|

سربازان کره شمالی در خدمت پوتین

وزیر دفاع کره جنوبی می‌گوید احتمالا سربازان کره شمالی در جنگ اوکراین حضور دارند و در کنار نیروهای ارتش روسیه برای ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور می‌جنگند. پیش‌تر رسانه‌های اوکراینی گزارش داده بودند که شش افسر کره شمالی روز سوم اکتبر در حمله موشکی اوکراین به اراضی تحت اشغال روسیه در نزدیکی دونتسک کشته شده‌اند.

سربازان کره شمالی در خدمت پوتین

وزیر دفاع کره جنوبی می‌گوید احتمالا سربازان کره شمالی در جنگ اوکراین حضور دارند و در کنار نیروهای ارتش روسیه برای ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور می‌جنگند. پیش‌تر رسانه‌های اوکراینی گزارش داده بودند که شش افسر کره شمالی روز سوم اکتبر در حمله موشکی اوکراین به اراضی تحت اشغال روسیه در نزدیکی دونتسک کشته شده‌اند. کیم یونگ هیون، وزیر دفاع سئول، به قانون‌گذاران کشورش گفت که «به احتمال زیاد» این گزارش درست است. او در ادامه در‌این‌باره گفت: «ارزیابی ما این است که با توجه به شرایط جنگی، وقوع تلفات بین افسران و سربازان کره شمالی در اوکراین بسیار محتمل است. ضمن اینکه انتظار می‌رود کره شمالی سربازان پیاده بیشتری را برای حمایت از تلاش‌های جنگی روسیه به جنگ با اوکراین بفرستد‌». کیم همچنین گفت: «موضوع استقرار نیروهای عادی به دلیل توافقات متقابل که شبیه اتحاد نظامی روسیه و کره شمالی است، بسیار محتمل است‌». هم اوکراین و هم روسیه جنگجویان خارجی در صفوف خود دارند و دو کشور در این مدت تلاش کرده‌اند نیروهای مزدور خارجی را برای جنگیدن با دشمن به استخدام خود در آورند. کارشناسان مدت‌هاست‌ گفته‌اند که موشک‌های کره شمالی در روسیه مستقر شده‌اند؛ امری که مسکو و پیونگ‌یانگ آن را رد کرده‌اند. کره جنوبی همچنین مدعی است که پیونگ‌یانگ هزاران کانتینر سلاح را برای استفاده در اوکراین به روسیه ارسال کرده است. پیونگ‌یانگ که یک قدرت هسته‌ای است، در سال‌های اخیر به طور علنی روابط نظامی خود با مسکو را تقویت کرده است. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در ماه ژوئن از پیونگ‌یانگ بازدید کرد و توافق‌نامه دفاعی متقابلی را با کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی، امضا کرد. تحلیلگران هشدار داده‌اند که آزمایش‌های افزایش‌یافته اخیر و تولید توپخانه و موشک‌های کروز توسط کره شمالی می‌تواند آماده‌سازی برای ارسال آنها به روسیه باشد. کارشناسان معتقدند حضور نیروهای کره شمالی در این جنگ می‌تواند برای ارتش پیونگ‌یانگ جنبه کارآموزی داشته باشد و آنها بتوانند از تسلیحات خود در یک میدان جنگ واقعی استفاده کنند. لیم یول چول، استاد مؤسسه مطالعات خاور دور سئول، در‌این‌باره به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «برای کره شمالی که گلوله‌ها و موشک‌های زیادی را به روسیه عرضه کرده، یادگیری نحوه کار با سلاح‌های مختلف و کسب تجربه جنگی در دنیای واقعی بسیار مهم است‌». او افزود: «این حتی ممکن است یک عامل محرک برای اعزام سربازان کره شمالی باشد تا آنها بتوانند از حضور در میدان واقعی جنگ تجربیاتی متنوع کسب و اقداماتی را که در دنیای واقعی جنگی رخ می‌دهد بیاموزند‌».

لیم همچنین گفت‌ این احتمال وجود دارد که مقامات عالی‌رتبه کره شمالی زودتر به روسیه اعزام شده باشند تا به مدیریت تسلیحات این کشور کمک و فرایند آموزشی آنها را تسهیل کنند. او می‌گوید: «آنچه در اینجا جدید است، نه‌تنها پتانسیل پشتیبانی توپخانه‌ای و تسلیحاتی از سوی کره شمالی، بلکه مشارکت فزاینده آنها‌ست که می‌تواند در صورت طولانی‌شدن بیش از این جنگ به روسیه کمک کند. اما سؤال اصلی این است که کره شمالی در ازای این اقدامات چه چیزی از روسیه دریافت خواهد کرد؟». تحریم‌های سازمان ملل متحد، کره شمالی را از هرگونه آزمایش با استفاده از فناوری بالستیک منع کرده و این کشور در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ با آمریکا به توافقی برای برچیدن برنامه هسته‌ای خود دست یافت اما عدم اجرای تعهدات واشنگتن موجب شد تا پیونگ‌یانگ با شدت و سرعت بیشتری برنامه هسته‌ای و موشکی خود را توسعه دهد. یکی از کارهایی که در این مدت روسیه برای کره شمالی انجام داده این بوده که در ماه مارس از حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل استفاده کرد تا عملا به نظارت سازمان ملل بر تخلفات پیونگ‌یانگ در برنامه هسته‌ای‌اش پایان دهد. پس از آن بود که پیونگ‌یانگ به طور خاص از روسیه تشکر کرده بود. مسکو و پیونگ‌یانگ از زمان تأسیس کره شمالی پس از جنگ جهانی دوم متحد بوده‌اند و از زمان تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ حتی به هم نزدیک‌تر نیز شده‌اند.

سرعت پیونگ‌یانگ در مسیر تبدیل به ابرقدرت هسته‌ای

خبرگزاری مرکزی کره، روز گذشته به نقل از کیم جونگ‌اون، رهبر رژیم کمونیستی کره شمالی اعلام کرد که این کشور برای تبدیل‌شدن به یک ابرقدرت نظامی مجهز به تسلیحات هسته‌ای شتاب خواهد گرفت و در صورت حمله دشمن از به‌کارگیری آنها صرف‌نظر نخواهد کرد. رویترز گزارش کرده است که کیم برای دومین‌ بار در هفته جاری از یون سوک یول، رئیس‌جمهور کره جنوبی، نام برد و این کشور را به دلیل تبانی با آمریکا در بی‌ثبات‌کردن منطقه و لاپوشانی این حقیقت که حتی تسلیحات راهبردی مناسبی هم ندارد، به باد انتقاد گرفت. به گزارش خبرگزاری مرکزی کره، کیم با اشاره به اتحاد کره جنوبی با آمریکا گفت: «یون سوک یول در سخنرانی خود در اظهارنظری اهانت‌آمیز و بی‌ادبانه از پایان جمهوری خلق گفت که نشان می‌دهد باور به قدرت ارباب، او را کور کرده است‌». رهبر کره شمالی طی سخنرانی خود در دانشگاه دفاع ملی کیم جونگ‌اون، که محل تمرین متخصصان نظامی ویژه است، گفت: «راستش را بخواهید، ما به‌هیچ‌عنوان قصدی برای حمله به کره جنوبی نداریم.‌ هربار که درباره استفاده از نیروی نظامی موضع گرفتم، به‌وضوح و همیشه از کلمه شرطی «اگر» استفاده کردم. اگر دشمنان بخواهند علیه ما به زور متوسل شوند‌ ارتش جمهوری خلق بدون تردید از تمام توان تهاجمی خود استفاده خواهد کرد‌». او افزود: «اقدامات ما برای تبدیل‌شدن به یک ابرقدرت نظامی و قدرت هسته‌ای شتاب بیشتری خواهد گرفت‌». کره شمالی از چندین دهه پیش برنامه تسلیحات هسته‌ای را دنبال کرده و باور بر این است که از مواد شکافت‌پذیر کافی برای تولید ده‌ها سلاح هسته‌ای برخوردار است. این کشور شش آزمایش هسته‌ای زیرزمینی انجام داده است.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها