|

آخرین آمار از خرابی پله برقی های پایتخت/ آسانسور جایگزین پله برقی می شود؟

خرابی پله برقی‌ها در پایتخت مدت ها به یکی از معضلات شهری تبدیل شده بود. شهرداری تنها مرجع رسیدگی به این پل ها را تغییر می داد، از معاونت حمل و نقل به سازمان زیباسازی و از این سازمان به معاون عمرانی .

آخرین آمار از خرابی پله برقی های پایتخت/ آسانسور جایگزین پله برقی می شود؟

خرابی پله های برقی امروز مانند سال های گذشته نیست اما اگر هر روز از کنار یکی از پله های برقی عبور کنید متوجه می شوید نباید به فعالیت هر روزه این پله ها امیدوار باشید . 

 

پله‌های برقی یکی از مسیرهای دسترسی به ایستگاه‌های مترو، پل‌های عابر پیاده و مراکز پرتردد شهری محسوب می‌شوند. اما طی سال‌های اخیر، خرابی‌های مکرر این تجهیزات باعث ایجاد مشکلات متعددی برای شهروندان شده است.

 

دلایل متعددی برای خرابی‌های پله‌های برقی وجود دارد، از جمله عدم نگهداری و سرویس منظم، بسیاری از پله‌های برقی به‌دلیل کمبود بودجه یا نبود برنامه‌ریزی دقیق، به‌صورت دوره‌ای سرویس نمی‌شوند.

 

همچنین  بخش قابل توجهی از پله‌های برقی در تهران قدیمی هستند و نیاز به تعویض قطعات دارند.رفتارهای نادرست برخی کاربران، مانند وارد کردن اجسام سنگین یا بازی کودکان بر روی پله‌ها هم  موجب افزایش خرابی‌ها شده است. تأخیر در تأمین قطعات به دلیل تحریم‌ها و وابستگی به واردات، تأمین قطعات یدکی این تجهیزات را با مشکلاتی مواجه کرده است.

 

خرابی پله‌های برقی به‌طور ویژه برای افراد کم‌توان جسمی، سالمندان و کودکان دردسر ساز است . نبود آسانسور یا رمپ جایگزین در بسیاری از مناطق، این افراد را در استفاده از پل‌های عابر یا ایستگاه‌های مترو با مشکل جدی مواجه می‌کند.

 

اما در یک سال گذشته وضعیت این پل ها نسبت به گذشته مناسب تر شده است . به تازگی محمد آقامیری ؛رییس کمیته عمران شورای شهر تهران با بیان اینکه تاکنون ۵۵ پله برقی در پل‌های‌ عابر پیاده پایتخت نصب شده و ۱۴ پله نیز در حال نصب است، گفته است : این پله‌ها به زودی در مدار بهره‌برداری و خدمت‌رسانی به شهروندان قرار خواهد گرفت.

 

اوبا بیان اینکه هفت رمپ با شیب ۸ درصد نیز نصب شده است، گفت: ۱۰ رمپ دیگر هم در حال نصب است که به رمپ‌های نصب شده اضافه خواهد شد.

 

آقامیری با اعلام اینکه نصب ۲۵ آسانسور برای پل‌های عابر پیاده در دستور کار مدیریت شهری قرار داشت، گفت: تعدادی از این آسانسورها به بهره‌برداری رسیده و مابقی نیز در روند نصب قرار دارد.

 

او از انعقاد قرارداد اجرای ۶۰ پله برقی دیگر برای سال آینده خبر داد و گفت: از اواخر امسال زیرساخت‌های نصب این پله‌ها فراهم و به تدریج شاهد اجرا خواهند شد.

 

رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران درخصوص نصب پله‌ با ارتفاع ۱۰ سانتی‌متر برای برخی دیگر از پل‌های عابر پیاده، یادآور شد: طرح موردنظر را به مدیریت شهری ارائه دادیم که در حال بررسی است و یک نمونه از آن اجرا خواهد شد و در صورت استقبال، نمونه‌های بعدی ساخته و نصب می‌شود.

آقامیری در رابطه با نصب پله‌های برقی در ایستگاه‌های مترو هم توضیح داد: بحث و بررسی‌هایی در این مورد صورت گرفته و قرار بر این شده در برخی ایستگاه‌ها همچون ایستگاه نواب صفوی که امکان نصب پله برقی وجود ندارد، آسانسورهای با ظرفیت بالا به کار گرفته شود.

 

اینکه بتوان در برخی ایستگاه‌ها از نو، فضای جدیدی برای نصب پله برقی در نظر گرفت، سخت است و باید در حد امکان از آسانسور استفاده کرد.

 

آقامیری با بیان اینکه پله‌های برقی در ایستگاه‌هایی که از گذشته فضای تعبیه شده برای نصب پله دارند، به تدریج نصب خواهد شد، گفت: برای خرید و نصب این پله‌ها برنامه‌ریزی شده و به مرور انجام می‌شود. البته نصب پله‌های برقی ایستگاه‌های مترو برعهده معاونت حمل و نقل و ترافیک است و اجرای پله‌های پل‌های عابر پیاده را معاونت فنی و عمرانی بر عهده دارد.

 

پیگیری‌های متعددی برای نصب پله‌های برقی در ایستگاه‌هایی که فضای نصب دارند، صورت گرفته و با توجه به اینکه تعداد آنها محدود است، در اولویت قرار گرفته‌اند ،ضمن اینکه بهره‌برداری از تمام ایستگاه‌های جدید منوط به اجرای پله برقی است.