وضعیت آلودگی هوای اصفهان؛ یکشنبه ۱۰ فروردین
شاخص لحظهای کیفیت هوای اصفهان روز یکشنبه ۱۰ فروردین با قرارگرفتن روی عدد ۹۳(AQI)، در وضعیت سالم و قابل قبول قرار دارد.

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ بر اساس اطلاعات سامانه پایش کیفی هوای کشور، شاخص لحظه ای کیفیت هوای کلانشهر اصفهان منتهی به ساعت ۱۱ صبح امروز با عدد ۹۳ (AQI) در وضعیت سالم و قبول قرار دارد که ۱۲ ایستگاه در وضعیت سالم، یک ایستگاه در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس و ۲ ایستگاه در وضعیت ناسالم برای عمومی مردم قرار دارد.
پس از وزش باد در صبح امروز در شاخص کیفی هوا ایستگاه های پایش کیفی هوای در خیابان های پروین اعتصامی و رودکی ۹۲، خیابان فرشادی ۹۱، ۲۵ آبان ۹۲، پارک زمزم ۶۵، رهنان ۸۱، زینبیه ۹۶، سپاهانشهر ۷۱، فیض ۹۹، بولوار کاوه ۹۵، خیابان میرزا طاهر ۶۶ و ولدان ۹۴ AQI و در وضعیت سالم است.
همچنین هوای خمینیشهر با میانگین ۷۷، زرینشهر ۹۴ و شاهینشهر ۵۵ AQI نیز در وضعیت قابل قبول قرار دارند هرچند قهجاورستان با ۱۴۳ در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد.
شاخص کیفیت هوا در ایستگاه دانشگاه صنعتی با ثبت عدد ۱۰۱ AQI برای گروههای حساس ناسالم است و در ایستگاه کردآباد نیز آلودگی به ۱۵۳ AQI رسید که بعنوان وضعیت قرمز و ناسالم برای عموم شهروندان شناخته میشود.
گفتنی در لحظه ارسال خبر ایستگاههای سنجش آلودگی در برخی از ایستگاه ها مانند سجزی، مبارکه، نجف آباد، کاشان، دولت آباد و شهرک صنعتی محمود آباد و همچنین ایستگاه دانشگاه علوم پزشکی کاشان قطع است.
شاخص کیفی هوا(AQi) یا شاخص آلودگی هوا(PSI) معیاریست که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر منواکسید کربن - دی اکسید گوگرد - ترکیبات نیتروژن دار- اُزن و ذرات معلق(ذرات کوچکتر از ۱۰ میکرو متر و ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرو متر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است، تبدیل به یک عدد بدون واحد می کند و وضعیت آلودگی هوا را در سطوح مختلف نمایش میدهد.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است. در جدول زیر رنگهای قراردادی برای هر گروه وضعیت هوا نشان داده شده است.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان ۲۹ شهرستان و حدود پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که افزون بر ۸۰ درصد از آنها در شهرها زندگی میکنند.
این استان در سالهای اخیر با معضل کمآبی و خیزش گرد و خاک بر اثر خشک شدن زایندهرود و تالاب گاوخونی مواجه بوده است.