پروازهای اربعین به چه دلیل تاخیر دارند؟
به گفته مسئولان صنعت هوایی، تغییر جدول زمانبندی پروازها، به معنای تاخیر فنی در پرواز نیست و این موضوع از کنترل شرکتهای هواپیمایی خارج است.
به گزارش ایسنا، موضوع تاخیر در پروازهای هواپیما، از مواردی است که میتواند نارضایتی زیادی را در میان مسافران ایجاد کند و این موضوع برای شرکتهای هواپیمایی هم بعضا تبعاتی دارد، تا جایی که حتی چندی پیش، مدیرعامل یک شرکت هواپیمایی بهدلیل تعدد تاخیرهایش، به دادستانی تهران احضار شد.
با وجود این، به نظر میرسد در پروازهای اربعین که این روزها و با نزدیک شدن به روز اربعین افزایش یافته، موضوع کمی متفاوت است. در حالی که در اخبار یا شبکههای اجتماعی شنیده میشود که پروازها با تاخیرهای زیادی مواجه هستند، اما توضیحات مسئولان صنعت هواپیمایی حاکی از آن است که این بار، این تاخیرها به دلیل مشکلات فنی نیست و شرکتهای هواپیمایی هم نقشی در این تاخیرها ندارد.
از این رو شمسالدین فرزادیپور، سرپرست شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، بهتازگی با اشاره به تاخیرهایی که در پروازهای اربعین صورت گرفته، اظهار کرد: تا امروز تأخیر آزاردهنده نداشتیم، البته انتقال پروازها از ترمینال یک فرودگاه امام به ترمینال سلام برای ایرانایر مشکلاتی ایجاد کرد، زیرا تمام خدمات و تجهیزاتمان در ترمینال یک مستقر است و مجبور شدیم تجهیزات و نیروهای خود را به دو بخش تقسیم کنیم، با وجود این، ایجاد ترمینال سلام، برای زائران فضای مناسبی ایجاد کرد.
او همچنین توضیح داد که: بعضی پروازها بهصورت آنتایم و سر ساعت انجام میشود، اما عواملی هم باعث تاخیرات ۲۰ تا ۴۰ دقیقهای برای پروازهایمان شد. از جمله اینکه باید یک مسافت ۳.۵ تا ۵.۵ کیلومتری را بین دو ترمینال یک و سلام جابهجا میشدیم. همچنین بهدلیل ترافیک پرواز و حجم پروازها از ایران و زمان انتظار برای هولدینگ و نشستن در فرودگاه نجف که تا نیم ساعت هم طول میکشید، تاخیرهایی وجود دارد و بهدلیل پیوستگی پروازها هم یک تاخیر روی پروازهای بعدی تاثیر میگذارد؛ اما با توجه به وضعیت موجود در اربعین، تاخیر جدی نداشتیم.
تغییر برنامه پروازی، به شرکتهای هواپیمایی مربوط نیست
در عین حال حسام قربانعلی -مدیرکل روابط عمومی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران- در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تغییر برنامه پروازی، به شرکتهای هواپیمایی مربوط نیست، گفت: ظرفیت ترمینال سلام در فرودگاه امام خمینی، یک ظرفیت مشخص است؛ تداخل برنامههای پروازی شرکتهای هواپیمایی، اجازه اجرایی شدن تمام ساعتهای پروازی را به همه هواپیماها نمیدهد. بنابراین گاهی اوقات ساعتهای پرواز ایرانایر، توسط اداره کل برنامهریزی فرودگاه امام خمینی تغییر میکند و تغییر جدول زمانبندی پروازها، هم به معنای تاخیر در پرواز نیست.
او با بیان اینکه تغییرات در سیستم اعمال و به مسافر هم اطلاع داده میشود، درباره اینکه چرا این تغییر به اطلاع همه مسافران نمیرسد، اظهار کرد: سیستم اطلاعرسانی هوشمند و یکپارچه است و بهصورت هوشمند به شمارهای که هنگام خرید بلیت ثبت شده، تغییر در برنامه پرواز را پیامک میکند. اگر افراد هنگام رزرو و خرید بلیت، شماره تلفن خود را بهدرستی در سامانه ثبت نکنند، از تغییر برنامهها مطلع نخواهند شد؛ یا زمانی که فردی برای یک گروه بلیت خریده و یک شماره ثبت کرده، تنها به همان شماره ثبتشده پیامک ارسال میشود.
قربانعلی با بیان اینکه بیش از ۳۰ آیتم تاخیر برای پرواز هواپیماها وجود دارد، گفت: برای مثال اینکه فرودگاه نجف آمادگی پذیرش این تعداد هواپیما را ندارد، تا زمانی که به هواپیما مجوز نشستن داده شود، در یک نقطه هولد میشود و دور خودش میچرخد؛ یا اینکه هنگام برخاستن از فرودگاه عراق، رادار عراق باید مجوز پرواز صادر کند تا هواپیما از نجف بلند شود؛ تمام اینها تاخیرات عملیاتی هستند، نه تاخیر فنی و به شرکتهای هواپیمایی مربوط نمیشوند، زیرا موضوعات عملیاتی خارج از دسترس شرکتهای هواپیمایی است.