|

‌واکنش سازمان غذا و دارو به گزارش «شرق»

‌سازمان غذا و دارو در واکنش به گزارش «شرق» با عنوان «مدیریت ناکارآمد بازار ارز موجب کمبود تجهیزات حیاتی پزشکی و مرگ بیماران شده» و تیتر «نگران جان» که در تاریخ 18 مهرماه 1403 منتشر شده است، توضیحاتی را ارسال کرده که در ادامه می‌خوانید:

‌واکنش سازمان غذا و دارو به گزارش «شرق»

‌سازمان غذا و دارو در واکنش به گزارش «شرق» با عنوان «مدیریت ناکارآمد بازار ارز موجب کمبود تجهیزات حیاتی پزشکی و مرگ بیماران شده» و تیتر «نگران جان» که در تاریخ 18 مهرماه 1403 منتشر شده است، توضیحاتی را ارسال کرده که در ادامه می‌خوانید:

با عنایت به لزوم رصد تأمین تجهیزات و ملزومات پزشکی این اداره کل اقدام به ایجاد سامانه رصد کمبود به آدرس 

https://import.imed.ir از سال 1397 کرده و دسترسی برای همه مؤسسات و مراکز درمانی، آزمایشگاه‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور برقرار است. با توجه به اطلاع‌رسانی و آموزش‌های ارائه‌شده به مسئولان فنی تجهیزات پزشکی، همه دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراکز دولتی و غیردولتی تابع آنها باید در راستای تسریع و تسهیل بررسی گزارش‌های کمبود، موارد کمبود را در سطح کشور با ذکر جزئیات مشکل تأمین در سامانه کمبود ثبت کنند، شده و موارد درج‌شده در سامانه در اسرع وقت و به صورت روزانه بررسی شده و نتیجه رسیدگی به منظور بهره‌برداری مقتضی در همان سامانه درج می‌شود. درحال‌حاضر 25 کمبود محیطی در سامانه ثبت شده است که کارشناسان به صورت روزانه در حال بررسی و پیگیری رفع مشکل هستند. لازم به ذکر است که به جهت پیشگیری از کمبود احتمالی این اداره کل اقدام به ایجاد داشبورد رصد تأمین و کمبود کرده و به صورت مستمر مواردی که بیم کمبود دارند (ازجمله تجهیزات و ملزومات پزشکی که کمتر از یک تا شش ماه نیاز کشور را تأمین می‌کند)‌ نیز از طریق سامانه‌های اداره کل رصد شده و اقدامات پیشگیرانه ازجمله جایگزینی محصولات با کاربرد مشابه، پیگیری مشکلات ارزی، پیگیری ترخیص محصول از گمرکات و... انجام می‌شود، به‌طوری‌که با وجود تنوع و تعدد تجهیزات و ملزومات پزشکی تحریم‌های ظالمانه تاکنون نتوانسته بر تأمین تجهزات پزشکی اثر جدی بگذارد. مشکلی که به‌تازگی با آن مواجه شده‌ایم، اتمام زمان تفاهم‌نامه سه‌جانبه (بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت بهداشت) و تعیین تکلیف نشدن موضوع و بلاتکلیفی نوع ارز است که باعث ایجاد کمبودهای کاذب شده است. بنابراین برای نیمه دوم سال باید درباره نوع ارز هرچه سریع‌تر تصمیم عاجل اتخاذ شده و در صورت اختصاص‌نیافتن ارز ترجیحی نوع مابه‌التفاوت ریالی ناشی از حذف ارز به مصرف‌کننده نهایی برگشت داده شود. درباره حذف ارز ترجیحی اداره کل تجهیزات پزشکی اقدامات لازم جهت قیمت‌گذاری همه اقلام مشمول ارزی ترجیحی، محاسبه مابه‌التفاوت قیمت ریال با ارز ترجیحی نوع یک و نوع 2 و تالار دوم و محاسبه مابه‌التفاوت تعرفه خدمات آزمایشگاه پس از اصلاح سیاست ارزی کرده است. همچنین تفاهم‌نامه نحوه بازپرداخت یارانه ارزی به انتهای زنجیره (بیمارستان یا مصرف‌کننده) را طی جلسات کارشناسی متعدد با نمایندگان سازمان‌های بیمه و سازمان برنامه و بودجه تدوین کرده است‌ و لازم است همه ذی‌نفعان نسبت به اجرای تعهدات خود اقدام کنند. در غیر ‌این ‌صورت فرایند اصلاح سیاست ارزی با مشکل مواجه می‌شود که در این ‌صورت، نارضایتی مردم را در پی خواهد داشت.