ۳۳ تعداد طاقهایی است که طبقه اول پل را تشکیل میدهد و طبقه دوم دارای مسیر عابر پیاده با دیوارها و رواقهایی است که برخی از آنها به فضای باز گشوده میشود.
یادگارینویسی و دیوارنویسی یکی از معضلات حفظ و نگهداری از میراث فرهنگی محسوب می شود که نیازمند آگاهی رسانی و فرهنگسازی همگانی در پیوند با حفاظت از این یادمان های باستانی است.