|

سخنگوی دولت در نشست هفتگی خود با اهالی رسانه:

به سمت فدرالیسم حرکت نخواهیم کرد

نشست خبری سخنگوی دولت با مژده خبرهای خوب در حوزه نفت آغاز شد، هرچند هنوز جزئیات این خبر مشخص نیست اما در ادامه نشست دیروز فاطمه مهاجری در رابطه با سرنوشت پلتفرم‌های فیلترشده، مشکلات واردات دارو، پرداخت عیدی کارمندان و ماجرای فدرالیستی‌شدن ایران و... پاسخ‌گوی خبرنگاران بود.

به سمت فدرالیسم حرکت نخواهیم کرد

شرق: نشست خبری سخنگوی دولت با مژده خبرهای خوب در حوزه نفت آغاز شد، هرچند هنوز جزئیات این خبر مشخص نیست اما در ادامه نشست دیروز فاطمه مهاجری در رابطه با سرنوشت پلتفرم‌های فیلترشده، مشکلات واردات دارو، پرداخت عیدی کارمندان و ماجرای فدرالیستی‌شدن ایران و... پاسخ‌گوی خبرنگاران بود. فاطمه مهاجرانی در نشست خبری با نمایندگان رسانه‌ها با اعلام اینکه وزیر نفت در چند روز آینده خبر خوشی برای مردم دارد، گفت: اتفاقات بسیار مبارکی در حوزه نفت رخ خواهد داد؛ خبرهای خوبی در حوزه اشتغال‌آفرینی و سرمایه‌گذاری در راه است که به رونق خوب سرمایه‌گذاری و رونق اقتصادی کمک می‌کند و با حضور رئیس‌جمهوری اعلام خواهد شد. وی در پاسخ به پرسشی درباره واردات دارو، اظهار کرد: دارو جزء مواردی است که وقتی دچار نوسان می‌شود، طبیعتا در جامعه التهاب ایجاد می‌کند و این واکنش هم درست است چراکه کسانی که دارو می‌خرند برای درمان است و این التهاب از همان موضوع ناشی می‌شود و قابل انتظار است. مهاجرانی یادآور شد: ما مفهومی به نام قیمت‌گذاری دستوری داریم که به نوعی برای قیمت‌ها سقف می‌گذاریم و این در حالی است که بسیاری اوقات شاهد افزایش قیمتی در فرایندهای تولید از جمله مواد خام یا سایر اجزایی که به تولید دارو کمک می‌کند، هستیم. سخنگوی دولت گفت: بسیاری اوقات وقتی قیمت‌گذاری دستوری می‌کنیم، سایر اجزای منتج به تولید نیز افزایش قیمت پیدا می‌کنند و شرکت‌های داروسازی دچار مشکل مالی می‌شوند. به همین دلیل برخی اوقات این شرکت‌ها دچار زیان‌های جدی می‌شوند.

دولت با جدیت در مسیر تأمین منابع مالی برای اقلام دارویی فعال است

وی تصریح کرد: دولت با جدیت در پی آن است که یک‌سری از اقلام دارویی که به‌شدت مورد نیاز مردم است، تأمین شود و به همین دلیل در مسیر تخصیص ارز و تأمین منابع مالی فعال است. مهاجرانی یادآور شد: تمرکز ما بر این است که دارو را در داخل بتوانیم تولید کنیم، چراکه هم فارغ‌التحصیلان ارزشمندی در این زمینه و هم کارخانه‌های بسیار مؤثری در این بخش داریم و تأکید ما بر تولید داخل است. سخنگوی دولت تأکید کرد: البته هرجا هم لازم باشد، در راستای سلامت مردم از هیچ وارداتی در حوزه دارو فروگذار نمی‌کنیم. در راستای تقویت شبکه‌های تأمین، تولید و توزیع هم سعی می‌کنیم آنها را منظم‌تر کنیم تا سیستم‌های اطلاعاتی به هم مرتبط باشند و بهبود عملکرد شبکه را شاهد باشیم‌. وی افزود: مدیریت این روند و البته همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیانی که در زمینه دارو فعال هستند، راهبردهای دولت در راستای مدیریت بازار دارو است. مهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره دیدگاه دولت در زمینه واگذاری سهام ایران‌خودرو به بخش خصوصی که از روز گذشته آغاز شده است، گفت: این امر طبق برنامه دولت‌ها و از جمله دولت چهاردهم برای کاهش تصدی‌گری انجام می‌شود. معتقدیم هرچه چنین اقداماتی بیشتر انجام شود، کارها در این بخش بهتر پیش می‌رود، فضا رقابتی می‌شود و در نهایت کار به اهلش سپرده می‌شود. سخنگوی دولت یادآور شد: ایران‌خودرو از دهه ۴۰ با ما همراه است و طبیعتا همه ما تأکید و تلاش داریم تا عملکرد این مجموعه نیز هر روز بهتر شود و بهبود یابد.

دولت مسدودبودن هیچ‌کدام از سکوها را در دستور کار ندارد

وی در پاسخ به پرسشی درباره برنامه دولت برای رفع فیلترینگ از دیگر پلتفرم‌های مسدودشده، اظهار کرد: طبق اعلام وزیر ارتباطات، دولت در راستای حکمرانی فضای مجازی، مسدودبودن هیچ‌کدام از سکوها را در دستور کار ندارد و امیدواریم در مسیری که آغاز شده است، شاهد گشایش‌های جدیدی باشیم.

عیدی کارمندان دولت اوایل اسفندماه پرداخت خواهد شد

مهاجرانی با اعلام پرداخت عیدی کارمندان از اوایل اسفند، اظهار کرد: عیدی کارمندان سه‌ میلیون و ۸۴۰ هزار تومان حق عائله‌مندی و ۳۶۰ هزار تومان بابت هر فرزند در اوایل اسفندماه پرداخت خواهد شد.

دولت بر تمرکز  بیشتر  بر  قاره آفریقا  تأکید  دارد

وی یادآور شد: یکی از اقدامات مهم در سفر به تاجیکستان، لغو روادید بین تهران و دوشنبه و افزایش پروازها به این کشور بود. آفریقا نیز یکی از مناطقی است که در آینده اقتصاد جهان نقش مهمی ایفا خواهد کرد. در حالی که برخی کشورهای همسایه ما بیش از ۱۰۰ میلیون دلار حجم مبادلات تجاری با آفریقا دارند، سهم ایران در این زمینه بسیار محدود است. دولت بر برنامه‌ریزی و تمرکز بیشتر بر این قاره تأکید دارد. سخنگوی دولت با اشاره به اهمیت حوزه آموزش و بهداشت گفت: رئیس‌جمهوری به‌طور ویژه بر توسعه عدالت آموزشی و بهداشتی تأکید دارند. یکی از اولویت‌های دولت، رفع ناعدالتی آموزشی و بهبود کیفیت مدارس و دانشگاه‌هاست. هنر نقشی مهم در افزایش تاب‌آوری و آرامش جامعه دارد. رئیس‌جمهوری دیدارهایی با هنرمندان جشنواره‌های فجر داشته‌اند که نشان‌دهنده توجه دولت به این حوزه است. سخنگوی دولت بر تمرکز ویژه رئیس‌جمهوری بر حوزه‌های زیرساختی همچون عدالت آموزشی و عدالت بهداشتی تأکید کرد و گفت: رئیس‌جمهوری در زمینه عدالت آموزشی، هم موضوع فضاهای فیزیکی و هم موضوع کیفیت آموزشی را به جد پیگیری می‌کنند و امیدواریم با همت والایی که دارند، شاهد باشیم موضوع ناعدالتی آموزشی در کشور رفع شود. دکتر پزشکیان اخیرا با اهالی جشنواره‌های فجر هم دیدار داشت. دولت وفاق معتقد است هنرمندان باید قدر ببینند و بر صدر بنشینند و طبیعتا در حوزه‌های مختلف باید به هنرمندان توجه کرد.

به سمت فدرالیسم حرکت نخواهیم کرد

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی مبنی بر برنامه‌ریزی دولت برای افزایش اختیارات استانداران و شائبه فدرالیسم، گفت: حکومت‌های فدرال نوعی از حاکمیت را دارند که با ملاحظات خودشان قابل‌قبول است. ما حتما به سمت فدرالیسم حرکت نخواهیم کرد. حفظ انسجام تصمیم‌گیری و وحدت رویه با توجه به ملاحظاتی که در هر استان وجود دارد، حتما قابل‌فهم است. در همین راستا رئیس‌جمهور به استانداران گفته است شما رئیس‌جمهور استان خودتان هستید؛ این موضوع طبیعتا باید در چارچوب اصول حاکمیت و وحدت رویه‌ای باشد که اصول حکمرانی عمومی آن را مشخص می‌کند. در مرحله اول اختیاراتی که قابل‌ تفویض بود به استانداران تفویض شده است و کارگروه متشکل از معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری، وزارت کشور، سازمان امور اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه تشکیل شده که در راستای ارائه بیشتر اختیارات به استانداران در حال اقدام است.

با نپذیرفتن لوایح پالرمو و CFT بانک‌های خودمان را زمین‌گیر می‌کنیم

مهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره پیوستن به لوایح پالرمو و CFT و کاهش تحریم‌ها، اظهار کرد: لوایح پالرمو و CFT که ما هنوز به آن نپیوسته‌ایم، لوایحی هستند که در کار بانک‌های ما به نوعی گره ایجاد کرده است و ما جدای از تحریم‌ها با نپذیرفتن این‌ دو لایحه بانک‌های خودمان را زمین‌گیر می‌کنیم و برای اینکه در این فرایند گیر نکنیم تا مبادلات بانکی ما با کشورهای دوستی که با آنها کار می‌کنیم از جمله کشورهای حوزه اوراسیا و بریکس برقرار شود، لازم است ثابت کنیم پول‌شویی نمی‌کنیم، همکاری سازمان‌یافته با تروریسم نداریم و به گروه‌هایی مانند بوکوحرام و.. به هیچ عنوان کمکی نمی‌کنیم که همین‌گونه است و با اقدامات ضدبشری آنان کاملا مخالفیم؛ بنابراین دو معاهده یادشده کمک می‌کند بانک‌های ما از این تحریم‌ها خارج شوند. وی تصریح کرد: هیچ تضمینی برای موضوعی وجود ندارد، اما نمی‌توانیم به جهت اینکه تضمینی وجود ندارد، خودمان راه را بر خودمان ببندیم و بانک‌هایمان را در موضوعی که برای ما قابل‌حل است، زمین‌گیر و گرفتار کنیم. با جمع‌بندی و تدبیری که در نظام وجود دارد، این لوایح در دستور کار  مجمع تشخیص قرار دارد.

محیط زیست بدون مشارکت مردم وضعیت خوبی نخواهد داشت

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره دستور معاون اول رئیس‌جمهوری برای پروژه «سد ماندگان»‌ گفت: معتقدیم اصولا محیط زیست جزء موضوعاتی است که بدون مشارکت مردم وضعیت خوبی نخواهد داشت. در مورد سد ماندگان، معاون اول رئیس‌جمهوری به دلیل اینکه به‌شدت به کار کارشناسی اعتقاد دارد، دستورش هم مبنی بر این است که این موضوع به جهت اهمیت در اولویت کار سازمان محیط زیست قرار بگیرد و محیط زیست اعلام نظر کند که سازمانی با استقلال کافی است و رئیس آن به‌عنوان معاون رئیس‌جمهوری از اقتدار کافی برخوردار است. مهاجرانی تأکید کرد: دستور معاون اول رئیس‌جمهوری مبنی بر اولویت‌دهی است نه مبنی بر اینکه بدون کار کارشناسی، تخصیص اعتبار صورت بگیرد؛ زیرا همان‌طور که می‌دانید خیلی از اوقات کارهای ما شامل مرور زمان می‌شود، اما زمانی که دستوری برای اولویت‌دهی داده می‌شود، کار تسریع می‌شود. حتما بستر توسعه باید از بستر محیط زیست امن عبور کند و این جزء موضوعاتی است که رئیس‌جمهور همواره بر آن تأکید دارند.

جا دارد از زحمات آیت‌الله رئیسی قدردانی کنیم

او درباره اختصاص بودجه ۱۴۰۴ به طرح‌های نیمه‌تمام‌ گفت: پروژه‌هایی که الان افتتاح خواهد شد، حجم زیادی از کارهای آن در دولت سیزدهم انجام شده است که از زحمات همکاران در دولت سیزدهم قدردانی ‌می‌کنم. دولت ظرف شش‌ ماه نمی‌تواند پروژه‌ای آغاز کند و به اتمام برساند. یقینا حجم زیادی از آنچه افتتاح خواهد شد مربوط به دولت سیزدهم خواهد بود و جا دارد از آیت‌الله رئیسی یاد و از همه زحماتی که در دولت سیزدهم انجام داده است قدردانی کنیم. سخنگوی دولت ادامه داد: طبق آماری که دریافت کردیم، دو‌هزار‌و ۳۳۱ طرح به افتتاح خواهد رسید و در بودجه ۱۴۰۴ هم ۴۰۰ هزار میلیارد تومان یا ۴۰۰ همت دیده شده است و طبیعتا افتتاح پروژه‌هایی که رو به‌ اتمام هستند، در اولویت قرار دارد.

ما برخی پروژه‌هایی داریم که پنج درصد از کارشان باقی مانده و این پروژه‌ها از‌جمله مواردی است که وقتی افتتاح نمی‌شود، عقب‌گرد پیدا می‌کند؛ چراکه پروژه‌های نیمه‌تمام آرام‌آرام‌ هم محیط‌ زیست و هم اجتماع را تخریب و هم امید مردم را خراب می‌کند. مهاجرانی درباره کاهش مشعل‌سوزی در پارس جنوبی با توجه به ناترازی انرژی گفت: مشعل‌سوزی و ناترازی موضوعات متفاوتی هستند. میتر دستگاهی است که برای اندازه‌گیری دِبی و حجم سیالات استفاده می‌شود و موضوع مشعل‌سوزی را در دو وضعیت داریم؛ یکی مشعل‌سوزی ناشی از چاه‌های نفت خام است که به‌ صورت مستمر صورت می‌گیرد و دیگری ناشی از پالایش فراورده‌های نفتی است که به صورت غیرمستمر است. او یادآور شد: دستوری که قوه قضائیه داده، دستور خوبی است و به دولت کمک می‌کند. پالایشگاه گاز بیدبلند به‌‌عنوان پالایشگاهی که از فیلرها استفاده می‌کند، این گاز را پالایش می‌کند. بنابراین دولت در دستور کار خود دارد که بتواند هرچقدر ممکن است، هدررفت گازها را به حداقل برساند و در این مسیر از همه ظرفیت‌های داخلی و مشاوره‌ای استفاده خواهد کرد.

اولویت بر اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام است

او در پاسخ به پرسشی درباره دومین سفر رئیس‌جمهوری به سیستان‌وبلوچستان و بودجه تخصیص داده‌‌شده در حوزه آموزش استان‌ گفت: در سفرهای رئیس‌جمهوری تأکید بر این است که حتما با بدنه‌های اجتماعی شامل فعالان اجتماعی‌-‌سیاسی، نخبگان فرهنگی و علمی و فعالان اقتصادی دیدارهای مشخصی صورت گیرد و اولویت بر این است که پروژه‌های نیمه‌تمام به اتمام برسند. ما این را در نظر داریم که تعهدات دولت فارغ از این دولت یا دولت گذشته، تعهد دولت است و اگر پروژه‌ای در مسیر اجرا قرار دارد، حتما برای دولت چهاردهم نیز تکمیل آن در دستور کار قرار دارد. مهاجرانی یادآور شد: در سفر رئیس‌جمهوری به این استان ما در مجموع ۴۰ مصوبه داشتیم که بالغ بر ۳۵ هزار میلیارد تومان بودجه برای آن در نظر گرفته شده بود و به‌ صورت مشخص  وضوع فضاهای آموزشی به دلیل کمبودی که در استان سیستان‌و‌بلوچستان وجود دارد در اولویت قرار داشت.

سیستان‌و‌بلوچستان پایین‌ترین سرانه آموزشی در کشور را دارد که جدای از رسوب فقری که از گذشته در این استان وجود داشته، دو عامل گستردگی جغرافیایی و نرخ بالای موالید، وضعیت کمبود فضای آموزشی استان را تشدید می‌کند. سخنگوی دولت گفت: دو‌هزار‌و ۲۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضاهای آموزشی در نظر گرفته شده که شامل تکمیل و بهره‌برداری از ۳۰۰ مدرسه همراه با دو هزار کلاس درس است و امیدواریم با برنامه‌هایی که در دستور کار قرار دارد، شاهد ایجاد عدالت آموزشی در استان عزیز سیستان‌وبلوچستان باشیم.

مهم‌ترین اهداف اقتصادی که در دولت محقق‌ شده

او در پاسخ به پرسشی درباره مهم‌ترین هدف اقتصادی که در دولت محقق‌شده یا در مسیر تحقق است، گفت: ما تلاطم‌هایی در حوزه اقتصاد شاهد بودیم. یکی از دلایلی که این تلاطم‌ها ایجاد شد، تصمیم درستی بود که طبق برنامه هفتم برای کاهش تنوع نرخ ارزها داشتیم که بازار مبادله طلا و ارز راه‌اندازی شد. سیاستی که دولت دنبال می‌کند ارتباط با کشورهای همسایه، استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه و کشورهای منطقه و توجه به بخش خصوصی است. مهاجرانی ادامه داد: بخش خصوصی باید راهگشای اقتصاد باشد. بخش خصوصی است که می‌تواند بسیاری از راهکارهایی را که دولت می‌خواهد انجام دهد، محقق کند. ما باید هرچقدر می‌توانیم به بخش‌ خصوصی احترام و دست و پای او را باز بگذاریم. بسیاری از تلاش‌هایی که دولت انجام می‌دهد باید منتج به این شود که گره‌های بخش خصوصی باز شود.

پیامی بین ایران و سوریه مبادله نشده است

او در پاسخ به پرسشی مبنی ‌بر مبادله پیام بین تهران و دمشق‌ تصریح کرد: ما خواهان سوریه امن و باثبات برای مردم این کشور هستیم و امیدواریم کرامت مردم و کرامت سرزمینی و تمامیت سرزمینی سوریه حفظ شود و آنان در صلح و آرامش زندگی کنند، اما در این خصوص پیامی بین ایران و سوریه مبادله نشده است.