|

ماجرای تپه ۸ هزارساله چیست؟/ جوابیه میراث فرهنگی + عکس

آیا تپه ۸ هزارساله تبدیل به بازارچه می‌شود ؟ هم اکنون بسیاری از دوستداران محیط زیست در کرمانشاه نگران این اتفاق هستند. ماجرا از آنجا آغاز شد که شهرداری اسلام آباد غرب، اطراف تپه ۸ هزار ساله «چغاگاوانه» را برای بازارچه شن‌ریزی کرده است.

ماجرای تپه ۸ هزارساله چیست؟/ جوابیه میراث فرهنگی + عکس

به گزارش شبکه شرق، آیا تپه ۸ هزارساله تبدیل به بازارچه می‌شود ؟ هم اکنون  بسیاری از دوستداران محیط زیست در کرمانشاه نگران این اتفاق هستند. ماجرا از آنجا آغاز شد که شهرداری اسلام آباد غرب،  اطراف تپه ۸ هزار ساله «چغاگاوانه» را برای بازارچه شن‌ریزی کرده است. دوستداران میراث فرهنگی استان کرمانشاه تصاویری را به «میراث‌باشی» ارسال کرده‌اند که نشان می‌دهد شهرداری در بخشی از پایین تپه پر حاشیه «چغاگاوانه» را تسطیح و شن‌ریزی کرده تا مکانی برای استقرار بازارچه محلی دستفروشان ایجاد کند.

میراث باشی این سوال مهم را پرسیده است که آیا میراث فرهنگی برای این اقدام مجوزی صادر کرده است؟!

 این اتفاق مسبوق به سابقه بود و پیش از این سال ۹۸ هم شهرداری قرار بود روگذری را از این تپه باستانی عبور دهد که با واکنش جدی اساتید دانشگاه، کارشناسان میراث فرهنگی، باستان‌شناسان، فعالان میراث فرهنگی و خبرنگاران تخصصی، دادستانی و اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری وقت مواجه شد.

سه فصل کاوش باستان شناسی به سرپرستی دکتر کامیار عبدی طی سال‌های ۷۷ و ۷۹ و ارائه چندین مقاله در سطح ملی و بین‌المللی در خصوص تپه چغاگاوانه، بزرگترین محوطه پیش از تاریخ حوزه زاگرس و غرب کشور و تعالی فرهنگ از دوره نوسنگی تا دوره اشکانی با قدمت ۸ هزار ساله را گوشزد کرده است. 

تپه

 

در همین رابطه روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه در خصوص خبر تسطیح بخشی از حریم تپه تاریخی چغاگاوانه پاسخ داده است:« در حریم این تپه املاکی که در سنوات گذشته با هدف آزادسازی حریم اثر مذکور تملک و تخریب شده است، متاسفانه بقایای آوارهای ساختمانی چهره زشتی در کنار این اثر تاریخی که در دل شهر اسلام‌آباد غرب ایجاد کرده بود و تبدیل به محل تجمع زباله و موجبات نارضایتی مردم و ساکنین محل شده بود.

حال بنا به در خواست شهرداری و با نظارت کارشناسان اداره میراث‌فرهنگی شهرستان اسلام‌آباد و هماهنگی با معاونت میراث‌فرهنگی استان کرمانشاه  محل مخروبه‌ها تسطیح و  زیبا‌سازی گردید.» این روابط عمومی در پایان بازهم تاکید کرده است که «هیچگونه خاکبرداری و گودبردای در محل انجام نشده است و این اقدام در جهت مناسب سازی مکان صورت گرفته و شائبه ایجاد بازارچه یا هر طرحی دیگر تکذیب می شود.»