سه توله خرس بلوچی به پردیسان منتقل شدند
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیاتوحش اداره کل حفاظت محیطزیست اصفهان از انتقال ۳ قلاده توله خرس سیاه بلوچی به مرکز بازپروری پارک پردیسان تهران خبرداد.

به گزارش گروه رسانهای شرق؛ مرتضی جوهری با بیان اینکه سه قلاده توله خرس سیاه بلوچی روز دوشنبه ۲۵ فروردین از باغ وحش اصفهان به مرکز بازپروری پارک پردیسان تهران منتقل شدند، اظهار کرد: این سه توله خرس سال گذشته در شرایطی به محیطزیست اصفهان تحویل شده بودند که ۲ قلاده در ایست بازرسی نائین از قاچاقچیان حیاتوحش کشف و ضبط شده بود و یک قلاده نیز مدتی بعد در شرایطی مشابه توسط محیطزیست استان فارس از قاچاقچیان گرفته شده و برای درمان به مرکز بازپروری حیاتوحش کلاه قاضی اصفهان منتقل شد.
وی ادامه داد: هر سه توله خرس به دلیل ضعف شدید ناشی از شرایط جابهجایی بسیار بدی که داشتند، ابتدا در مرکز بازپروری کلاه قاضی در قرنطینه و تحت درمان قرار گرفتند و مدتی نیز در باغ وحش صُفه نگهداری شدند.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیاتوحش اداره کل حفاظت محیطزیست اصفهان با اشاره به اینکه این سه توله خرس سیاه بلوچی حدود ۹ ماه تحت نظارت محیطزیست استان نگهداری و مراقبت شدند، افزود: با این حال برای تعیین تکلیف و آزادسازی آنها در زیستگاههای طبیعی که سازمان حفاظت محیطزیست درباره سازوکار آن تصمیم خواهد گرفت، توله خرسها را به پارک پردیسان تهران منتقل کردیم زیرا در آنجا رسیدگی بیشتر و شرایط آزادسازی برای این سه فراهم خواهد بود.
جوهری با بیان اینکه سه توله خرس در زمان تحویل به پردیسان در سلامت کامل و شرایط مناسب بودند، ابراز کرد: برای رهاسازی این سه در زیستگاههای طبیعی لازم است شرایط بررسی و سنجیده شود و در این خصوص کارشناسان سازمان حفاظت محیطزیست تصمیم خواهند گرفت.
به گزارش خبرنگار مهر، خرس سیاه آسیایی (بلوچی) هم اکنون در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN RED LIST) در طبقه در آستانه انقراض (CR) قرار دارد و هیچ آمار مشخصی از تعداد اندک باقیمانده جمعیت این گونه در کشورمان در دست نیست.
خرس سیاه هرچند بیشتر گیاهخوار است اما رفتاری پرخاشگرانه نسبت به انسان دارد و حمله بدون هشدار این حیوان به آدمی بارها گزارش شدهاست.
خرس سیاه آسیایی شبگرد است و بر خلاف دیگر همنوعان خود خواب زمستانی ندارد. عمر آن حدود ۲۵ است و ۱۲۰ تا ۱۸۰ سانتی متر طول و ۵۰ تا ۱۷۰ کیلوگرم وزن دارد.
پراکنش این جانور در ایران محدود به مناطق جنوب شرق شامل استانهای کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان است.
وجود خرس سیاه آسیایی در استان کرمان در مناطقی از شهرستانهای جیرفت و کهنوج و در استان هرمزگان نیز در مناطقی از ارتفاعات بشاگرد گزارش شده است.
این گونه خرس در استان سیستان وبلوچستان از پراکنش بیشتری برخوردار است و در ارتفاعات شهرستان نیکشهر، چابهار، سرباز، کوه بیرک سراوان، خاش و بزمان ایرانشهر مشاهده شده است.
بیشترین جمعیت این گونه در سالهای اخیر در شهرستان نیکشهر سیستان و بلوچستان بوده است.