الهامی ۵ روز پس از بازگشت جنجالی به نساجی، از هدایت این تیم کنارهگیری کرد
پرهیاهوترین ساکتِ ایران
شاید کمی اغراقآمیز به نظر بیاید اما واقعیت این است که فوتبال باشگاهی ایران تابع هیچ نظم و قانونی نیست. یعنی قانون هست، اما در موارد مختلف، به شکلی سلیقهای با آن برخورد شده و هر باشگاهی که اراده کرده و البته از روابط و نفوذ بیشتری بهرهمند بوده، به انحای مختلف قانون را بهنفع خود دور زده است. برای این مهم، مثالهای متعددی هم وجود دارد که از آن جمله میتوان به قانون سقف بودجه باشگاهها اشاره کرد؛ قانونی که باعث هیاهوی بسیاری شد و اعتراض تعدادی از باشگاهها را به همراه داشت اما توسط فدراسیون فوتبال تصویب و ابلاغ شد.


علی ملکزاده: شاید کمی اغراقآمیز به نظر بیاید اما واقعیت این است که فوتبال باشگاهی ایران تابع هیچ نظم و قانونی نیست. یعنی قانون هست، اما در موارد مختلف، به شکلی سلیقهای با آن برخورد شده و هر باشگاهی که اراده کرده و البته از روابط و نفوذ بیشتری بهرهمند بوده، به انحای مختلف قانون را بهنفع خود دور زده است. برای این مهم، مثالهای متعددی هم وجود دارد که از آن جمله میتوان به قانون سقف بودجه باشگاهها اشاره کرد؛ قانونی که باعث هیاهوی بسیاری شد و اعتراض تعدادی از باشگاهها را به همراه داشت اما توسط فدراسیون فوتبال تصویب و ابلاغ شد.
در مقطع ابتدایی فصل، هر باشگاهی دیگری را به رعایتنکردن قانون و دورزدن سقف بودجه متهم کرد و مدتی بعد شرایط آنقدر عجیب و غیرقابل کنترل شد که فدراسیون قید آن را زد و به عبارتی از خیر قانون مندرآوردی و غیرکارشناسی خود گذشت. در روزهای گذشته مورد دیگری از این دست اتفاقات افشا شد که حیرتانگیز بود. ساکت الهامی ابتدای هفته قبل در حالی به عنوان سرمربی نساجی انتخاب شد که به نظر میرسید او در حال گذراندن حکم پنج ماه محرومیت خود توسط کمیته انضباطی است اما یک بار دیگر ثابت شد فوتبال ایران با همهجای دنیا تفاوتهای زیادی دارد. ساکت الهامی بعد از به صدا درآمدن سوت پایان دیدار نساجی - فولاد، درگیری لفظی با یحیی گلمحمدی، همتای خود در تیم حریف، داشت و در عین ناباوری از کلمهای زشت و زننده استفاده کرد. در ادامه او توسط کمیته انضباطی پنج ماه محروم شد؛
این حکم روز چهارم بهمنماه 1403 اعلام شد و فقط در صورت تحت قراردادبودن الهامی با باشگاهی، سپری میشد. اما در سکوت و پنهانکاری، اتفاقات دیگری در حال رقمخوردن بوده و به عبارتی او پس از آن رفتار عجیب که منجر به محرومیت شد، از مدیران باشگاه نساجی پاداش هم دریافت کرده بود. در هر حال پس از جدایی میلووشویچ از نساجی، شنبه هفته گذشته مسئولان باشگاه قائمشهری اعلام کردند طی توافقی مجددا ساکت الهامی هدایت نساجی را برعهده گرفته است. در این شرایط سؤالات و ابهاماتی به وجود آمد که ماجرای محرومیت او چه شده است که دوشنبهشب، رئیس کمیته انضباطی در مصاحبهای تلویزیونی روشنگری کرد. حسنزاده در این باره گفت: «باشگاه نساجی در همان زمان بعد از ارتکاب تخلف، با ساکت الهامی قطع همکاری نکرد و استعفایش را نپذیرفت، بلکه او را بهعنوان مدیر آکادمی انتخاب کرد تا فقط دوران محرومیتش سپری شود.
اگر او تا پایان فصل آینده مرتکب تخلفی شده و حتی توبیخ کتبی برایش صادر شود، ۲.۵ ماه باقیمانده محرومیتش اجرائی خواهد شد». در واقع ساکت با وجود کنارهگیری از هدایت نساجی با حکم علی خطیر، مدیرعامل وقت باشگاه، تحت قرارداد نساجی ماند و به شکلی فرمالیته در نقش مدیر آکادمی کارش را ادامه داد تا محرومیتش تمام شود. این صحبتهای حسنزاده، موضوعی بود که از سوی برخی ناظران و رسانهها به عنوان ترویج دورزدن قانون به شیوه فدراسیون فوتبال و ارکان قضائی آن در رسانه ملی، تلقی شد و البته شائبههایی مبنی بر حمایت از باشگاه نساجی به دلیل روابط مالک این باشگاه با سرمربی تیم ملی و خدماتی که از طریق پروازهای تیم ملی ارائه داده، به وجود آمد. در این میان برخی رسانهها هم با گزارشهایی، به نقش لابی و سفارش در بازگشت ساکت الهامی به نیمکت نساجی پرداختند و از رویه کمیته انضباطی و کمیته استیناف در صدور مجوز و همراهی برای کامبک این مربی جنجالی که پیش از این هم حاشیهسازی و محرومیت را در کارنامه داشته، انتقاد کردند.
استعفای شوکهکننده مربیای که قرار بود معجزه کند
بعد از شکست نساجی مقابل پرسپولیس در هفته بیستوششم، ساوو میلوشوویچ از هدایت این تیم کنارهگیری کرد و مسئولان این باشگاه با تمام ماجراهایی که پیشتر به آن اشاره شد، یک بار دیگر به ساکت الهامی اعتماد کردند تا بلکه چهار بازی پایانی را با موفقیت پشت سر بگذارند و تیم قائمشهری در لیگ برتر بماند؛ بهویژه که ساکت الهامی قبلا تجربه این مأموریت را داشت و توانست بهخوبی آن را انجام دهد. او فصل پیش نیز در روزهایی که این تیم در قعر جدول قرار داشت، از هفته بیستم سرمربی ببرهای مازندران شد و در انتهای فصل نساجی را در لیگ برتر حفظ کرد؛ اما این بار هیچ خبری از معجزه نبود. ورزشگاه تختی خرمآباد عصر پنجشنبه میزبان دیداری حساس برای هر دو تیم و البته سایر تیمهای پایین جدول بود. خیبر و نساجی برابر هم صفآرایی کردند و در نهایت میزبان به برتری یک بر صفر دست یافت.
پس از این شکست و در حالی که بقای نساجی در لیگ برتر بسیار دشوارتر از قبل شده، ساکت الهامی به طور غیرمنتظره از هدایت این تیم کنارهگیری و با بازیکنان خداحافظی کرد. الهامی در جمع تعدادی از هواداران نساجی، این صحبتها را مطرح کرد: «نه آقای حدادیان و نه آقای بایندریان مقصر نیستند. هرچه بگویید را قبول دارم. اگر هم برگشتم فقط به عشق شما بود. الان هم دارم میروم. در سه روز کاری نمیتوانستم انجام بدهم». یکی از هواداران ناراحت و عصبانی هم خطاب به او گفت: «سر لجبازی با محمد عباسزاده، نساجی را نابود کردی». همچنین بعد از این دیدار، شایعه شد الهامی در رختکن با بازیکنان خداحافظی کرده و استعفا داده است.
دیروز حمیدرضا بایندریان، سرپرست مدیرعاملی باشگاه نساجی، استعفای الهامی را تکذیب کرد: «چنین چیزی صحت ندارد و الهامی از سرمربیگری تیم ما استعفا نکرده است». اما او ساعاتی بعد از این اظهارنظر، در مصاحبه دیگری گفت: «ما هیچ نامهای درباره استعفای الهامی دریافت نکردهایم و تا زمانی که این موضوع مکتوب اعلام نشود، نمیتوان دربارهاش تصمیم گرفت». با تمام این اوصاف و درحالی که لیگ برتر دوره بیستوچهارم، هفتههای پایانی خود را سپری میکند، اما همچنان میتوان انتظار اتفاقات عجیبی را داشت.