کولاک برف و یخزدگی در راه ۹ استان
سازمان هواشناسی با صدور ۲ هشدار نارنجی از بارش سنگین برف به صورت کولاک و یخزدگی و نیز بارش شدید باران به همراه وزش باد و وقوع سیل و سرریز شدن سدها در مناطق مختلف کشور خبر داد.
به گزارش شبکه شرق، سازمان هواشناسی درخصوص تشدید فعالیت سامانه بارشی همراه با رگبار باران، رعد و برق و وزش باد شدید موقت هشدار نارنجی دیگری صادر کرد.
سازمان هواشناسی با صدور ۲ هشدار نارنجی از بارش سنگین برف به صورت کولاک و یخزدگی و نیز بارش شدید باران به همراه وزش باد و وقوع سیل و سرریز شدن سدها در مناطق مختلف کشور خبر داد.
سازمان هواشناسی کشور در خصوص تشدید فعالیت سامانه بارشی همراه با بارش برف و باران، وزش باد شدید موقت، کاهش نسبی دما، کولاک برف و مهآلودگی هشدار نارنجی صادر کرد.
بر اساس این هشدار استانهای زیر در زمان اعلامشده دچار مخاطره جوی خواهند شد:
دوشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۴: چهارمحال و بختیاری، غرب و جنوب اصفهان، ارتفاعات در کهگیلویه و بویراحمد، شمال فارس، یزد، کرمان، خراسان جنوبی و شمال شرق خوزستان
سهشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۵: جنوب خراسان رضوی و ارتفاعات خراسان جنوبی
بر اثر این مخاطره جوی اختلال در ناوگان حمل و نقل جادهای، ریلی و هوایی، یخزدگی و لغزندگی زمین در گردنههای کوهستانی به سبب بارش برف، انسداد گردنههای مسیرهای برفگیر، کاهش دید، بهمن، کولاک برف، احتمال قطعی برق بویژه در نواحی روستایی و خسارت به سازههای موقت، نهالها، ماشینآلات و محصولات کشاورزی پیشبینی شده است.
سازمان مذکور موارد زیر را توصیه کرد:
پرهیز از سفر بویژه در گردنههای برف گیر و در صورت ضرورت مجهز بودن خودروها به ادوات زمستانی، پرهیز از فعالیتهای عمرانی، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی، آمادگی راهداری جهت برفروبی در گردنهها و نقاط سردسیر، صرفهجویی در مصرف نهاده های انرژی، انتقال ماشینآلات کشاورزی به مکانهای مسقف، بکارگیری تمهیدات لازم برای درختان جوان در مقابل برف و سرما و اطمینان از استحکام سازههای موقت
هشدار سیل به ۷ استان
سازمان هواشناسی درخصوص تشدید فعالیت سامانه بارشی همراه با رگبار باران، رعد و برق و وزش باد شدید موقت هشدار نارنجی دیگری صادر کرد.
بر اساس این هشدار استانهای زیر در زمان اعلامشده دچار مخاطره جوی خواهند شد:
دوشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۴: خوزستان، جنوب کهگیلویه و بویراحمد و شمال و شرق هرمزگان
سهشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۵: نیمه شرقی هرمزگان، سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، یزد و خراسان جنوبی
بر اثر این مخاطره جوی اختلال در ناوگان حمل و نقل جادهای، ریلی و هوایی، آبگرفتگی معابر، طغیان رودخانهها، سیلابی شدن مسیلها، سرریز شدن سدها، صاعقه، کاهش دید در مناطق کوهستانی و خسارت به سازههای موقت، ماشینآلات کشاورزی و محصولات زراعی و باغی پیشبینی شده است.
سازمان فوق موارد زیر را توصیه کرد:
عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، عدم فعالیت کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، تمهیدات لازم در مقابله با خسارات کشاورزی و مدیریت سدها.