جایزه تصویر سال جهان به یک ایرانی رسید
نیما میگوید: خیلی مفتخرم که برنده جایزه انتخاب مردم برای عکاسی از حیات وحش سال، معتبرترین مسابقه عکاسی حیات وحش شدم. این عکس احساسات شدیدی را در بسیاری از کسانی که آن را دیده اند برانگیخته است.
به گزارش شبکه شرق، تصویر ثبت شده توسط نیما ساریخانی، از یک خرس جوان در حال چرتزدن بر بستری موقت، بر فراز یک کوه یخ در نروژ، برنده جایزه بهترین عکاس حیات وحش سال به انتخاب مردم شده است.
عکس نیما با عنوان «تخت یخی» پس از مسابقهای که در آن ۷۵۰۰۰ نفر رای دادند، رتبه اول را کسب کرد.
این تصویر که در مجمع الجزایر سوالبارد گرفته است، یک خرس قطبی نر را نشان میدهد که به تازگی روی یک کوه یخ کوچک دراز کشیده تا بخوابد.
نیما سه روز را صرف جستجوی خرسهای قطبی در کشتی اکسپدیشن کرد، اما مه غلیظ در اطراف مجمع الجزایر سوالبارد نروژ مانع از آن شد. خوشبختانه، شانس او در حال تغییر بود که کشتی با برخورد به منطقهای از یخ دریا، با یک جفت خرس روبرو شد، یکی جوانتر و دیگری نر مسن تر.
اکسپدیشن به مدت هشت ساعت خرسها را تعقیب کرد تا اینکه کمی نر جوان تصمیم گرفت استراحت کند. در زیر نور خورشید، خرس از بازوهای قدرتمند خود برای بالا رفتن از یک کوه یخ کوچک استفاده کرد.
نیما میگوید: خیلی مفتخرم که برنده جایزه انتخاب مردم برای عکاسی از حیات وحش سال، معتبرترین مسابقه عکاسی حیات وحش شدم. این عکس احساسات شدیدی را در بسیاری از کسانی که آن را دیده اند برانگیخته است.
وی افزود: در حالی که تغییرات آب و هوایی بزرگترین چالشی است که ما با آن روبرو هستیم، امیدوارم این عکس نیز الهام بخش امید باشد. هنوز زمان برای رفع آشفتگی که ایجاد کردهایم وجود دارد.
جزایر سوالبارد که در بالای اقیانوس منجمد شمالی قرار دارند، جزو منزویترین جزایر جهان هستند.
این مکان محل زندگی یکی از ۱۹ جمعیت خرسهای قطبی در جهان است. در مجموع، تصور میشود که حدود ۳۰۰۰ خرس در یخهای دریای بارنتز وجود داشته باشد که بیشتر آنها زمان خود را بین سوالبارد و جزایر قطب شمال روسیه تقسیم میکنند.
این خرسها بین جزایر مختلف روی یخ دریا راه میروند که برای شیوه زندگی آنها حیاتی است. برای هزاران سال، این حیوانات از یخ به عنوان سکویی برای شکار طعمههایی مانند فُکها و شیر دریایی استفاده میکردند.
با این حال، ثباتی که خرسها از آن برخوردار بوده اند در حال ذوب شدن است. سوالبارد از دهه ۱۹۷۰ بین ۳ تا ۵ درجه سانتیگراد گرم شده است و در همان زمان ضخامت و وسعت یخ دریا به طور چشمگیری کاهش یافته است.