|

اختلال در عرضه نفت روسیه

یک مقام ارشد روسیه روز سه‌شنبه گفت که پهپادهای اوکراینی به خط لوله‌ای در روسیه حمله کرده‌اند که حدود ۱ درصد از عرضه جهانی نفت خام را تامین می‌کند. به گفته او، این حمله می‌تواند صادرات به بازارهای جهانی را مختل کند و به شرکت‌های آمریکایی آسیب برساند.

اختلال در عرضه نفت روسیه

به گزارش گروه رسانه ای شرق، شرکت کنسرسیوم خط لوله کاسپین (The Caspian Pipeline Consortium) روز دوشنبه اعلام کرد که یک تاسیسات پمپاژ نفت خام به نام کروپوتکینسکایا (Kropotkinskaya) در منطقه کراسنودار جنوبی روسیه هدف حلمه چندین پهپاد حامل مواد منفجره قرار گرفته است.  

این شرکت مشخص نکرد چه گروهی پشت حمله با هواپیمای بدون سرنشین بود، اما تصریح کرد که تاسیسات کروپوتکینسکایا از کار افتاده و اکنون نفت خام با جریان کمتر از طریق سیستم خط لوله تنگیز-نووروسیسک (Tengiz-Novorossiysk) و با دور زدن مرکزکروپوتکینسکایا انتقال داده می‌شود. 

کروپوتکینسکایا بزرگترین تاسیسات پمپاژ در خط لوله انتقالی روسیه است. 

دمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه، در مورد این حمله گفت: «پهپادهای اوکراینی به مرکز پمپاژی حمله کردند که حمل و نقل نفت را از طریق خط لوله اصلی کنسرسیوم خط لوله کاسپین انجام می‌داد.» 

او همچنین افزود: «حمله به یک کنسرسیوم نفتی می تواند پمپاژ نفت را متوقف کند، بازار را نامتعادل کند، جهش قیمت نفت را افزایش دهد و خسارت مستقیم به شرکت های آمریکایی وارد کند.» 

یکی از مقامات سرویس امنیتی (SBU) اوکراین تایید کرد که کی‌یف با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین به تاسیسات پمپاژ کروپوتکینسکایا و پالایشگاه نفت ایلسکی در نزدیکی آن حمله کرده‌. 

مدودف گفت که حمله اوکراین به خط لوله‌ای که بخشی از آن متعلق به شرکت‌های آمریکایی است، ضربه ای به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، محسوب می‌شود که به دنبال کاهش قیمت نفت بوده. 

شرکت کنسرسیوم خط لوله کاسپین، نفت را از میدان وسیع تنگیز در سواحل شمال شرقی دریای خزر و از تولیدکنندگان روسی استخراج می‌کند و آن را از طریق قزاقستان و روسیه در مسیری ۱۵۰۰ کیلومتری  به دریای سیاه انتقال می‌دهد، جایی که نفت وارد تانکرها برای عرضه جهانی می‌شود. 

روسیه  صاحب ۲۴ درصد سهام شرکت کنسرسیوم خط لوله کاسپین است؛ در حالی که شرکت نفت و گاز دولتی قزاقستان (KazMunayGas) صاحب ۱۹ درصد سهام، شرکت روسی لوک‌اویل (Lukoil) ۱۲,۵ درصد، و دو شرکت آمریکایی شورون (Chevron) و اکسان‌موبیل (ExxonMobil) به ترتیب صاحب ۱۵ درصد و ۷,۵ درصد سهام این شرکت می‌باشند.