|

اعتراض بنگاه خبرپراکنی دولت بریتانیا به قطع بودجه حمایتی دولت آمریکا

قطع کمک مالی دولت آمریکا به بنگاه خبرپراکنی دولت بریتانیا، اعتراض این رسانه را برانگیخته است. بی‌بی‌سی جهانی در بریتانیا طی بیانیه‌ای به تصمیم اخیر دولت دونالد ترامپ برای توقف کمک‌های مالی به بی‌بی‌سی مدیا اکشن، بخش خیریه و حقوق‌بشری این بنگاه رسانه‌ای، انتقاد کرد.

اعتراض بنگاه خبرپراکنی دولت بریتانیا  به قطع بودجه حمایتی دولت آمریکا

قطع کمک مالی دولت آمریکا به بنگاه خبرپراکنی دولت بریتانیا، اعتراض این رسانه را برانگیخته است. بی‌بی‌سی جهانی در بریتانیا طی بیانیه‌ای به تصمیم اخیر دولت دونالد ترامپ برای توقف کمک‌های مالی به بی‌بی‌سی مدیا اکشن، بخش خیریه و حقوق‌بشری این بنگاه رسانه‌ای، انتقاد کرد.

 

در این بیانیه آمده است هشت درصد از بودجه بخش بی‌بی‌سی مدیا اکشن از طریق دولت آمریکا تأمین می‌شد و اکنون این اتفاق باعث شده است بخشی از فعالیت‌ها و افراد و گروه‌های تحت پوشش آن تحت تأثیر قرار بگیرد. به گزارش تلگراف، برنامه‌های دونالد ترامپ برای تعطیل‌کردن سازمان توسعه بین‌المللی ایالات متحده به بی‌بی‌سی مدیا اکشن که سال گذشته میلیون‌ها دلار بودجه از ایالات متحده دریافت کرده بود، ضربه بزرگی خواهد زد. دولت ترامپ درحال تعطیل‌کردن این سازمان است؛

 

زیرا معتقد است آن را «تعدادی دیوانه رادیکال» اداره می‌کنند و ایلان ماسک هم آن را یک «سازمان تبهکار» توصیف کرده بود. انتشار این خبر موجب شد شمار زیادی از کاربران آمریکایی در شبکه‌های اجتماعی، با ابراز تعجب از کمک مالی دولت‌های ایالت متحده به یک بنگاه خبری بریتانیایی که عملکردش در سال‌های اخیر در داخل بریتانیا هم اعتراضات زیادی را برانگیخته، این سؤال را مطرح کنند که چنین کمک‌هایی از بودجه عمومی شهروندان آمریکایی تاکنون با چه توجیهی انجام می‌شدند؟

 

ایلان ماسک، مالک تسلا و مسئول اداره بهینه‌سازی دولت آمریکا، هم در واکنش به این خبر، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «چرا دلارهای مالیات‌دهندگان آمریکایی باید خرج کمک مالی به یک شرکت پخش بریتانیایی شوند؟ این دیوانه‌کننده است».

 

به گزارش اکسیوس، کاخ سفید به سازمان خدمات عمومی آمریکا دستور داد تمامی قرارداد‌های رسانه‌ای خارجی را لغو کند. بنا‌بر این گزارش، رئیس‌جمهوری آمریکا در نامه‌ای به این سازمان از آنها خواست تمام قرارداد‌های بی‌بی‌سی، پولیتیکو، ای‌.اند‌.ای و بلومبرگ مسدود شوند. به نوشته ایندیپندنت، اداره تازه‌تأسیس بهینه‌سازی دولتی آمریکا به ریاست ایلان ماسک که مسئولیت اصلی آن کاهش هزینه‌های دولت فدرال و حذف هزینه‌های اضافی و مشکوک است، پیش از این از دونالد ترامپ درخواست کرده بود بودجه تمامی بخش‌های رسانه‌ای غیرضروری و حمایت‌های خارجی تا زمان بررسی بیشتر جزئیات عملکرد آنان متوقف شود. اکنون بی‌بی‌سی جهانی در بیانیه‌ای که در وب‌سایت این بنگاه آمده، با تأکید بر اینکه «مطبوعات آزاد برای آزادی و دموکراسی ضروری است» و «۷۵ درصد از کشورهای جهان مطبوعات آزاد ندارند»، مدعی شد بخش بی‌بی‌سی مدیا اکشن «به ‌عنوان مؤسسه خیریه بین‌المللی بی‌بی‌سی کاملا از اخبار بی‌بی‌سی جداست و ما برای انجام‌دادن وظایف خود کاملا به کمک‌کنندگان و حامیانمان متکی هستیم».

 

نوع فعالیت و خبررسانی بی‌بی‌سی و زیرمجموعه‌های آن در سال‌های اخیر با اعتراض گروهی شهروندان کشورهای مختلف، از جمله خود بریتانیایی‌ها مواجه بوده است و منتقدان مجموعه بی‌بی‌سی را به حمایت از تفکراتی خاص و جهت‌دهی عمدی اخبار به سود برخی احزاب، سیاست‌مداران و حکومت‌های اقتدارگرا متهم می‌کنند.

 

در همین حال پس از آنکه دونالد ترامپ اعلام کرد سازمان توسعه بین‌المللی ایالات متحده (USAID) «بودجه عمومی را هدر می‌دهد و باید خود را با سیاست‌های ریاست‌‌جمهوری هماهنگ کند»، این سازمان اعلام کرد به دلیل قطع بودجه، مجبور شده است هزاران کارمند را به مرخصی بفرستد.

 

در بیانیه‌ای که یو‌اس‌اید منتشر کرد، آمده است همه «کارکنان استخدام مستقیم» مشمول این دستور خواهند شد و تنها افرادی که در «عملیات‌های حیاتی، کادر مدیریتی اصلی و برنامه‌های تعیین‌شده ویژه» فعالیت دارند، به کار خود ادامه می‌دهند. این سازمان که به بیش از ۱۰۰ کشور کمک‌های بشردوستانه ارائه می‌دهد، در سراسر جهان ۱۰ هزار نیرو دارد و طبق گزارش سرویس تحقیقات کنگره آمریکا، دوسوم این کارکنان آن در خارج از ایالات متحده مشغول به کار هستند. بودجه‌ سالانه سازمان توسعه بین‌المللی ایالات متحده حدود ۴۰ میلیارد دلار، معادل تقریبا شش درصد از کل هزینه‌های دولت فدرال است.

 

سازمان گزارشگران بدون مرز هم با انتشار بیانیه‌ای، با انتقاد از مسدودشدن کمک بیش از ۲۸۶ میلیون دلاری کنگره آمریکا در بخش حمایت از رسانه‌ها و جریان آزاد اطلاعات، نوشت: «دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، میلیاردها دلار کمک به پروژه‌ها در سراسر جهان را مسدود کرده است. توقف کمک‌های خارجی ترامپ، روزنامه‌نگاری را در سراسر جهان به هرج‌ومرج می‌کشاند.

 

گزارشگران بدون مرز (RSF) این تصمیم را محکوم می‌کند، چون سازمان‌های غیردولتی، رسانه‌ها و روزنامه‌نگارانی را که کارهای حیاتی انجام می‌دهند، بلاتکلیف کرده است». با‌این‌حال دونالد ترامپ، ایلان ماسک و شمار زیادی از نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره آمریکا معتقدند این کمک‌های چشمگیر در دهه‌های اخیر آورده مناسبی برای شهروندان آمریکایی نداشته و در بسیاری از موارد، حتی در راستای تضاد با منافع ایالات متحده و به سود کشورهایی همچون روسیه، چین و جمهوری اسلامی ایران هزینه شده است.