|

پلنگ دماوند در مسیر درمان امید همچنان زنده است

ماجرای پلنگ دماوند از چند هفته پیش‌ آغاز شد؛ زمانی که در یکی از روستاهای دماوند مشاهده و زنده‌گیری شد.

پلنگ دماوند در مسیر درمان امید همچنان زنده است

ایسنا: ماجرای پلنگ دماوند از چند هفته پیش‌ آغاز شد؛ زمانی که در یکی از روستاهای دماوند مشاهده و زنده‌گیری شد. علائم بیماری در این حیوان شناسایی شد و تحت مراقبت‌های دامپزشکی ویژه قرار گرفت. این پلنگ به بیماری FIP یا کروناویروس گربه‌سانان مبتلاست و مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست ابراز امیدواری می‌کند که با تلاش‌های صورت‌گرفته حال این گونه بهبود یابد و به طبیعت بازگردانده شود. غلامرضا ابدالی درخصوص وضعیت پلنگ دماوند توضیحاتی ارائه کرد و گفت: سومین کمیته تخصصی دامپزشکی پلنگ دماوند روز پنجشنبه ‌چهارم بهمن‌ماه‌ تشکیل و روال سه هفته درمان بررسی شد.

 

حاضران در کمیته روال درمانی را تأیید کردند و پلنگ دماوند باید تا چند هفته آینده به همین شیوه تحت درمان باشد. مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست گفت: پس از رسیدن سیر درمانی به نصف، بار دیگر جلسه‌ای تشکیل و برای ادامه درمان تصمیم گرفته می‌شود. او تأکید کرد: پلنگ دماوند به FIP یا کروناویروس گربه‌سانان مبتلاست.

 

داروهای لازم را که دریافت می‌کند و داروی او GS خوراکی است. ابدالی در پاسخ به اینکه امیدی به بازگشت پلنگ دماوند وجود دارد یا خیر، گفت: تمام تلاش سازمان حفاظت محیط زیست برای بازگرداندن این پلنگ به طبیعت است. به گزارش ایسنا روز هشتم دی‌ماه ‌یک قلاده پلنگ در روستای «مغانک» دماوند زنده‌گیری شد. این پلنگ نر که به زیستگاه انسانی در روستا نزدیک شده بود، عصر ۱۲ دی‌ماه به کلینیک حیات وحش پردیسان منتقل شد.

 

سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه کمیته دامپزشکی سازمان حفاظت محیط‌ زیست اعلام کرد که پلنگ سطح هوشیاری کافی‌ای ‌ندارد و پس از آزمایش خون، سرم‌تراپی و آنتی‌بیوتیک‌تراپی دریافت کرده است و در انتظار جواب آزمایشات cbc، بیوشیمیایی و همچنین بررسی‌های مولکولی (PCR) برای تشخیص بیماری‌های FeLv ، FIV، دیستمپر و FIP است تا در دو آزمایشگاه جداگانه مورد بررسی قرار گرفته و اعلام شود. گمانه‌زنی‌های اولیه نیز بر این اساس بود که پلنگ احتمالا به بیماری FIP مبتلاست. بیماری پریتونیت عفونی گربه‌سانان (FIP) از طریق کروناویروس‌ها ایجاد می‌شود.

 

 حفاظت از تالاب‌ها در ایران به شکل هوشمندانه پیش می‌رود

 

سرپرست برنامه توسعه ملل متحد در ایران گفت: ایران زادگاه کنوانسیون رامسر است و ثبت بیست‌وهفتمین تالاب این کشور در روزهای اخیر در رامسر نشان‌دهنده حفاظت هوشمندانه از تالاب‌ها در این کشور است. آیشانی ایلانکا مداگانگودا لابه در مراسم تمدید طرح حفاظت از تالاب‌های ایران با همکاری مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و برنامه توسعه ملل متحد‌ اظهار کرد: طرح حفاظت از تالاب‌های ایران پس از ۲۰ سال همچنان تمدید شده و در حال اجراست و این نشان‌دهنده تعهد جمهوری اسلامی ایران به موضوع آب و تالاب است. او افزود: حفاظت از تالاب‌ها در زمینه‌های سیل و کربن نیز مورد اهتمام دولت جمهوری اسلامی ایران بوده است.

 

سرپرست برنامه توسعه ملل متحد تأکید کرد: ایران به‌عنوان محل تولد کنوانسیون رامسر نقش بسیار مؤثری در کنوانسیون‌های تنوع زیستی دارد و این باعث شده تا تأثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران در حفاظت از تالاب‌ها هوشمندانه باشد و بر همین مبنا بیست‌وهفتمین تالاب ایران در کنوانسیون رامسر معرفی و ثبت شد. او تأکید کرد: این همکاری‌های 20ساله باعث کاهش مواد شیمیایی و افزایش بهره‌وری کشاورزی می‌شود و به همین دلیل امکان تمدید همکاری تا سه سال آینده مهیا خواهد بود و در تالاب‌های انزلی، شادگان و پریشان اجرائی خواهد شد.

 

به گزارش روابط‌عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، مداگانگودا لابه تصریح کرد: دولت ژاپن ذیل این تفاهم‌نامه مبلغ ۶۹۰ میلیون ین را در اختیار این پروژه سه‌ساله که با مشارکت برنامه توسعه سازمان ملل متحد و دولت جمهوری اسلامی ایران خواهد بود، قرار داده و این تفاهم‌نامه امکان‌هایی برای همکاری‌های منسجم و پیوسته با جوامع محلی و سازمان دولتی مهیا خواهد کرد.