آیفون ۲۳۰۰ دلاری در راه است؟
اکثر گوشیهای آیفون اپل هنوز در چین ساخته میشوند که با تعرفه ۵۴ درصدی مواجه شد.

تحلیلگران میگویند تعرفههای متقابل آمریکا بر کشورهای سراسر جهان، ممکن است چشم انداز تجارت جهانی را به شدت تغییر دهد و کالاهای مصرفی مانند آیفون به شدت تحت تاثیر قرار بگیرند و افزایش قیمت ۳۰ تا ۴۰ درصدی پیدا کنند.
اکثر گوشی های آیفون اپل هنوز در چین ساخته میشوند که با تعرفه ۵۴ درصدی مواجه شد. اگر این تعرفه ادامه یابد، اپل ممکن است ناچار شود هزینه های اضافی را به مصرف کنندگان منتقل کند.
سهام این شرکت روز پنجشنبه، ۹.۳ درصد کاهش یافت و بدترین روز خود را از مارس ۲۰۲۰ تاکنون تجربه کرد. اپل بیش از ۲۲۰ میلیون دستگاه آیفون در سال میفروشد و بزرگترین بازارهای این شرکت، شامل آمریکا، چین و اروپا هستند.
ارزانترین مدل آیفون ۱۶، با قیمت ۷۹۹ دلار در آمریکا عرضه شده، اما بر اساس محاسبات تحلیلگران شرکت «روزن بلات سکیوریتیز»، اگر اپل هزینه تعرفههای بالاتر را به مصرفکنندگان منتقل کند، ممکن است قیمت آن تا ۴۳ درصد افزایش یافته و به ۱۱۴۲ دلار برسد.
آیفون ۱۶ پرو مکس گرانتر با نمایشگر ۶.۹ اینچی و یک ترابایت فضای ذخیرهسازی که در حال حاضر با قیمت ۱۵۹۹ دلار به فروش میرسد، در صورتی که با افزایش ۴۳ درصدی هزینه به دست مصرفکنندگان برسد، میتواند نزدیک به ۲۳۰۰ دلار قیمت داشته باشد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، روز چهارشنبه، اعلام کرد که تعرفه پایه ۱۰ درصدی بر تمامی کالاهای وارداتی به آمریکا و تعرفههای بیشتری برای دهها کشور از میان بزرگترین شرکای تجاری این کشور اعمال خواهد کرد. ترامپ در اولین دوره ریاستجمهوری خود، تعرفههایی را بر طیف گستردهای از کالاهای وارداتی چینی اعمال کرد تا بر شرکتهای آمریکایی فشار بیاورد تولیدشان را به آمریکا یا کشورهای اطراف مانند مکزیک بازگردانند، اما اپل برای چندین محصول معافیت یا معافیتهایی را تضمین کرد. اما رئیسجمهور آمریکا این بار هنوز هیچ معافیتی نداده است.
بر اساس گزارش رویترز، آیفون ۱۶ ای که در فوریه به عنوان مدل ارزانتر برای مجموعه ویژگیهای هوش مصنوعی اپل عرضه شد، ۵۹۹ دلار قیمت دارد. افزایش ۴۳ درصدی قیمت میتواند قیمت این گوشی را به ۸۵۶ دلار برساند. قیمت سایر دستگاه های اپل نیز ممکن است افزایش یابد.
با این حال، تحلیلگران دیگر خاطرنشان کردند که فروش آیفون در بازارهای اصلی این شرکت دچار افت شده، زیرا مجموعه خدمات «اپل اینتلیجنس» شامل ویژگیهایی که به خلاصهسازی اعلانها، بازنویسی ایمیلها و دسترسی کاربران به «چت جی پی تی» کمک میکند، نتوانسته است خریداران را جلب کند.